Сюжетната линия на Борисов: Приключване на мандата

Върви към сценарий за фрагментиран парламент
4 авг 2020 22:00, Екип на Bulgaria On Air
94

След близо месец протести – какви са нагласите на българите към политическите формации и имат ли шанс нови лица в политиката?

След месеци вероятно ще живеем в по-сурова икономическа действителност. Ясно е, че протестът не е хомогенен, има различни групи с различни искания. Всеки ще дърпа чергата към себе си. Това каза за "Денят ON AIR" политологът Анастас Стефанов от "Тренд".

По думите му курсът, който се държи, е за завършване на мандата. Това е политическата сюжетна линия, която ще се преследва от Борисов.

"Проблеми вероятно има в политическите структури на всяка политическа сила. Ставали сме свидетели на политически миграции, което е до болка познато - хамелеонство, което не е много екзозитичен процес. Трябва да изчакаме", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според него в момента вървим към сценарий за фрагментиран парламент. Поставял се обаче съществен въпрос - кой ще е мандатоносителят.

"В такъв парламент имаш възможност да играеш с комбинации. Едното предизвикателство е да видим как протестът ще се задържи през август - отпускарския сезон. Важно е какво ще излъчва - консолидация или неразбории", обясни събеседникът в студиото.

"Силата на Слави Трифонов е в периферията - провинцията, малки населени места. Той няма да натрупа дивидент, ако участва в този протест сега", допълни Стефанов.

"Президентът в последната година и половина е по-опозиционен дори от основната опозиционна сила. Границата е премината и очевидно има политическа заявка за следващите президентски избори", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Айде стига. Не може да се нарече умен някой който ми виси в жегата по улиците и се чуди къде е ***. Ако това са хората които коват историята наистина след време, за да не се срамуват поколенията някой трябва да я пренапише. Трябва всичко да изглежда по - патетично. Сега е просто смешно. Но не се надявам скоро това да свърши защото тези протести се правят от *** но упорити хора които някой подкокоросва и им плаща.
50
1
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Аз може и китайска стока да съм, може би си ме разбрал, определил. Ти каква стока си? Доволен ли си от себе си? Действаш ли по съвест? Ако е така браво. Имаш право на мнение, ако не няма нужда да си цапам телефона да ти пиша.
49
5
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
и празни приказки като "изтезавали народа в последната половин година"... ------- Достатъчно е това, че ми бяха затворили планината за разходки и на пътя за гората ми бяха сложили патрулка с ченгета, за да нямам повече скрупули да ги одера живи. Достаъчен ми е само един брифинг на НОЩ, за да оправдае колективния им разстрел с автоматично оръжие. То не беше наставнически тон, не беше вирене на носове, не беха ехидни напомняния да си мием ръцете...
48
2
 
5
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Сат НПрави го - съберете се с ония *** от контрапротеста и протестирайте срещу РадевНе, не го прави нелегитимен. Аз съм един от многото. Това, че ти, аз, *** и Пульо не са доволни дали от ГЕРБ, дали от Радев, не прави изборът им нелегитимен, след като са ги избрали над милион души... Хайде малко реализъм.
47
3
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Аз ако съм гласувал за Радев и сваля сега доверието си, прави ли го нелегитимен?Негови изказвания според мен представляват престъпление срещу Суверена.------- Прави го - съберете се с ония *** от контрапротеста и протестирайте срещу Радев А за изказвания - цитирай кое негово изказване според тебе обижда българския народ.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ваша работаДобре лека нощ. и по - добре не ми се изказвай защото съм сигурна че и ти си имаш вожд, когото тайно защитаваш. Виждам че често си посещавал този сайт защото много от думичките които употребяваш вече ги е използвал някой друг. Никой не иска да те обижда просто на мене ти си ми елементарен и най -добре е наистина да отидеш да спиш.
45
2
 
