Протестът в Ден 22: Блокирани кръстовища и искания за оставка

Движението в центъра на столицата е затруднено
Обновена: 30 юли 2020 20:39 | 30 юли 2020 20:20, Веселина Йорданова
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Антиправителствените протести продължават 22-и ден. Блокирани са ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути.

Две кръстовища - на Орлов мост и на "Цар Освободител" и Дондуков", остават блокирани вече цяло денонощие.

Още по темата

Поредица от плакати са подредени в "триъгълника на властта" тази вечер и проследяват кариерата на премиера Бойко Борисов.

Там движението е блокирано от десетина палатки и шатра с надпис "оставка". Палатки има и на Орлов мост.

И на двете блокирани крастовища има разположени различни плажни принадлежност, включително детски надуваеми басейни.

Така протестиращите искат да покажат, че ще продължават да отстояват основните си искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Към сградата на Министерския съвет тази вечер летяха яйца и домати. В предишни вечери недоволството се изразяваше и с хвърляне на тоалетна хартия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
19
 
6
 
! Отговори
- преди 3 години
С протест се свалят ИНТЕЛИГЕНТНИ премиери!Винкел, билла и *** с .......!!!!
29
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До26А защо искате да сложите на власт партия, която донесе на България три национални катастрофи?
28
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли по-добре да живеете 22 дена като свободни хора, вместо да живеете 22 години като роби на мафията ГЕРБ?
27
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Пинокио като му затварят пътя е бесен, а като той блокира му е приятно, много долен тоя тип бе.
26
6
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
тези от 11-та снимка съм 100% сигурен, че не знаят за какво са там :D
25
10
 
23
 
! Отговори
Герберуга преди 3 години
Как ли ще гледат протестиращите и техния смешен президент, след следващите избори когато ГЕРБ пак ги спечели. То просто няма кой друг. Тия дето блокират кръстовищата , и по пет пъти да гласуват, един депутат не могат да вкарат.
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестяги, тренирайте яко протестаджийското, защото, ако бсп дойде на власт, ще ви е нужно много повече от обикновен протест за да ги изритате от власт. Спомнете си орешарски.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест... скандален хепънинг... Едно време какви протести правехме...
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът, ден 222:Една палатка е блокирала Орлов мост, а вътре един орел ръфа скелета на Йоло Денев....ПС...а Борисов пак е премиер, Гешев още е главен прокурор....
21
11
 
5
 
! Отговори
защо ни е преди 3 години
До ЧеГоБараглаавен прокурор когато престъпниците са в парламента и правителството ? защо ни е парламент когато на референдума гласуваха над 2 млн Българи (повече отколкото гласуваха за парламента ) и парламента НЕ ЗАЧЕТЕ народната воля защото чрез машинации не стигнали 12 хиляди гласа !!защо ни е правителсво когато то ни кара кън национална катастрофа....най бедните в ес най корумпираните и с най голяма емограция
20
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция победи! Мъжете ще се пенсионират на 62, а жените на 58!Браво на французите! Но не победиха с кротки протести, нали?
19
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После не бил платен протеста....хахаха ,кого лъжете бе?? Камиони с озвучителна техника , палатки,тенти, яйца ,домати ,свински уши, биричка ,ракийка ,плакати ,знамена ....явно смятате ,че хората са толкова наивни та да вярват в басните и лъжите на Бабикян и компания... Ей тези само като ги видя и ми е достатъчно като демотивация за протест.
18
10
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Много яко. Да стане карнавал всяка година. Танци и латино, Рио пасти да ядат. Така управляващите ще разбират, дали ги одобряваме. Самбааа
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И демокрацията и комунизма са не работещи системи обречени на провал. Обречени са защо разчитат на народа. А народа е ***. Само отделни индивиди около 5% са умни.Затова по естествен пък и демокрацията и комунизма се израждат в диктатури с еднолична власт. По това можете да разбере че монархията е единствената работеща система. Но понеже нямаме истинска легитимна монархия, получаваме най близкото - диктатурата.
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефи избора на кръстовището! От едната страна живеят наследствени комунисти, от другата страна техните комунистически чаа%вета, а заради мястото целият булевард водещ към руското посолство е задръстен от коли! Само така, другари, саморазкатайте се! Няма да питам къде ачкате и пишункате!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 ще блокираш в на баба на селото курника!!!
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11И ще дойде още по голямата мафия и пак ще ревеш, ама ще е късно.
13
6
 
16
 
! Отговори
Пууу преди 3 години
БСП отвлече протеста. Имам чувството че и те работят за ГЕРБ. Нинова със всички си действия засили подкрепата към ГЕРБ. Е за какво да протестирам тогава. От едната страна има сини комунисти, от другата чевени комунисти а по средата турците от ДПС - истинските обединители на нацията. Винаги са във властта и правят коалиция с всеки.Демокрацията се провали! И то се провали не само у нас ами и пои целият свят. Демокрацията невъзможна. Точно както комунизмът. Това е истината.
12
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пияни и дрогирани се търкалят в центъра! Буквално!
11
5
 
23
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
По колко лева получава всеки протестер на ден? Явно им излиза на сметка да са в платена отпуска и да вземат минимум 100 лева на ден за протеста или да вземат някой лев към пенсията си, ако са пенсионери, а неработещите и клошарите за тях е рай да вземат пари за протеста.