Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Орел и рак и щука,не зная по каква сполука,такваз им работа дошлада теглят наедно кола.И ето те са впрягат,напъват са, напрягат, ей тъй, че ще са пукнат чак,а пустите кола не мръдват пак.Хубаво го е казал П.Р. Славейков , та и нашите протестиращи са такива от кол и въже , с *** лозунги без водачи , без идеи , без платформа с две думи - на гол тумбак чифте пищови .
197
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП да си приберат милиционерите от ГЕРБ.
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви църкви, кайви масони...Помните ли кой докара Царчето и НДСВ в БГ? Сектанта Мунист помните ли го? А помните ли Никенцето Василев как караше служителите на мин на икономиката как да ходят на обучение при едни сектантчета... Само напомням едно славно минало...
195
1
 
3
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Хвани единия, удари другия.
194
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ОСТАВКА.
193
1
 
1
 
! Отговори
P.S. преди 3 години
Специално на "светите отци" ще им препоръчам специално четиво Свещеният вертеп в което се твърди, че може и да има някой читав от вас, ама никой не го е срещал! И между другото много време ви броих противоконституционните нарушения и накрая им загубих бройката!По член 13 , алинея 1,2,3,4 всички сте наказани с по 25 години за национално предателство!
192
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което иска БСП и компания е не просто падане на правителството, а управление на държавата БЕЗ Народно събрание! Това означава, че няма кой да приема или изменя закони! А ако се окаже, че ноември, когато би трябвало да са предсрочните избори има увеличена заболяваемост може да отлагат изборите до напролет. НО ако няма НС, няма кой да гласува закона за бюджета и на 01.01.2021 се оказва че няма пенсии, няма социални, няма пари за болниците, за полицията, армията и пожарната. Какво правим тога
191
8
 
2
 
! Отговори
до 215 Димитров преди 3 години
Това което говориш са глупости --хората не знаели какво искат ? Знаят но не ви отърва да го чуете ! Остави другото ами искат затвор за много управленци ,и точно тук е страха .
190
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много им се иска да останат на власт. Виждат че този път не могат да яхнат протеста и да сменят една мутра с друга . Държава на 1400 години щяла да се счупи ако крадливите калинки се махнат и ги разследват. Айде стига манипулации. Много ясно всички казват какво искат. Това не са платените неграмотници , наети да свалят Орешарски , защото не им играе по свирката .Партиите са изчерпани, хората в политиката са корумпирани и не стават .
189
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокича няма да подаде оставка, сложили сте го пиявиците, ще го изтърпим :) Аз не съм зависим от никой, може би единствено от държавата, все пак съм българин и се гордея с това!!Не разбирам защо толкова го защитавате тролчетата, плаща ли ви, зависими ли сте ? Да кажеш да е направил нещо, да кажеш да е грамотен, да знае кога и как трябва да се държи??Полиглот ли е поне, за какво го подкрепяте?
188
5
 
7
 
! Отговори
правителството преди 3 години
Ще падне след сблъсъци ,Септември - Октомври , защото щом хората не се чуват естественото развитие е бунт ,сега точно как и какво ще се случи не се знае ,Но след това и въздуха ще се смени ! Сега са отпуски и жеги Но след това всички ще са в градовете и митингите ще са двоин и и тройни с голяма острота -- блокади и прочие. Социални подобрения няма да има всички мерки хранят тези които винаги са хранили ,така че недоволните няма да намалеят.
187
10
 
18
 
! Отговори
Димитрова преди 3 години
Чета умопомрачителни текстове и се питам тези, които защитават протестите чуват ли се какво искат. Сега и веднага долу... после като не се получи ще видим! Така уважаеми управлявайте само семейните си бюджети! За другото се искат повече качества, опит и т. Н. Като дойдат избори тогава си кажете болките чрез гласуване, а не ходете за гъби! Това е протеста на Мафията, която използва младите наивници, които покрай изолацията от корона вируса се побъркаха. Така стоят нещата в най-общ план!
186
0
 
3
 
! Отговори
Последно господа: преди 3 години
Само да ви напомня, че българският национален герой е Васил Левски, а не Иисус Христос, Адолф Хитлер, Борис 3, Симеон 2 Сакскобурготски и той беше обесен и гледаше на север за да може някой да си направи колонийка и тия последните двама да застрелят и убият половината автори от учебниците по литература и един милион български граждани. Дядо Попе пожелавам ти в ада много да духаш!
185
0
 
8
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Тези не са луди, да режат клона, на който доволни си седят.Те са продали душите си много отдавна и от тях може да очакваме само подлости!
184
1
 
9
 
! Отговори
Защо да преди 3 години
подкрепят протестите,след като тия двамата и те са от това статукво-на държавни търтеи и хрантутници,наредени,наведени и надупени на държавната хранилка и поилка?!?От едно време изпитвам гнус,отвращение от профсъюзи,синдикати и други такива лапачи и лаячи!!!
183
9
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нещо много платени чиновници на властта се юрнаха да я защитават?!-:) Не могат да приемат факта че хранилката им се отдалечава с всеки изминал ден?! Но факт! Политиката при управлението на ГЕРБ е повече от интереси днес! Виждаш че Не са прави ГЕРБ. Но държиш да си вземеш и заплатата и утре!-:) Това е ГЕРБ днес 10 г по късно! Нещо което и през социализма го нямаше! ГЕРБ е МАФИЯ и вредна за България вече! Оставка! Нови избори! Промяна!
182
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сега не падне правителството ще падне през зимата, когато народа ще осверепее от глад.
181
10
 
17
 
! Отговори
Шантажи преди 3 години
Тези протести са като магнит за психически нестабилни хора.Направо изпадат в еуфория,че са в среда,в която законите и правилата не важат и те за пръв път са важни,едва ли не всесилни... и ги дават по телевизията.Като не можеш да градиш,можеш поне да палиш и разрушаваш живота на другите.Гарантирано влизаш в новините.Слагаш едно сгъваемо столче и затваряш едно кръстовище,по желание може и магистрала!Тогава 2млн. души са в подчинение и зависимост от теб - да си махна ли столчето или да не го махна
180
2
 
14
 
! Отговори
една българка преди 3 години
тия продажници и те ли взеха да оракулствуват.нали нямаха отношение до ония ден.да оставят работещите хора от присъствието си на слугинаж сами да си правят изводите чии интереси обслужват.ДОЛУ МАФИЯТА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
179
3
 
15
 
! Отговори
Герберуга преди 3 години
Всички са за някаква промяна, едвали има някой доволен в държавата (а и в света), включително електората на ГЕРБ. Въпроса е каква промяна, как да стане, и кой се наема да я направи. Най важния въпрос е кой се наема да я направи. До момента в който никой не поема агажимента за радикална промяна на нещо си, не виждам смисъл за оставка на правителството. Самата оставка не носи някаква същностна промяна, единствено това , че оставаме баз правителство, и президента ще си назначи свое.