0
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Сата НЕстествено... когато оспориш мнението на *** или елементарен човек, го обръщане на народен съд, смъртни наказания и празни приказки като "изтезавали народа в последната половин година"... защото бяхме прелест преди 2020-та... тука само последната година стана много тегаво :D
44
7
 
4
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Престъпната дейност на парламентарното мнозинство + престъпника Гешев, трябва да се прекрати възможно най-скоро. След което да се върне смъртното наказание и ***, изтезавали народа в последната полОвин година, да си получат заслуженото.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50А за какво протестират? хайде обясни ми тогава . защото ББ е елементарен, така ли? Ама че глупост. Този протест все повече ме отблъсква. И с кога смятате да го смените , със Славчо? С Корнела Активистката, Политическата агитаторка? И ако не сте най - големите *** здраве му кажи. Тези не ща ида ги чувам. Ще дойде време на редовни избори. Тогава всеки ще има време и да мисли и да гледа. Сега това е изкуствено организиран хаос. най - добре се лови риба в мътна вода.
42
3
 
3
 
! Отговори
Ваша работа преди 3 години
Искам да си лягам. Не ми се занимава с такива индивиди и в това им е силата. Докато не дойдат по активни хора от мен, такива ще вилнеят на воля. Не можеш да ме обидиш много си ми нисък, но да ми казваш, че вожда е незаменим, хайде много моля. Нека вожда си е вожд само не ми го хвалете, защото ставате смешни.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при предсрочни избори никоя от другите парти няма да има време да се освести и консолидира. И после пак ще мрънкят що сме си избрали същите. А реално редовните избори дават шанс да излезнат нови лица. Ама тъпите на Орлов не го осъзнават.-------Съвсем добре го осъзнават, тьпит си ти.
40
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Сата НАТОАз ако съм гласувал за Радев и сваля сега доверието си, прави ли го нелегитимен?Негови изказвания според мен представляват престъпление срещу Суверена.
39
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До Сата НАТОА парламента кой го избра - извънземните ли?-------Парламента съм го избирал аз, сега виждам, че с гласа ми се злоупотребява и свалям доверието си от ГЕРБ. Аз съм гласувал за Борисов, имам право да си променя мнението и му искам оставката. Парламентът е нелегитимен в момента. Отделно, че има достатъчно действия и изказвания на депутати, които съставляват предтъпление срещу Суверена.
38
4
 
5
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До АнонименНикой не си го мисли, че протестират за заплата. Всеки си мисли, че протестират на заплата. И после ще се разотидат.Аз не мисля, че протестират на заплата, но мисля, че протестират без да мислят. Защото ОК, ако им е цел да свалят ГЕРБ, то при предсрочни избори никоя от другите парти няма да има време да се освести и консолидира. И после пак ще мрънкят що сме си избрали същите. А реално редовните избори дават шанс да излезнат нови лица. Ама тъпите на Орлов не го осъзнават.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние от тези сюжетни линии ,сме годокарали дотук.Шеф ,нам кво си -тежкар,е подритнато п,сс,е с пивече пари.След сто години ,регулация вправилната посока,може да дойдечовек,различаващ човешките норми,в работа и извън нея.Тогава може дасе каже,че си приет и работиш.В момента,90 % са нарамили италианска-та стачка.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !!!Абсолютно вярно! Всеки си има акъл да мисли. А глупаците никога няма да се свършат.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, тъпунгел да не мислиш че този който смени ББ ще ти увеличи заплатата?-----Ти защо мислиш, че хората протестират за заплата?
34
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Сата НАТОА парламента кой го избра - извънземните ли?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43Ако искаш ме обиждай ако искаш не. Всеки си има мнение. А това какво говори някой по мой адрес особено ако го разбера що за стока е, изобщо не ми влияе.
32
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Радев не изпълнява както трябва ролята на Президент------Пхахаха! :))) Радев народът го е избрал и докато е Президент, никой не може да казва дали е добър или лош. Каквото прави, прави го по своите разбирания и за доброто на България. Не така стои въпросът с Боко.