Тежка година за земеделците, нов на данък означавал фалити

Налог "нива" щял да засегне средните и малки фермери
37
Тежка година за земеделците, нов на данък означавал фалити
Снимка: Pixabay

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи се обяви против предложението да се плаща нов данък до 10 лв. за всеки декар над собственост от 20 000 дка.

Стайко Стайков, председател на асоциацията, отсече пред bTV, че новият налог ще засегне средните и малки фермери.

Още по темата

Те наемат земята, а някой ще трябва да плати разликата, като инвеститорите са вложили големи пари в земята, смята още Стайков.

Всеки е инвестирал в земеделска земя, сега ще принудим инвеститорите или да продават земята си, или тези данъци да се обърнат към малките и средни фермери, няма как тази данъчна тегоба да не се обърне към малките фермери, добави той.

Едрите земевладелци да бъдат облагани допълнително с до 10 лв. за всеки декар над собственост от 20 000 декара, гласи предложението на ВМРО. Според техните сметки приходите за общините ще бъдат около 40 милиона лева.

Председателят на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи че в момента е най-тежката година за земеделието, а новите налози ще влошат още нещата. Според него това може да доведе и до фалити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите почнаха да се щавят помежду си. И пак Робите плащат. Докога? Ако мутрата не падне ще ни затрият официално.
15
1
 
33
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тези, които закупиха хиляди декари земя, всички знаем,че не са случайни хора. Те реално пари за тази земя не са давали, защото всичко е далавера и кражба при тях. Раздадоха я на също не случайни хора да им я обработват. Взимат милиони рента, която е необлагаема. Разберете,това са хора, които са свикнали само да вземат, не да дават. Как няма да подскачат до небесата при такива предложения за данъци?!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До алчен...Цената на декар в Добруджа е над 2000лв почти навсякъде в областа вече. На площи над 20 декара достига 3000лв, на площи над 50-100дка е над 3000лв.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така нов данък.И кой ще плати сметката накрая Ами народа ,разбира се.Това ми звучи като заявка за поредното поскъпване на тестените изделия.
12
3
 
8
 
! Отговори
До алчен... преди 3 години
Цената на декар в Добруджа достига и 2000лв. А що се отнася за Холандия в такава малка страна е логично земята да е безбожно скъпа!
11
5
 
5
 
! Отговори
Алченцървул преди 3 години
Цена на декар обработваема земя в Холандия -25000?, цена в тикволандия - 2000г - 25?, 2020г - 250?.
10
0
 
25
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Госпожи и господа, имам кофти новина за вас. Парите на държавата свършиха. Този път видяхме дъното на скрина. И съвсем логично, сега се започва едно юнашко отупване на брашнените чували.
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви фалити във толкова субсидиран отрасъл.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само данък а и да орязват субсидиите за тревни площи. Присвоиха навсякъде къде що се ходи и животновъдите по чукури пасят.А нищо не произвеждат само прибират пачки нали се уедряват тук парче там парче в планининските райони е ужас от хунтата
7
2
 
33
 
! Отговори
Комбайнер преди 3 години
Тежка година??Затова ли се разкарват с джипове за десетки хиляди левове.А на трактористите се заплаща мизерно.
6
2
 
25
 
! Отговори
алчната мастия преди 3 години
Ами момци - толкова могат управляващите. Нека да таксуват големи единични собственици. А не фондове. И помощите и субсидиите да отиват за когото са предназначени - малките предприемачи. А не за 200 шкембела с анцузи и ролсройсове. За това - оставка на тия смърдели и изкарайте тракторите.
5
28
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малките земеделци няма да плащат този налог бе манипулатори гнусни, ще плащат тези които имат много земя и ограбват земеделските програми. Всички едри земеделци са мулти-Милионери, не защото са развили съвременно земеделие а защото източват милиарди от Еврофондовете заподпомагане на дребни и средни земеделциАйде Гешев ще дойде и за вас ***, тогава от пандиза като Банери ще звъните в руското посолство да ви правят руски граждани. Червеи.
4
4
 
19
 
! Отговори
И.Т. преди 3 години
Ако имам завод, си плащам като поп данък върху недвижимост, а за нива нищичко- много на почит са тези аграри бе
3
2
 
11
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Гледаш броя коментари по статиите - тия, свързани с политика в БГ - яко коментари. Всички останали доста по-малко, но нормалния брой за днес.беге. По-интересното - в неполитическите статии яко плюсове за коментари, усмиващи герберастите. По политическите въпроси - точно обратното. Виждаме ви, платени ***. Виждаме ви.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега вече ще се продават майбахуви.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно! Алибедгжегов ще ни храни!

Спонсорирани публикации