Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
0
 
0
 
! Отговори
Филан Кишията преди 3 години
Синдикалните лидери са пудели на каишка.А , че се явявят в медиите е наглост.Хора , не плащайте членски внос!
357
0
 
1
 
! Отговори
чечо преди 3 години
Кажете веднъж за винаги да е ясно. Б.Борисов няма да подаде оставка защото му предстои даване на обяснения в Барселона по разследването за къщата и прането на пари. Сами си отговорете как ще изглеждат обясненията на един принуден да подаде оставка за корупция премиер или на един изгонен корумпиран бандит
356
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
"Свободата,Санчо е едно от най-ценните блага,с които Бог дарява хората.........лишаването от свобода е най-голямото зло,което може да сполети човека........Задълженията ти да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги,които пречат на духа да бъде Свободен....." бедни ми духом имащи власт и пари...ама така си мислите...духа ни...духа ни е Свободен...Свобода или Смърт!!! Бог да пази България!!
355
1
 
5
 
! Отговори
ох на баце преди 3 години
ама верно ли бе,след оставката на боко и гешев хората ще решат сами на изборите...това е свободата...кой ви упълномощи да решавате кое е добро за нас...можем да си изберем нов хитлер бе..ние сме свободни хора,а тея са на хранилката ...импотентни...Оставка...Свобода или Смърт!!!
354
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е зарината от боклyци, доставени от италианската и европейската мафия. Да разчистим България от *** заедно
353
1
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
До Пацо"Проблемът им е че нищо не предлагат освен да сменим едни с други безкрайно провалени политици.Защото точно това ще стане и после пак протести и държавата в киреча.""Те така, ми направи нещо бе. Седнал си нашия на биричка и цаца и ръси акъл. Ако навремето нашите предци са слушали такива кат теб, още да сме под турско робство. Или според теб е било присъствие. Овце, роби, мафия и чат пат някой читав. Ама овцете под диктата на мафията, го нарочили за луд
352
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Протестиращите искат само едно. Оставка на неграмотните начело на държавата. Ако шимпанзе се кандидатира ще го изберем и няма да сбъркаме. По- малко ще използа Аз, отколкото днешният падишах!!! Анадъмо за англофилите ***?
351
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По някое време протестиращите отричаха вскакви партии,но напоследък се натрапва усещането,че такива се прокрадват да яхнат протеста.Жалко,ако успеят,но досегашната действителност е потвърждавала това,ЗАЩОТОТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЯМАТ НИКАКВА ПРЕДСТАВА,КАКВО ЩЕ БЪДЕ СЛЕД "ПОБЕДАТА"!И така ще бъдат измамени и вкарани в сегашния партиен коловоз.А тези,които не мислят така,може да надникнат в dimat.blog.bg,поста "за безпартийно управление"!Ако пожелаят,ама надали,щом искат вождове да ги водят!
350
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко Стадо си заслужава съдбата и нашето Суперстадо си я е предопределило!Нищо не може да го спаси от собственото му остадяване!Управляващата банда по такъв елементарен начин го подкупва,С ОТКРАДНАТИТЕ ОТ СТАДОТО ПАРИ,че човек даже да го е срам от самия него,като участник от този срмен спектакъл!И този,може би последен опит да се излезе от мъртвешкия сън на стадото ще завъши,както винаги досега!Жалко,но и поучително за наивните млади хора,предадени за кой ли път от собствения си народ!
349
3
 
6
 
! Отговори
джо преди 3 години
Властта е дадена при изборите, въпреки ,че бяха маниполирани от ГЕРБ. Дали ще са предсрочни или не цената за нас данъкоплатците е една и съща. Управляващите са в невъзможност да управляват, направиха груби грешки, пробутаха неподходящ, главен прокурор и сами вкараха Вълкът в кошарата. Сега трябва да си ходят, за да могат следващите да се организират възможно в най -кратки срокове. Колкото до синдикатите, това са един файтон хора. Тях просто никой не ги брои.
348
9
 
6
 
! Отговори
мария преди 3 години
Защо не изчакате редовните парламентарни избори,а искате предсрочни???Трябва да мислим трезво за нашият народ ,нима сме богата държава за разхищение на парични ресурси???Идва зима,има над 2000000 пенсионери,какво ще правят без пари,или не ги зачитате за хора???При тази пандемия си прекарвате отпуските на палатков лагер,имайте страх от Бог,той ще ни съди за нашите деяния ???
347
10
 
1
 
! Отговори
мария преди 3 години
Всяка власт е дадена от Бог ,послание на Тита 3:1 до 11!!!Вместо да обиждате институциите ,молете се за доброто на България,само молитвата към Бог ще спаси България!!!
346
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите са производни на ДС /ДПС/
345
5
 
14
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
ЕДИНАДЕСЕТ ГОДИНИ,НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ,ОЩЕ ЛИ ДА ЧАКАМЕ,НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ?ХУНТАТА НЯМА КАК ДА СЕ ПРОМЕНИ,БАСТИОНА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШИ!ТОВА Е ПРОТЕСТА,ДНЕС,УТРЕ,В ДРУГИ ДЕН!РОСЕНЕЦ,БОЯНА,РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА,ЦЯЛАТАПРЕКРАСНА ПРИРОДА Е ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!ПРОМЕНИТЕ СА ВИДИМИ!СТАЧКИ И ПРОТЕСТИ ДО КРАЙ!ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА И ЕВРОПА СТАЧКУВА!МУХОБОЙКО ЧАО!
344
1
 
11
 
! Отговори
От Men преди 3 години
Всички синдикати трябва да се самойздържат, а не да смучат от ,,кръвта" на народа❗ Тогава ще пропеят друга песен.
343
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пламен Димитров е протеже на ГЕРБ. Това не е синдиката на Тренчев.
342
20
 
1
 
! Отговори
Амбър Сребрева преди 3 години
Ако искаме да се промени - трябва кръв! Много кръв! Трупове - ако трябва да се извадят и от моргата... но по-добре прясно убити... Убит протестиращ... с бременна приятелка... или поне полицай- млад и красив с 2 дечица сирачета... Тогава връщане назад няма да има. Ще се постреляме по улиците, ще обръщаме коли и ще трошим витрини...
341
9
 
9
 
! Отговори
Млад Красив Умник преди 3 години
Те са млади, красиви и умни. Те знаят. Но искат да направят нещо - със собствени сили. И няма никакво значение дали е добро или лошо. То е тяхно. Те са сигурни че не са платени или манипулирани. След време ще разказват на децата си - как свалихме "Тиранинът- Мутра Бойко" И ще обяснят що е мутра- 1"човек който с насилие, погазвайки законите, принуждава другите да отстъпят пред неговия интерес" 2"млад красив и добре облечен бизнесмен, забогатял през 90-те чрез... 3.. 4 и т.н.
340
16
 
9
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Нищо няма да се промени докато протестите са пасивни. И когато завалят камъни и започнат да горят барикади и не се организира генерална дългосрочна стачка няма да се промени нищо...
339
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Социално дистанциранМного си противоречиш!Нали точно сега ГЕШЕВ се бори за ред и законност,но настъпи по мазола много олигарси и за това е тази люта кампания против него!ГЕШЕВ е новия КЬОВЕШИ и за това много ви е страх!Нали искате справедливост-ето я!Трябва да си голям ....,за да искаш обратното,а точно това правят червените мутри!И защо ли?