Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

Президентът заяви, че българите отхвърлят пропагандата
Обновена: 6 авг 2020 11:34 | 6 авг 2020 11:25, Веселина Йорданова
291

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че българите отхвърлят пропагандата и имат право да знаят какво е истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на "днешната безпътица".

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и може да се преодолее единствено с активна гражданска позиция, каза той при представянето на първата част от проект за Национален стратегически документ. Той е разработен от Стратегическия съвет към президента.

Според него е необходимо да имаме ясна и детайлна картина на ситуацията, за да разберем причините, поради които стигнахме дотук, да осъзнаем в дълбочина и едва тогава да градим реалистични стратегии и планове за бъдещето.

"Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят. И вчера отново заяви, че в последните три години България била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни, по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата", изтъкна държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Документа бил разработен от Стратегическият съвет към президента. Като знаем, че и Еленко Божков, терориста от софийското метро е член на този съвет може да си представим какъв е.
177
1
 
13
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Защо решихте, че точно сега е момента да сменяте модела на управление? Защо решихте, че е за смяна? Какво точно ще смените и защо то ще е по-добро от сегашното? Какви рискове идентифицирахте и как ще ги преодолеете? Защо смятате, че автокрацията е катастрофирала? Защо смятате, че ако биете ГЕРБ на следващите редовна избори катастрофиралата автокрация няма да си замине с Борисов? Нали той я практикува?
176
20
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Още малко ви остана гербероурунгели, още малко.
175
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да питам още нещо. Доклад написахте - добре. Стратегия формулирахте - добре. Сега трябва да спреме да живееме, докато ни я инсталирате и после да продължим? Ако е не що разбутвате държавата? Или това е просто пушилка, та да вземете властта, така по комунистически?
174
3
 
24
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
ХАХАХА, Еленко Божков по коя стратегия е - спиране на метро посред бял ден ли! НЕЩАСТНИЦИ!!!!
173
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато правителството активно работи за отстраняване на последствията от кризата група учени пишат доклад и стратегия. Що не викнахте поне някой с опит - бивш успешен премиер, министър, или питайте Борисов как се управлява държава, как се води нация? Решили, написали, ми добре. Това е все едно да внасяш конструктивни изменения в самолет, докато се подготвя за кацане. Учени хора, уж, пък се излагате...
172
5
 
18
 
! Отговори
аз преди 3 години
До решетниковПълен провал! Стратегията е написана от някакъв мухлясъл комунист от времето на Нора Ананиева, който в някакво интервю се хвалеше, че е последният човек, който се е срещал с Васил Илиев непросредствено преди да бъде убит. И тея ще се борят с мутрите! Смях
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сатанатаКакво евангелие, илитерат? Фактите са си факти. Опорките, дето ти ги даде Севда тая сутрин не променят реалността. Я кажи сега кое не е вярно от това дето написах, без да плещиш клишета, дето си чул от покойната си вуйна.
170
4
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Бас държа, че фигурантът си няма хал хабер от този хвърчащ документ. А и няма никакви, ама никакви гаранции, че това, което пише там, ще се случи. Колко такива сме видели - локуми, красиви лозунги и нищи реално.
169
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НедоразбралДаже троленето ви е некадърно, сикаджийски слуги. Вкарал бил баце България във всички официални стандарти на ЕС. Я кажи кои са тия стандарти? На първо място по корупция сме в съюза. И на едно от последните в света по свобода на словото. Перник без вода, МС пълен с калинки с ИТ кард, дето не могат заглавието да си кажат, реките - отровени, икономиката е на командно дишане, великите бокови магистрали са в перманентен ремонт от 10 години насам. А баце трупа мъни и дебелее.
168
3
 
22
 
! Отговори
решетников преди 3 години
Защо ли му нямам никакво доверие на този случайник в политиката радефф. А пък като гледам какви червеи отпадъци са около него.
167
15
 
2
 
! Отговори
8 преди 3 години
Слави - на Дондуков!
166
8
 
26
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
От едната страна на барикадата имаме премиер,който изведе България от блатото,поднови я изцяло,особено южната част,вкара я във всички официални стандарти на ЕС и НАТО,направи я разпознаваема.Вдигна заплати и пенсии поне три пъти на завареното положение.Една шепа наркомани с 3 отровителя начело крещят и разнасят ковчези и ни тикат образът на тояк дето не е забил гвоздей на стена в живота си и ще оставим сто ц,ървула да ни повлекат в бездната на Евразия,за кефа на тоа мужик ли?!
165
5
 
29
 
! Отговори
Румен Радев преди 3 години
Аз по принцип съм си пълен неудачник и от комплекси си го изкарвам на ГЕРБ, защото така съм оскотял, че на моменти си мисля, че съм по- умен от останалите! Често вдигам юмруци нагоре и плямпам небивалици като изоглавен, щото не съм наред с овенната си глава по много причини. И посреднощ като изляза на балкона тайничко викам: - Р-у-с-и-я и Г-р-и-п-е-н; не на Д-е-м-о-к-р-а-ц-я-т-а и на С-А-Щ!
164
5
 
28
 
! Отговори
Йокин преди 3 години
Като по-простичък,да питам,що наследниците,на президента,а и на другарката,учат,а и ще работят,при КАПИТАЛИСТИТЕ,а те ще ни поведът,към светло бъдеще?
163
4
 
23
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
....... " АЗ СЪМ РУМЕНО ЧОВЕЕЧЕ -НА Л...А МИЛ ДРУГАР ... СЪС ЛЪЖИ И СЪС МЕНТЕЕТА ВЪВ ТОРБАТА ЦЯЛ ТОВАР ... ТРАЛЛАЛА - ТРАЛАЛА СЪМ -ТРАЛЛАЛА " !!!!!!
162
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На софрата са децата на номенклатурата от времето на диктатурата на пролетариата
161
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко , не ни оставяй на деса и румяна
160
3
 
20
 
! Отговори
??? преди 3 години
Тоа се изказа , а Шишето и Божков къде са?
159
4
 
19
 
! Отговори
Тия мутри на масата преди 3 години
Кои са не ги познавам, а нямам 40 години. Да не са някви герои от преди 1989:)