Борисов: Извънредно положение заради вируса не се налага!

Според премиера болниците могат да издържат натоварване
114
Борисов: Извънредно положение заради вируса не се налага!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че няма да бъдат налагани отново сериозни ограничения заради вируса.

Още по темата

Болниците и медицинските екипи остават в пълна готовност за лечение и диагностика на пациентите с COVID-19. Те разполагат с цялата необходима апаратура, има и достатъчно легла в интензивните отделения. Това е докладвал министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на среща с Борисов.

На този етап извънредно положение не се налага – около това становище се обединиха премиерът Борисов, здравният министър Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който също участва в срещата.

Проф. Ангелов отбелязал, че ситуацията в страната е под контрол, има създадена стриктна координация на всички звена в системата, включително и със Спешната помощ, за поемането на случаите.

"Така че нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора. Болниците могат да издържат", изтъкна премиерът Борисов.

Той е разпоредил фалшивите новини за затягане на мерките и за въвеждане на извънредно положени да бъдат опровергани с факти, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
В хода на срещата бе отбелязано, че вирусът вече се разпространява по-лесно, дифузно, все още в света не са открити лечение и ваксина. В този контекст министър-председателят Борисов акцентира, че изключително важно остава спазването на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Здравният министър докладва още на премиера за последните възникнали случаи на заразени с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе, а по случая във Варна е сезирана прокуратурата.

Главният държавен здравен инспектор каза пред министър-председателя, че по заболеваемост на Балканите България е само след Гърция. С повече случаи са Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония.

"Само че от днес Гърция връща отново щаба си. Така че ние с най-меките мерки в Европа сме предпоследни на Балканите", посочи Борисов.

"Едномилионната демонстрация в Германия конкретно срещу мерките и едномилионната в Израел означават, че след 6 месеца умората у хората е много голяма и те все по-трудно ще приемат рязко ограничителни мерки", каза още доц. Ангел Кунчев.

Министър-председателят разпореди стриктно да се следи за изплащането на допълнителните финансови средства на лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и на всички служители на първа линия в борбата с COVID-19.


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Бойко такъв, онакъв, ама как само ще ви го сложи другаре, даже няма да разберете как е станало и ще гледате като гърмяни зайци :))) Tъп ли бил? Хитрец е той, тип Хитър Петър. Сега на изборите ще постави някой млад кадър на ГЕРБ за министър-председател, защото той вече се изчерпа за 3 мандата. А самият Бойко ще се кандидатира за Президент и ще издуха Фигуранта. Така всички институции пак ще са на ГЕРБ, а той ще си управлява задкулисно, както Доган ДПС :) Само гледайте
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евете се с активната и бесмислена дейност, работите утекоха и вече са в европейската прокуратура при Кьовеши. Царят е гол, прост, крадлив, с мутренско минало и настояще. Да се спасява.
90
3
 
3
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 месец
До Авиомеханик 80

... във всяка армия по света, се счита пилотът на изтребител. А най- добрите пилоти са
... пилоти първи клас, летят при всякакви метеорологични условия, влкюч. нощно сляпо кацане ... ХВАЛА НА ТЯХ
...
Ако за някои Радев е льотчик, ***, предател ....Тяхна работа, те могат да
се принизяват до безкрайност. За мен Румен Радев е Президент на България
и нещо повече: аз бих го наредил в групата на най-интелегентните българи

Горките българи, ти момче ходил ли си въобще в казарма?
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя да се маха ЗАЕДНО с АРАБСКИТЕ маски.. Б.Б е арабско- китайски ШПИОНИН..
88
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Доктор
е,имаш нужда от доктор,и преди съм ти го казвал
87
9
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 1 месец
Заради вируса не се налага извънредно положение, но заради Фигуранта се налага !!! Още утре Борисов трябва да въведе извънредно положение като се блокира цяла София и да се държи блокирана до даването на оставка на случайника Радев !!!!! Задължителна ОСТАВКА !!! Повече не може да се отлага ! Съсипваме държавата стози миндебур !
86
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
враговете на България се изгавриха с нас.

набутаха ни за "Началник на държавата" същество,което няма капчица качества да бъде УПРАВЛЕНЕЦ !
Дадоха му..С НАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ възможността да ИГНОРИРА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ и да се РАЗПИЩОЛИ като...некакъв султан...

