В кадър: Дъждът не спря протестиращите, 30-ти ден на недоволство

Мотото днес е “Бунт срещу диктатурата”
452

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дъждът, който се изля над София, не спря протестиращите, които за 30 пореден ден се събраха пред сградата на Президентството.

Въпреки това броят им беше по-малък в сравнение с предишните.

Още по темата

Тази вечер протестът се провежда под мотото “Бунт срещу диктатурата”.

От “отровното трио” призоваха през деня протестиращите да си носят “храна, вода и всичко необходимо за изграждане на барикада”.

Рано тази сутрин при полицейска акция бяха премахнати палатковите лагери и освободи трите ключови кръстовища в София.

Заради призиви в социалните мрежи за насилие и вандалски прояви от СДВР призова недоволните да протестират мирно.

Полицаите се заканиха, че няма да допуснат нови блокади в столицата, въпреки вече се появи нов палатков лагер - този път пред Министерския съвет.

Демонстрантите са категорични, че ще останат там, докато не се изпълнят исканията им за оставка на третото правителство на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. На място е организиран подписка в подкрепа на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и нещо друго.Искат да орезилят за пред историята лично Борисов.Комунистите умеят тези неща.Спомняте си как орезилиха Костов и наред с реформите историците първо ще се заровят в темата за корупцията.Сега вместо големите успехи в ЕС и НАТО ще се ровят в записите на Борисов.
72
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десетки хиляди в момента на Орлов мост!!!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искам дъждНяма нищо общи с протестите. При нас е суша. Половината област е на воден режим.Забранява се поливането, а някъде и няма с какво. Веднъж на седмица има вода.София не е България.Никой Амазон и Фейсбук не пуска вода.
70
4
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Протестът загуби искрата си. Явно насила хубост не става. Нито с пари.
69
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм гласувал за ГЕРБ. Но,като гледам какви не но рмал ници протестират просто е задължително да дам гласа си за ГЕРБ догодина.
68
15
 
3
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
А пък полицаите, дето направиха метежа на Орлов Мост в момента са в миши дупки.Като Баце и Шиши.
67
1
 
12
 
! Отговори
Един читав коментар! преди 3 години
Всеки с поне малко мозък в вкратуната ще си зададе въпросът защо се подклаждат протести само няколко месеца преди редовните избори с компромати сътворени и събирани една две години назад във времето.Първо г-н Божков после г-н Иванов и накрая г-н Радев плюс БСП ,които са винаги в кюпа. ЗАЩО сега ?Моят отговор: Дори да не падне правителството силно да се разклати електората му за изборите.Много пара влезе в хазната от заеми и от ЕС за корона кризата също от предстоящото влизане в банковия съюз!
66
2
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Ти много ги надценяваш , как да ти кажат за програма и т. н. , не виждаш ли, че те не могат да говорят, или блеят като овце или издават нечленоноразделни крясъци.
65
5
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
До ТъпиЩом протестиращите не са политически и класово грамотни, ще си останат с крякането и наливането с бира под звуците на Славун. Само с крякане и "искам това, искам онова" не става в тоя живот. Това не ти е "татко носи, мама меси", както има един стар лаф.
64
6
 
5
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Айдееее... Орлов Мост затвори. Май че народа не се е стреснал от милиционерите вчера? Нищо... днес пробвайте с палки, водни струи и сълзотворен газ. :)
63
6
 
4
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Аз искам избори понеже никога не съм се минал. На последните ми дадоха шише ракия , килограм кайма и цигари. Дадоха ми от ГЕРБ а па си гласувах за ДПС
62
1
 
2
 
! Отговори
До 50 - Ако това е . преди 3 години
Това ще стане вярно, когато всеки протестиращ получи право да гласува 500 пъти вместо 1.
61
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ се оказа етническа партия на ромлянитеЯвно само простолюдието и платените калинки гласува за тях
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей съсипаха я тая държава. Редовно виждам униформен да тегли пари от банкомат. Петък вечер, вместо да си щавят харабийската, те дремят на паветата и ги вали дъжд, с надеждата оня психопат дето сам си кара, сам се снима, сам си говори и сам се радва на глупостите си, да им вдигне заплатите пет пъти. Това не е живот. Една двойка толаджии, в края на смяната дели две бимберици, милиционера плаща с карта. Срам и унижение.
59
4
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Полза от констатации НЯМА !Дай предложение за изход !И това,че ти твърдиш нещо си там,където един на пазара ти е казал,съвсем не означава,че е миродавно и вярно.Борисов пада и идва " новият" ,след 5,6 години ще напишеш същото.Факт е ,защото се повтаря от време оно ! Въпросът е кой прави и дава най-много за народа ! Всеки краде,и аз и ти бихме консумирали властта ! Дай да не се лъжем..
58
2
 
15
 
! Отговори
one преди 3 години
До ъъъРаботата е за балъците, хитреците протестират и си докарват доходи./по други пътища/
57
2
 
10
 
! Отговори
ДО 23 преди 3 години
Много правилно разсъждаваш. Продължавай така. Полицаите ги пазят защото ги познават. На някакво ниво ги контролират и използват. Някой от инициаторите де, не всички. Нататък сам ще разплетеш нещата.Основната задача е да изиграят сценария пред камерите на медиите. После се изсулват като мишки, щото и полицията не може да ги опази от разярените тираджии. Примерно.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой беше Божков, кой беше Василев?Революция! Идва новата гладна вълна!
55
5
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Както винаги страхливците са анонимни, *** то винаги е било така.Плащат им и те слушкат, и тролят.Излезте бе, и ония говньовци дето биха журналистите и те се крият, нали бяха много ербап, сега що с крият?Айде давайте казвайте, излезте от анонимност.
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много щерки и синчета на политици се забелязват сред протестърите на тия снимки бре... Какво са ги впрегнали да правят масовка...