28 станаха проверените приватизационни сделки

Сред тях са тези за "Арсенал", "Кремиковци", "Химко"
32
28 станаха проверените приватизационни сделки
Снимка: Pixabay

Във Върховната касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14 приватизационни сделки, данните за които са проверени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съобщиха от ВКП.

Така общият брой на проверените приватизационни сделки вече достигна 28.

От ВКП посочват, че в края на месец януари 2020 г., след възлагане от главния прокурор, ДАНС започна извършването на мащабна проверка на приватизационния процес в България. Предмет на проверката са сключените приватизационни сделки и предприетите действия по осъществяването на следприватизационния контрол.

В резултат на извършените действия, първоначално до главния прокурор е изпратен доклад, съдържащ информация относно 14 приватизационни сделки, които се отнасят до приватизираните дружества с най-големи активи, а именно: „Арсенал“ ЕАД; "Асарел – Медет“ ЕАД; „Химко“ АД; „Кремиковци“ АД; „Нефтохим“ АД; „Промет“ ЕООД; „Соди“ ЕАД; „Сомат“ ЕАД; „ТЕЦ Бобов дол“ ЕАД; "Елаците - Мед“ ЕАД; „Параходство Български морски флот” ЕАД; "Плама“ АД; „БТК“ ЕАД; „Ремонт верижни машини“ ЕООД.

На база на предоставената информация прокурори от ВКП и Върховна административна прокуратура извършват анализ в три аспекта: наказателно-правен с оглед данни за извършени престъпления и възможностите за наказателно преследване, гражданско-правен с оглед основания за атакуване на сделките поради пороци при сключването им и административно-правен с оглед основания и възможности за оспорване на управленските актове в хода на приватизационния процес.

След приключване на работата на прокурорите обществеността ще бъде информирана за установеното и възможното предприемане на последващи действия, заявяват от Върховната касационна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а доган бей който си присвои пътя строен с моите данъци ?
28
6
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
БРАВО, ГЕШЕВ!!!!! ГОСПОД С ТЕБЕ!!!!! СПРАВЕДЛИВОСТ - ВСЕКИМУ КЯКВОТО САМ СИ Е НАДРОБИЛ!!!!! ИМА БАГ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!
27
7
 
4
 
! Отговори
До факт преди 3 години
А това е проблем много хора не искат прокуратурата да проверят всичко, затова има и протести с намерение ВСС да не гледат законите а да се съобразят с народното мнение на тези същите хора,
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбрах защо Лупи изпълзя! Кремиковци на бюрото! НАЙ-ПОСЛЕ ДАНС ВНЕСЕ РАЗРАБОТКАТА! БРАВО! НИЕ , КОИТО СЕ РАДВАМЕ НА РАБОТАТА СМЕ МНОГО!БРАВО МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА ОТ СЛУЖБИТЕ И ПРОКУРАТУРАТА!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дебел депутатСамо зрелища! Пастите ти изядоха други...
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПГ бсп-дпс не харесва това
23
12
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Гешев е първият гл. Прокурор който върши нещо!!!
22
11
 
7
 
! Отговори
дебел депутат преди 3 години
зрелища и пасти за народа !
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Много СЛУЖБИ трябва да се прочистят за да тръгне работата. ТИ ЗАЩО СИ НЕЩАСТЕН ОТ ОПИТА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ВСИЧКИ КРАДЦИ! ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯТ ПРИ ТОЗИ ОТПОР!
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА ЛЕВИ, НЯМА ДЕСНИ ВСИЧКИ СА БЕСНИ! НАЙ-ПОСЛЕ, ДАНС ,ПРОКУРАТУРАТА И ВСИЧКИ АГЕНЦИИ ПОДГОНИХА МУТРИТЕ И ТЕ СЕ ОЗЪБИХА! ИМА ШАНС ДА УСПЕЕТЕ!
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото трябва да ИМА КАСКЕТ НА КОГОТО ДА МУ СТИСКА! ЗА ТОВА КОСТОВИСТИ ПАДНАХА НА КОЛЕНЕ ДА СЕ МОЛЯТ НА РАДЕВ! РАДЕВ СЪЩО ЗНАЕ, ЧЕ МУ ДИШАТ ВЪВ ВРАТА, нали чухме как кара заместника ВЪВ ВВС да врътка номера на комисията за заплата на ДЕСА! БУНТОВНИЦИТЕ ***! МУТРИТЕ ПОДГОНЕНИ ОТ КАСКЕТА! ДАВАЙ ГЕШЕВ
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като проверяват давностния срок за сделките е изтекъл, ако ги бяха захванали при първия мандат на тулупа може би щях да повярвам, че искат да има правда.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До emigrantА аз си помислих, че е защото блокираха държавата за 3 месеца, защото имаше клипове в които Бойко нареждаше държавата, шкафчета,тотална мизерия и корупция навсякъде, прокуратура, дето не може да фане един престъпник, като хората ...Ама ти знаеш по-добре де! Баба ти Нинова, заревала за власт, и отне 15 дена да се организира и да е опита, да се качи на вълната, че да може сега нея да обвиняваш ...
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Гешев е прокурор от веме уно, дето се вика, а допреди година беше замеснтик главен, а не си мръдна и грам ***, да провери каквото и да е... Ама сега се "разбуйства".Защо ли? Не знам, ти си по-унмен! Кажи! Аре де!
15
13
 
12
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Те за това са тръшканиците,митингите и блокирането на кръстовищата!!Щом се почна с истинските антикорупционни действия от страна на прокуратурата и червените змии се разпълзяха и разсъскаха!!Чак от Бузлуджа допълзяха да си бранят социалистическите завоевания и равенството и братството,но по комунистически!Едно за теб,хиляда за мен!!Примери колкото щеш измежду спонсорите в немилост на столетницата!
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо, то за това се разбесняха! Сега вече стана ясно защо блокираха кръстовища и народа по трамваите! Нали ви казахме, че Гешев продължава да работи! След някой и друг ден още 15 приватизационни сделки... и хич не ни пука какво ще блокирате! Ще ходим пеш ако трябва, но крадците ше бъдете разследвани! 30 год чакаме прокурор като Гешев!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средностатистическият българин, няма бизнес, дето да вади над 20-30 000 лева на месец и не му пука, кога ГЕРБ и ДПС кажат "дай тука"...
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Много са псонсори и на сегашните.
11
6
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
А Техноимпекс кога?
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко СПОНСОРИ МОЖЕ ДА изгорят! РАДЕВ чака КОНСТИТУЦИОНИЯ СЪД!КОМУНИСТИТЕ И КОСТОВИСТИ СДЕЛКИ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯ! МНОГО ЩЕ ИЗГУБЯТ!