.."Борисов даде,Борисов взе,Борисов разреши,Борисов забрани,Борисов откри,Борисов закри,.."
?!?!?!

На какво ви прилича това,освен на некаква африканска история ,и то от преди 100 години?
85
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
м/у другото,този..айде да не използвам точния израз,със животинския си усет много добре разбира,че всяка забрана или ограничение,ще прелеят чашата на недоволството.

..За това всъщност той сега просто се щура като муха без глава в агонията си да се задържи колкото може повече на трона.

За това и събира "актива"..Защото "Надеждата умира последна"..
84
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
на времето имаше един румънец,Мирча Кришан,та той стана известен с притчата си за краставицата..

..-На неговия герой каквито и въпроси да задаваха,той /героя му/ все увърташе и се връщаше на .."Краставицата,която съдържа 78 процент вода"..

..-така и наш Мутрьо:..-Площадите горят от протести,а той си знае една песен:--"коронавируса и мерките"..
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на ли щяхте при 100 на ден да вземете мерки, ама 100 умрели май чакате да станат
82
2
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА, БЕ!!!! преди 1 месец
Тиквата затвори държавата, когато имаше по 10 болни на ден, фалира 90% от малкия и средния бизнес, а сега когато има по 300 болни не прави нищо. Милиционерско-мутренски изпълнения на един жалък клоун!

ОСТАВКА ЗА КОМЕДИЕН КЛУБ ТИКВУН !
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тогава за чий стояхме затворени 3 месеца?
80
5
 
14
 
! Отговори
Авиомеханик преди 1 месец
-ла във всяка армия по света, се счита пилотът на изтребител. А най- добрите пилоти са
пилоти първи клас, летят при всякакви метеорологични условия, влкюч. нощно сляпо кацане . А най-добрият пилот в една военна авиация, все едно как се казва той, е командващият авиацията. Ако за някои Радев е льотчик, ***, предател ....Тяхна работа, те могат да се принизяват до безкрайност. За мен Румен Радев е Президент на България и нещо повече: аз бих го наредил в групата на най-интелегентните българи
79
2
 
13
 
! Отговори
Авиомеханик преди 1 месец
за 62. Искам да допълня! По стечения на обстоятелствата съм запознат сравнително добре с темата Изтребителна авиация. От преди, сега материала е съвсем на друго ниво но структури, взаимоотнешения и т.н. не са се променили съществено. Самолета се обслужва от техник, има инженери по бордното оборудване, радиооборудването и въоръжениеито. Пилотът , макар и не задълбочено, трябва да е в курс с всички тези специалности, плюс това той трябва да може да лети! Най-интелегентният офицер, по неписани пра-
78
2
 
2
 
! Отговори
6 преди 1 месец
КПП Капитан Андреево. Вирус преминавенето за тулупи забранено до ходене на майната си. Пишете си декларации и връзвайте цървулите за село тъпи ПУ.
77
6
 
1
 
! Отговори
Ахмак преди 1 месец
за 72. Радев ще се явява ли на избор? Кого предате той, за да гласувам и аз против него.
76
0
 
3
 
! Отговори
Издател преди 1 месец
Извинение: 63 год....(не 53)
75
2
 
6
 
! Отговори
Издател преди 1 месец
Следващата година, на 13 юни, Бойко Борисов навършва 53 год. Млад колектив от настоящи и бивши студенти подготвя по този случай сборник-бестселър с изрази на премиера по различни поводи. Събрали сме и редица подходящи за начинанието илюстрации и фрагменти от различни видео. Сборника ще носи занлавието: "Акъл се набива, Томиславе, на умен човек!" Умоляваме участници във форума да публикуват свои наблюдения. От приходите и ако намерим спонсор ще финансираме сонда за вода в някое безводно селище
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И нека ваксинирането на стадото започне СЕГА!!
73
2
 
21
 
! Отговори
православен патриот преди 1 месец
Тия мафиоти оставаше и извънредно положение да въведат !!!!! Ще бъдат пометени от народния гняв !!!! Аз ще съм от първите редици този път !!!? Не мога да допусна да бъда роб на мафията !!!! А е ясно как се действа срещу нея !!!!