Борисов провери "Хемус": Беше кал, а сега гредите са сложени!

Атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура, отбеляза премиерът
Обновена: 29 юли 2020 14:00 | 29 юли 2020 14:00, Веселина Йорданова
235
Борисов провери "Хемус": Беше кал, а сега гредите са сложени!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов провери строителството на АМ "Хемус" и отбеляза, че напредъкът се вижда.

"В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура. Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала "Хемус". Всичко това се прави за младите хора", коментира той.

Борисов инспектира изграждането на участъци от магистралата на територията на областите Шумен и Търговище.

Още по темата
С постановление на Министерския съвет от вчера правителството отпусна 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала "Хемус" в участъка между Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

Завършването на отсечката по договор е през 2021 г., но е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото. Над 4000 души работят на трасетата на "Хемус".
 
"Тук беше кал преди половин година. А сега и гредите са сложени", подчерта Борисов при огледа на изграждането на мостовите съоръжения по трасето Буховци-Белокопитово.
 
В момента по "Хемус" се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.
 
Министър-председателят изтъкна, че разкритите по трасето археологически находки се предават на музеите, където ще бъдат изложени, за да се радват българите на богатото ни културно-историческо наследство, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
1
 
! Отговори
Бивш гласуващ преди 3 години
Как се е ухилил само нашият. Широко му е около врата... ми с тия пълни шкафчета. Обаче има и един сериозен проблем, психически, ама не го осъзнава. От 10-11 години само "пътища, магистрали и асфалт" повтаря ли повтаря. И не му омръзна. Кабинетът му е в джипа и джътка от магистрала на магистрала като празна линейка. Какъв е проблемът ли? Ми скоро няма да има кой да ги ползва.
178
0
 
2
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Всичко за насхората се прави, а намаляваме и емигрираме. Къде е истината?
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва инфраструктора, но най-важното нещо е работеща съдебна система и контрол, иначе се получава това в което е в момента, една хунта прави гуша, генерира власт и не допуска никой външен. Няма ли реформа, българия е обречена да заприлича на нещо като Алжир или по-зле.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо за новия запис няма ли да споменете. Как реформи не можела, нищо , че трябвало.ВЪН , престъпници!
175
0
 
3
 
! Отговори
баце преди 3 години
А пробвал ли е как е водицата на вкус и качество от канала дето изхвърла вода в река Марица. Оня хубавия канал дето натръшка 27-28 добичета. Докато не иде лично да се напие с вода от канала, не го признавам.
174
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тури подпорни греди на чекмеджето на шкафите, че алтъна тежък и ще го издъниш. Тогава ще трябва да ти купуват ново шкафи от държавните пари.
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно е даде провери ,там много милиони има
172
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
И като се прибра видя , че чекмеджето е отново пълно....
171
0
 
2
 
! Отговори
- преди 3 години
Северо-Запада е Монтана, Видин. Шумен и Търговище са Северо-Изтока.
170
0
 
1
 
! Отговори
А ремонта преди 3 години
кога?
169
0
 
6
 
! Отговори
ХХХХХ преди 3 години
НАШИЯТ СБЪДНАТ КОШМАР!
168
1
 
18
 
! Отговори
До 178 преди 3 години
Тодор Живков каквото и да е крал,не остави народът да гладува. Нямаше толкова голяма разлика между много богати и крайно бедни. Затова хората го обичаха. Бойко не се наяде и не ся накраде.
167
0
 
8
 
! Отговори
саки преди 3 години
Писах,но пак отново и да повторя,усмихнат,доволен,щастлив,безкрайно крадлив и доволен!Н***ал е цяла Европа и вярва,че може да е***ее България безкрай!
166
3
 
6
 
! Отговори
к.178 преди 3 години
До АнонименББ е закърмен с "комуняжко" мляко и затова е постъпил курсант в милиционерската школа. А човек независимо от възрастта си и членството в друга партия винаги си остава комунист. Оставете го Гърневски, него деменцията го е налегнала и е забравил, че е писал оди за БКП и бай Тошо. Дори и премиерът гледа да се отдалечи от червеното си минало и нарича комунисти всички други, но не и себе си. Ама държи червената книжка с *** и сърпа за зор заман.
165
1
 
18
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Тази отсечка от магистралата ще издържи ли без ремонт поне до края на мандата на проверяващия?
164
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не ми харесва изпълнението на магистралите в България! Как ги правят, та се налагат непрекъснато ремонти. Асфалт на кръпки, на вълни.....! Впечатлен съм от магистралите в Турция! Пътувахме до Анадола/!!??/, то е удоволствие да пътуваш! Чистота, зеленина, цветя осветление със килиметри! Сигурно и по-евтини от нашитеМоже би затова сърбите избраха турска и американска фирма за строител /, а не смолянската ИССА/.
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПремиерът е военен човек, пожарникар и затова "атакува". Види ли дебелия край преминава в безпорядъчно отстъпление и то такова, че кубинките удрят ду-***-то. А АМ "Хемус" свързва столицата с американската военноморска база във Варна. Ако подгонят някой премиер, той събира най-важните неща и западната валута. качва джипа и с най-високата скорост на колата бегом в USA-базата. Нали виждате, че премиерът сам кара джипа, а не използва шофьор?
162
0
 
11
 
! Отговори
PS преди 3 години
Г-н премиер, за какви греди става въпрос - дъбови или букови? Може би става въпрос за строителни елементи с друго име, нали? Питайте мин.Аврамова, тя е завършила топлотехника и сигурно разбира от пътно строитрлство повече от вас. Ама пътните инженери май се учат в УАСГ, а не в ТУ(бившето МЕИ), нито пък в Школата - Симеоново. Аман от ерзац министри и пожарникри!
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен............."В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура."......
160
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото разбирам, Шумен и Търговище са разположени в СЗ България. Личи си, че навремето във Висшата милиционерска школа курсантите, в т.ч. и тези от специалността "Пожарно дело", яко са наблягали над географията. Не можеш да кажеш пожар в СЗ БГ, а той да е в Русе или Добрич.