Борисов стигна до "Златни пясъци": Чистотата на морето - гарантирана!

Премиерът разгледа новата пречиствателна станция
Обновена: 29 юли 2020 15:29 | 29 юли 2020 15:25, Веселина Йорданова
256
Борисов стигна до "Златни пясъци": Чистотата на морето - гарантирана!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов вече е в "Златни пясъци", където разгледа новата пречиствателна станция в курорта.

Тя ще поеме целия обем отпадъчни води в района, което ще гарантира чистотата на морето, става ясно от профила му в социалната мрежа.

Още по темата
Реконструкцията на обекта струва над 37 млн. лв., като 24 млн. лв. от тях са европейско финансиране.

Пречиствателната станция ще обслужва 72 122 души през летните месеци и 18 000 през зимния период.

В същото време строителството на АМ "Хемус" и "Балкански поток" върви с много добри темпове.

Реализирането на тези инфраструктурни проекти ще даде голям тласък на бизснеса и туризма в цяла Северна България, отбеляза по-рано Борисов при обиколката си.

"Това сме направили. Магистрала "Хемус" върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива, а навсякъде по газопроводите се работи на пълни обороти", посочи министър-председателят.

Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората, заяви още премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Изграждането на пречиствателната станция започва през февруари 2017 г. Срокът за изпълнение, който има два етапа, е до края на 2021 г.

Първият етап, предвиждащ усилване на съществуваща пилотна конструкция №1, е завършен, издадено е разрешение за ползване от 13.02.2019 г.

Вторият етап се изпълнява в момента. Строително-монтажните работи за реконструкция, модернизация и разширение на пречиствателната станция в "Златни пясъци" са завършени.

В момента се правят изпитания при експлоатационни условия и обучение на персонала. По одобрена програма се извършват анализи на пречистената вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До неизненадан 134То си е ясно че им пречи, какво се учудваш! Радев е военен, неопитен в политиката, което води до упрекване на Бойко! Чудно ми е как герберите се опитаха да отстранят, законно избран президент като погазват законите, това само в БГ го има :))
128
3
 
7
 
! Отговори
Я, далавера преди 3 години
А фекалните води на Европа, идващи от Дунава, кой ще пречисти?! Тук ще става дума за милиарди евро от ЕС. Тях кой ще усвои? Това трябва да бъде съвместна българо-румънска операция.
127
1
 
19
 
! Отговори
Б о й к о преди 3 години
Път съм ви построил, море съм ви направил, слънце съм му сложил да ви е топло:)
126
3
 
10
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ С ПЪЛНА ПЕСЕН!КЕФ ТИ МАГИСТРАЛИ,КЕФ ТИ ЗАВОДИ,КЕФ ТИ ОБЛАСТИ,КУРОРТИ,ПРЕДПРИЯТИЯ,МИНИСТРИ И ГЛАВЕН ПРОКУРОР,ДАЖЕ И СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ,КАТО В ПРИКАЗКИТЕ!САМО ЕДНА МАЛКА,МНОГО МАЛКА ПОДРОБНОСТ,ТЕФТЕРЧЕТО НА ЛЕВСКИ Е ПОДМЕНЕНО С ШКАФЧЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ!НИЩО СЯКАШ НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО,НО РЕАЛНО НИЩО ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩОТО!ОСТАВКА!
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При корона не знам кой ще кара по магистрала, заради заразата. Товарните може и на БДЖ. Златни пясъци е главно за чужденци, но те са със самолети.
124
1
 
11
 
! Отговори
Нужно е връщане преди 3 години
Към старата българска религия и жертвоприношение за Тангра на "най-кадърния и работещия" за спасение на народа от настъпващата криза.Може и с 300 , да не е толкова бавно с 200.
123
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124Съгласен съм, много каши забърка! Ако беше някой честен, въобще нямаше да му пука да си хвърли оставката, после да каже - ето видяхте ли! Там е работата, че не може да се оттегли, защото е затънал до уши :)
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 123От твоето перо в божиите очи!Ха дано!!!!
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е мутрата се закара на фекаломорието за наша сметка. Трябва си ваканция. Не може само чекмеджета!
120
3
 
21
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Тикво,защо не влезнеш в морето което бъка от фекалии,урина и е пълно с мърсотия и отпадъци от Натовските кораби и подводници ами пелтечиш глупости и лъжи...
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аа.. А фекалните води, които идват от Варна, ще ги пречисти ли, че не стана много ясен този пункт.
118
3
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Всички сегашни политици са крадци ако управлявахме ние безпартийните държавата ни щеше да е като Люксембург,Норвегия Финландия,Дания,Швеция и ТНТ
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме го да мине по главната на Варна и сме с голяма кошница развалени яйца...!?
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иска да подаде оставка ама не му дават господарите , а и извън властта ще трябва да се крие някъде,че много приятели направи и секи ще прати хора да го поздравят хаха
115
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да продължава да бяга и да се крие. Последните му дни, седмици или месеци в управлението са това. Няма чак такова значение. Колкото повече се бави с оставката, толкова загубата ще е по-голяма, а с нея идва и края на тази хунта ГЕРБ. След това разследванията срещу него ще започнат, понеже няма да може да контролира прокуратурата по същия начин и може и в затвора да влезе.
114
2
 
9
 
! Отговори
ОЙДЕ КОНЬО преди 3 години
Биби ....ОТТЕЧЕ у канало, ОЙДЕ КОНЬО У РЯКАТА .....
113
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е мой идол, недейте да го обиждате така :)) Върви като мене, философства като мен, само ГЕРБ :)))
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направил ама половината откраднал!Като дойде навремето критикуваше батко и братко на БСП,а той сега милиарди отнесе!!!!За какво са му?!ОСТАВКА!!!!
111
3
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 117 и аз това викам, само,че премиер ти или аз или друг безпартиен от новата партия на безпартийните, а не от сегашните
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойката сам изпи всичката вода от наЩо Черноморие, разклати си шкембака 2-3 пъти и издрисквайки я с мощна тяга филтрира милиони кубични метри вода за секунди. И това всичкото преди да си е изпил сутрешното кафе. Гаранция. ***.