Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
15
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Поне нещо правят и ще остане след тях до като при другите всичко се крадеше и нищо няма щяхме да сме си още със еднопосоачни пътища за евроа и бг- пълна със емигранти
317
6
 
20
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
Синдикати- хахахаха.Тези са абсолютни ***, на едно общо чекмедже с управниците.
316
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези отдавна заедно с онези пълнят нощните шкафчета! Някой помни ли кога за последно е имало стачкя, организирана от тях? Излиза, че в РъБэ всичко е цветя и рози! И к,во от това, че исканията били политически, а не социални?
315
15
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
много неща не ми харесват от Бойко и правителствато му1 но правейки сравнение с предишните други, везната накланя в негова полза! Млади хора, хубаво е, че имата толкова неизразходвана енергия, но запазете я за изборите! Може до тогава да се появи нещо чисто, смислено, привличащо с програмата и намеренията си и тогава подкрепете ги! В момента Ви използват разни нереализирани, провалени мераклии за власт-Диковата рожба-"Отровните", Мая, Гномчета, Чалгари и др. подобни! Помислете!
314
11
 
12
 
! Отговори
До дани преди 3 години
Може и завършили да има обаче повечето са миячи чистачи гледачи на старци ,разносвачи и т.н. по зап.европа.Някои вече съкратени.Ти не ги слушай че ти се представят за студенти и преуспели.Тук,ако не са пенсиите на родителите им са умрели от глад.
313
8
 
12
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Малко и аз се ориентирах, някои,не знаят какво точно искат след оставките,още по малко как да се получи.Други обаче знаят...искат държавни служби,кабинети климатици и командировки в чужбина.Товс да главно завършили хуманитарни дисциплини на запад .И тъй като там са абсолютно ненужни то трябвало тук да им се осигури работа и то не каква да е а подобаваща на самочувствието им със съответното заплащане по западни стандарти.
312
2
 
2
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
Напротив,винаги съм работил частно като фирма ЕТ.
311
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ю кортес 351Държавен чиновник да упреква другите, че не работели :))
310
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите отдавна не подкрепят работещите. Синдикатите са в симбиоза с управляващите и олигарсите.
309
13
 
12
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
Те,повечето нищо не работят,какви профсъюзи да ги представят.Има ли профсъюз на неработещите.Други са приходящи или съкратени от Европа.Братовчед ми дойде от Белгия да си прави зъбите.Вечер ходи по протести,било му интересно забавлявал се купон ставал,иначе нямало какво да прави.После си заминава и ние да се оправяме с батака който направиха.
308
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с тия синдикати нищо неможе се промени бетер бай тошовите са ония пак вършеха някаква работатия са защитници на олигарсите я ги питайте в калко предприятия на олигарси имат членовесамо в администрацията имат
307
4
 
5
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Коя е тая бе? Има невероятно тяло.
306
11
 
16
 
! Отговори
Пацо преди 3 години
Проблемът им е че нищо не предлагат освен да сменим едни с други безкрайно провалени политици.Защото точно това ще стане и после пак протести и държавата в киреча.Няма нови лица,няма програма.Единствен Йоло Денев има ,той предлага да върнем бог Тангра............
305
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ, ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ- ДА СИ СПОМНИМ ПРОТЕСТИТЕ 2013Г, ПОСЛЕ ДОЙДЕ ЮНИ 2014Г И КТБ БЕШЕ РИТНАТА ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ИНВЕСТИРАЛА В ПРОТЕСТИТЕ- ЧЕРВЕНИТЕ Г А Д О В Е НИКОГА НЕ ГУБЯТ- СЕГА СЕ ПИТАМЕ НЕ ДАЛИ ЩЕ ГРЪМНЕ ЕДНО ТУКОВА, А КОГА....ТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ...А ПРОТЕСТИТЕ ДО МАРТ И ПОСЛЕ РЕДОВНИ ИЗБОРИ.
304
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите хора много неща знаят, включително и това, че профсъюзите са на ясла при Боко. Манолов и Пачи Димитров не могат да допуснат, че Падишаха скоро ще трябва да напусне и тогава яслата няма да я има - за тях, МВР-четворката и спецпрокурорите на Каскета.
303
5
 
19
 
! Отговори
Боклуци преди 3 години
Мафията по света най обича всякаква далавера, но на любими са и ...наркотици, *** и обезателно ПРОФСЪЮЗИ!!!!!!
302
8
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Затова, трябва хората да са на площада. И само да кривнат и в парламента се влиза, да дават отчет. Няма ли контрол ще е все така.И да не може да си влизат от няколко места в парламента. Пише се от един район и ако не го изберът от там, значи не става и точка. А сега, ако не влезне от едно място, ще влезне от друго. И хората да започнат и да гледат за кого гласуват. Стига са гледали партиите. Щото сега и магарета и неандерталци влезнаха вътре. А да и един австралопитек си имаме за премиер.
301
4
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Тия мишки не са синдикати. Може много неуки или просто незнаещи хора да плюват по Тодор Живков, но синдикатите тогава бяха сила. През последните 30 години ръководството им роболепничи пред всяко правителство. Лиже яко ***. И тия трябва да бъдат разследвани за кражби. И стига сте повтаряли, след тулупа Нинова щяла да дойде на власт. Ми тя, че иска да се нареди на софрата е безспорно. Но това са пак същите ***, като ГРОБ. А и който и да дойте, при тези наши реалности, ще краде.
300
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 3 години
Поредните чиновници на бюджетна хранилка! 150 000лв одобрени по програма,по която са предвидени над 1 милиард...кога ще получат фирмите прословутата помощ,като фалират?А междувременно трябва да плащат по-високи осигуровки...Но няма смисъл от протести,нищо няма да се промени - за тези СПЕЦИАЛИСТИСТИ.
299
4
 
22
 
! Отговори
Няколко въпроса преди 3 години
Тия неуки пластмасови чичета кой точно ги пита какво мислят? Какво са постигнали българските синдикати през последните 10, 20, 30 години за работниците, чиито интереси следва да защитават? Какво правят тия хора по цял ден и защо им се плаща? Как може лицата на уж уважаваното синдикално съсловие да се изтъпанчат на чиливизура с единствената цел да целуват калните подметки на баце? Тия хора достойнство имат ли?