Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се промени!Вашите лъжливи муцуни ще изчезнат завинаги от хоризонта!Ще изчезне и крадливата клика, която се накисна и отрови родината ни!Не вярвайте на внушенията на тези киентелисти, които защитаваха само зад.ниците си.Светът със сигурност ще е по-добър.Достатъчна е надеждата, че няма да ви видим повече!
217
3
 
6
 
! Отговори
беден- преди 3 години
Работят по бедните за да има все повече- богати хора ,забогатели на гърба на бедните.
216
3
 
6
 
! Отговори
До предният. преди 3 години
Какво е държавата - партията която е на власт- кой е собственник на партията - прецедателя на партията който я е основал- кой решава какво ще става партията дали адекватно решава проблемите - вие преценете. ...партии цветове и идоли богоев е отживелица като управлвние сложете цар ако искате да се върнете в 14 ти век. Има компютъри и те не усвояват еврофондове за фирмата на чичо си или да прави далавера с кмета и да делкат 60/40 и да си купи компютъра бентли. Мислете с главите си до сега не сте!
215
5
 
7
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Това поколение, което работеше яко по полетата на припек виейки врат и потейки се наведено веече си отива! Сега се работи с трактори с GPS които нямат нужда и от тракторист вече! Промишлеността автоматизации и роботи, малко хора няма гърбене яко!Вече никой няма да иска да работи, ще иска наготово. Жълтите жилетки в Франция яко протести и вандалщина за повече пари да им раздава Макрон и да не работят нищо. Сега и тук ще стане така, пари пари иска народа ама от къде ще дойдат не се интересува!
214
0
 
2
 
! Отговори
И обърнете внимание преди 3 години
Държавата ще плаща на педагогически неправоспособни неспециалисти противоконституционно да се намесват религиозно и църковно в държавното образование слушай, слушай и в същото време същите тия обиждат служебно квалифицирани лица с думи като п.е.д.е.р.а.ст, ***.да.л и ***.до.фил намеквайки за нестандартна и престъпна сексуална ориентация, разрушаващи професионален имидж без никакви доказателства, а само предположения, които обаче са подсъдни!
213
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си когато бях млад и зелен, охранявах един комплекс...Та една "мутра" с жипка ми изрева нещо, така го насолих, че повече и дума не каза...хахахах :)
212
2
 
13
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Истината, че на никой вече не му се работи, особено на младото поколение.Всеки гледа леко да мине и да не работи здраво.Кой родители да дават, кой имотче под наем, кой земя под аренда.И пак всичко опира до пари! Искатнията сега са да няма повече кражби и "държавата" неясно как да изравни доходите с тези в Европата.Тоест да останат повече "неоткраднати" пари и да се раздават през бюджета някак на хората, кой работи, кой не висок доход да има.Само че няма как държавата да го направи ако не работим
211
0
 
1
 
! Отговори
И последно: преди 3 години
Защо ти бе момче?Ми няколко неща са: няма индивидуална конституционна жалба, синдикатите мълчат,поповете ме псуват и прокламират, че аз, а не те съм ***.р.а.ст ясно осъзнавайки,че факти и докателства за техните твърдения не само няма,а са напълно противоположни на обективната реалност.И докато великите партийци занимават конституционния с откровени глупости като главния прокурор и президент и хвърлят прах в очите барем да мине тира с глупостите и държавата чрез общината да плаща хонорари на БПЦ
210
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то е ясно че с такива синдикати като КНСБ и Подкрепа,нищо няма да се промени.
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 239Досега колко пъти протестираха, 100-200...? Все тая брат, мафията разбира само от едно...:)Ако не сте разбрали, организирайте още 200 протеста, бсе тая :))
208
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиците също излизат скоро на протести .... за неизплатени бонуси и лоши условия, да видим какви ще ги пелтечат от ГЕРБ и ВМРО
207
6
 
16
 
! Отговори
МОЛИТВА преди 3 години
Пази Боже, не дай Боже, България да я управляват Корнелия, Мая и Десислава!!! Амин!
206
7
 
10
 
! Отговори
След като преди 3 години
Видях новата министър на туризма как говори Английски, разбрах че министър и депутат се става само с връзки, по поръчка. Като се спуска с парашут съотвеният кадър който трябва да отговаря само на едно условие - да слуша какво му казват тези които го спускат. Кадъра въобще не е за Министър по скоро за продавачка в магазин, но е уверен и спори, че знае английски ...целият свят ни се смее с г-за. Заради такива пионки. Нвмате ли малко срама ве, егати наглите пионки. И уверени ...смешна работа. Жалко
205
1
 
4
 
! Отговори
И к'во стана а преди 3 години
Според конституцията църквата няма никакво право да се намесвам в държавата. Е как точно свещенниците и то само източно-православните ( никакви други, ни будисти, ни католици, ни никви други) не се забъркват като ще са в училище, педагогически неправоспособни и участват в националния образователен процес ...
204
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тролчета, протести без пари не стават никъде по света :) Аз не си направих труда да си впрегна българската злоба с мои познати, защото знам , че такива хора се свалят само с кр ъв...Звучи ли ви познато...хахах.Такива като ББ и "омразните" му БСП/БКП, пускат кокала, само с тояга :))
203
1
 
3
 
! Отговори
P.S.S.S.S. преди 3 години
Дядо Попе ще ти кажа какво ще каже Конституционния+ако има кой да го сезира) - предметът Вероучение влиза в противоречие с Конституцията поради наличието на дискриминация въз основа на расов, етнически и религиозен признак дискриминиращ всички останали и представлява пряка намеса в държавен и национален приоритет от страна на БПЦ (антибългарскодържавна православна църква)
202
3
 
1
 
! Отговори
системата ни убива = преди 3 години
тук сме в дългосрочен план
201
1
 
3
 
! Отговори
P.S.S.S преди 3 години
Питай Конституционния съд какво ще каже за предмета "Вероучение" - думата на закона е една, дупката в закона е от Симо. Приятно духане дядо Попе на много *** супа!
200
0
 
2
 
! Отговори
P.S.S. преди 3 години
Плюйте ме колкото си искате отче.За две хиляди години педагогика са се установили едни правила дето всички вие използвате в момента статута на училищата като общинска, а не държавна собственост(ама са строени с държавни пари по държавна програма)за да могат хора без педагогическа правоспособност да приказват национално предателски нарушаващи Констуцията тинтири минтири.И тридесет години лобирате ясно съзнавайки че това е явна и открита намеса в държавата и приоритетите и като образование
199
1
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Захранват ли се от бордове и съвети или даянят само от членския внос ? Добре ли е да се знае ?