Орлов мост отново е блокиран, изникна нов палатков лагер

Домати и яйца по сградата на Министерския съвет
Обновена: 7 авг 2020 22:58 | 7 авг 2020 22:58, Камелия Цветанова
764

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Движението в района на Орлов мост отново е блокирано от протестиращи в 30-ия ден на антиправителствени протести в столицата. Демонстрантите отново разпънаха палатки на възловото кръстовище, след като рано тази сутрин при полицейска акция беше премахнат палатковия лагер.
Още по темата

Пространството между Ректората и Орлов мост тази вечер беше превърнато в пешеходна зона. 

Както всеки ден недоволните от властта, които искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, тръгнаха от Министерския съвет и стигнаха до Орлов мост.

 Правителствената сграда беше обсипана с яйца и домати.

Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" също беше блокирано по-рано от стотици протестиращи, събрали се в "триъгълника на властта" за поредната вечер на антиправителствен протест в София. Полицейското присъствие в района е видимо по-малко от предишните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
4
 
18
 
! Отговори
КОЙ преди 3 години
Що протестирате най-бедни, най-корумпирани, най-необразовани и най-намаляващи европейци?
465
13
 
32
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До АнонименДа има протести,да!Но да се нарушават правата на останалите граждани,това не е демокрация!Викайте си,крещете,напивайте се,но там където ви е разрешено!
464
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гешев подгони *** и те ви исползват-------Гешев е държавен престъпник, автор на скалъпени обвинения, рушител на авторитета на Президентската институция, враг на правовия ред, самообявил се за Божи инструмент циничен лъжец, фигуриращ в записите на Боко като човек, който се възхищава на цинизма и вероломството му.
463
5
 
11
 
! Отговори
Само ,че преди 3 години
Ако се случи това което се случва във Франция Бг ще пропадне много повече от третия свят , Франция е държава с огромна армия и я вади по улиците ,а после разполага с пари да възстанови всичко ,а и накрая стачкуващите получават поне 50% от желаното да не говорим, че има цели квартали в който полицията влиза само със жандармерия и бронирани коли ,а по тях зтрелят и хвърлят запалителни течности за мащаба на малка държава такова нещо ще доведе унищожаване и много жертви...
462
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Гешев е родната Кьовеши! Такъв Главен Прокурор народът ни чакаше 30 години!------Единственото вярно нещо тук е, че и Гешев като Дафинка Кьовеши, е п)/тка.
461
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ПРезидентчето, че се опитва да докара сблъсъци межзду хората - няма да му се получи.------- Къде Президентът е казал нещо, с което да призовава за сблъсъци между хората? По твоята логика и ЕС и САЩ призовават към сблъсъци, защото казаха, че една в демокрация е нормално да има протести.
460
9
 
25
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Крайно време е тези протестиращи да прогледнат. Ще ги използват и захвърлят.Просто сега са им нужни и затова ги ухажват и нахъсват. Това не е героизъм,а простотия. Неможе с действията си да пречат на другите и да нарушават обществения ред. Вече всичко се каза и хо чухме.01071
459
4
 
8
 
! Отговори
До 615 Европа преди 3 години
Каква Европа бе като не си мърдал по далече от компа в софия?
458
9
 
16
 
! Отговори
Европа преди 3 години
До не е достатъчно Европа е достатъчно прогледнала, затова полицията в Германия, Франция и Белгия ги разгонва, точно както трябва. А ПРезидентчето, че се опитва да докара сблъсъци межзду хората - няма да му се получи. Ще трябва по друг начин да си заработи подкрепата от Божков.
457
13
 
21
 
! Отговори
Така ли преди 3 години
До Иван Гешев Иван Гешев е първият главен прокурор, който си върши работата от 1989 година насам, както трябва. Това че на мафиоти-олигарси не им харесва го доказва по неоспорим начин. Апапагалите на Божков да млъкнат, че са жалки.
456
15
 
11
 
! Отговори
КЬОВЕШИ преди 3 години
АКО ДОЙДЕ БОЮ И ГЕШЕВ ХВЪРЧАТ С 200......
455
16
 
14
 
! Отговори
Иван Гешев преди 3 години
е човек на ШиШи и не спазва закона бе герберотъпунгер! Защо не разследва Борисоф? Защо не разследва министерство на замеделието , където си признаха , че крадът. Не на руската мафия казвам и аз , но не и с Боко тиквата и каскетът.ОСТАВКА!
454
14
 
26
 
! Отговори
Не на руската мафия преди 3 години
Иван Гешев е родната Кьовеши! Такъв Главен Прокурор народът ни чакаше 30 години!
453
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев погна крадците на едро и кошерът им се разбуни.Мачкай Гешев.Правото е с теб
452
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- големият сеир ще бъде да гласуват и утвърдят Президентска република и то без мандат и сред това да си изберем Бойко за Президент.
451
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос на време е пак да има извънредно положение.
450
15
 
33
 
! Отговори
Александър преди 3 години
Тези протестиращи изчерпиха кредита на обществено доверие. Това е малобройна тълпа от неуравновесени умствено и емоционално хора. С делата си показаха, че явно нямат никакво намерение да зачитат правата на останалите си съграждани. Покриваме ги с безразличие, презрение и забвение. За обществото ни те не съществуват. Точка.
449
12
 
28
 
! Отговори
СДСар преди 3 години
Бойко президент на България и на следващите избори пълно мнозинство на ГЕРБ.Благодарение на блокадите.
448
9
 
26
 
! Отговори
хахо преди 3 години
кои сте вие нормалните хора , и какъв глас да ви 4уем . пишете се демократи а деиствате като башибозуци. като искате смяна на власта спе4елете следващите избори . гешев подгони *** и те ви исползват 4рез няколко 4овека , които деистват за пари . но с хора копито не познават историята всеки може да си прави каквото иска . бсп зна4и фалит на държавата .
447
14
 
9
 
! Отговори
не е достатъчно преди 3 години
Защитено ! Най-- вероятно ще ги раздигат в Неделя срещу Понеделник защото тогава хората ще тръгнат на работа ,а и отбраняващите кръстовището ще са по малко и ще са се отпуснали от постоянното напрежение .... това което е струпано не може да спре технически обезпечената и снаражавана 10 г гербаджииска полиция .Защита е само да има хиляди хора !Защита се очаква и от Европа дано прогледа ! Долу най-- мразената партия ,а лидерите и при новия Гешев !