Протестът в Ден 22: Блокирани кръстовища и искания за оставка

Движението в центъра на столицата е затруднено
Обновена: 30 юли 2020 20:39 | 30 юли 2020 20:20, Веселина Йорданова
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Антиправителствените протести продължават 22-и ден. Блокирани са ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути.

Две кръстовища - на Орлов мост и на "Цар Освободител" и Дондуков", остават блокирани вече цяло денонощие.

Още по темата

Поредица от плакати са подредени в "триъгълника на властта" тази вечер и проследяват кариерата на премиера Бойко Борисов.

Там движението е блокирано от десетина палатки и шатра с надпис "оставка". Палатки има и на Орлов мост.

И на двете блокирани крастовища има разположени различни плажни принадлежност, включително детски надуваеми басейни.

Така протестиращите искат да покажат, че ще продължават да отстояват основните си искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Към сградата на Министерския съвет тази вечер летяха яйца и домати. В предишни вечери недоволството се изразяваше и с хвърляне на тоалетна хартия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
17
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Тези които хвърлят яйца и домати по сградата защо не са арестувани и да заплатят щетите ?Просто е и много ефективно.Протести ДА , но вандалщината трябва да се наказва.
129
13
 
2
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
На 137Правилно отправяш апел към простака Борисов- по- голям комунист от него досега не се е родил, няма и да се родиV Нали в защита на партийната си книжка напусна МВР. Или не е вярно
128
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При откриване на данни за престъпна дейност на президента или вицепрезидента забраната да бъде възбудено наказателно преследване не препятства започването на наказателно производство
127
13
 
2
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Продължавайте да пишете простотии и дивотии!Кой, дори и овцете на баба Дора разбраха, че изваждане на България от ЕС и НАТО е невъзможно! Не само е невъзможно, ама и никой не го желае! Това е все едно комунизмът/ независимо , че никога не е имало комунизъм у нас/ да се върне! Просто съжалявам тези манипулатори- измислете нещо, на което да ви се върже някой! А освен ББ друг национален предател България не познаваV Протест до дупка!
126
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЛО, "ДЕМОКРАТИТЕ" ОТ ГЕРБ, СПРЕТЕ ВЕЧЕ А МИ ОБЯСНЯВАТЕ КАК СТЕ ЗАКОННО ИЗБРАНИ! ЩОТО ВИ ЛИЧИ ЧЕРВЕНАТА БОЯ ОТДОЛУ МЕТЕЖНИЦИ, ПРЕВРАТАДЖИИ - ЕПИТЕТИ ОТ РЕЧНКА НА Г. ДИМИТРОВ И БАЙ ***, КОГОТО ГО ВИДЯХМЕ В БРЮКСЕЛ КАК ГО ОТБЯГВАТ И ЧИСТАЧКИТЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА!
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК СА ОСМЕЛЯВАТЕ ДА ПИШЕТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ! ТО ПОЧТИ НМА ТАКИВА СПОРЕД "МЕДИИТЕ".Е , СНИМАЛИ СТЕ В 16:00 КАК СЕ СЪБИРАТ 5 ТУЛУПА ХАХАХА.ЕЙ ЗА ТВА ХОРАТА МИГРИРАХА ВЪВ ФБ, КЪДЕТО ПОД КЛИПА С ДЖИПКАТА СА ХИЛЯДИ КОМЕНТАРИ, А БТВ - МАСТОДОНТЪТ ГО Е ЗАКЪСАЛ ЗА ПАРИ, ЩОТО НИКОЙ НЕ Я ГЛЕДА, КАТО НАВРЕМЕТО РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО И 1-ВА ПРОГРАМА!
124
5
 
11
 
! Отговори
Future преди 3 години
Каквото и да се случи със законно избраното правителство, ,настъплението на метежниците, предвождани от руския шпионин Радев е обречено на провал, защото никой не може да спре хода на идващия Нов световен ред. Дори фигурантът Радев да състави служебно правителство, което да извади България от ЕС и НАТО и ни присъедини към примитивния феодален мюсюлмански Евразийски съюз, идват дни, когато няма да има милост към националните предатели, защото ние българите завинаги сме част от Свободния свят...
123
9
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ГЕРБ са гадовеРадев и шайката му са още по-големи гaдове, приятелю. И всичките тези циркове се те да дойдат на власт.
122
18
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 3 години
Най хубавото е, че подкрепящи престъпната мафиотска власт намаляват.Цяла България и всички ние от чужбина подкрепяме протестите и искаме оставката на примитива Борисов и неговия лакей Гешев.Нали така бе Герберски *** и ***.
121
10
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Протестърите са абсолютни у роди и наглеци, лика-прилика със спонсора си Божков и вожда си превратаджията Радев.
120
9
 
14
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
Кой чисти и на чия сметка след свинщината след протестиращите ????????? КОЙ ??????Какво става в държавата ???? Някой да каже ???? Или вече е решено, че ставаме Задунайская губерния Болгария ?? Чухме , че Фигуранта бил готов със служебния кабинет. От днес ли въвеждаме рублата като национална валута ???? Борисооооооов , аз съм европеец , патил много от комунистите ! Пак ли ни хвърляш на кучетата -комунисти ???
119
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лустрациятаАми той Радев е готов да ни стане султан.
118
6
 
14
 
! Отговори
протестиращите преди 3 години
До АнонименТова са платени безделници вместо да работят! Границите ни са отворени! Работа има!
117
11
 
5
 
! Отговори
лустрацията преди 3 години
До АнонименВсичко е бивше и настоящо БКП-ДС агентура под съветска диктовка! Отърване няма!Само Султана може да ни избави от московската окупация, но малко се говори за това!Какво лошо сме видели от турското? Всичко сме имали без национализации и народенсъд, желязна завеса и партии! Никакво робство не е имало! И днес като си беден ставаш истински роб на работодател - предимно партия.! Народе!!! искаме си Султан!!!
116
4
 
2
 
! Отговори
мълчанието е злато преди 3 години
До seiraПротестирането е сребро!
115
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест в защита на зулумите на Радев
114
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите водят България към пропастта!Към убийства,грабежи,насилие,връщане на крадливите олигарси,престъпници и убийци на власт!
113
5
 
3
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Симеонов каза ще ще купи ОСТАВКА на Радев ама друг път !
112
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо репортерите и телевизиите се поддават на натиск от улицата и не показват хората които не одобряват протестите???"---Ами сигурно защото няма такива.По улиците и площадите са десетки хиляди, които са категорични какво искат. А дори тези, които в началото доведоха с рейсове като контра, не успяха да формулират внятно, че не одобряват протестите и защо. Разбира се, мобилизираните *** по форумите се мъчат с нелепа активност да създадат впечатление, че шепа протестиращи пречат на всички
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свят ше ви се завие, ако разберете колко бивши и настоящи политици са свързани с комунистическата Държавна Сигурност!И да - в ГЕРБ също е пълно с такива. ГЕРБ също са комунисти, както ДПС и БСП. СДС също! И ГЕРБ и СДС можеха да приемат закона за лустрация и да ИЗТРИЯТ БСП и ДПС от властта. НЕ ГО НАПРАВИХА, ЗАЩОТО СА СЪЩИТЕ!ЛУСТРАЦИЯТА е закон, който забранява на подобни лица да заемат държавни длъжности. Липсата на ЛУСТРАЦИЯ е причината Прехода в БГ да не свършва 30 години.