Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена

Да се направи ваксина не е проблем, изпитанията отнемат време, обясни той
13 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
184
Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена
Снимка: БГНЕС

Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече". Това посъветва по повод старта на учебната година след месец доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Още по темата
Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца. "Всеки, който казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца. Без маски в час", категорично отсече доцентът.

По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че ситуацията се е влошила.

"От това, което ни плашеха, нищо не се случи - няма ги чувалите с трупове, нито камоните, хората са без маски навън, викат, карат се", изброи той.

"В интензивните сектори има много повече хора от тези, които са с коронавирусна инфекция. Съответно, когато повече от хората, които са в интензивните отделения, се изследват, ще се откриват повече заразени. Но тези, които загиват, в голямата си част загиват не от коронавируса, а от тези заболявания, заради които са били настанени в болница", смята докторът.

Доц. Мангъров коментира и създадената в Русия ваксина срещу Covid-19:

"Може да се каже, че е постигнат един много сериозен успех. В технологично отношение, правенето на една такава ваксина не е проблем, въпросът е, че всяка такава ваксина трябва да бъде изпитана по отношение на нейната ефективност и безопасност. Тези изпитания са най-трудното при производството на една ваксина, защото отнемат време".

По думите му в днешно време са говори за медицина на доказателствата и едно такова поставяне на ваксината на една от дъщерите на руския президент Владимир Путин не е доказателство за нейната безопасност и ефективност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Ами да, защото хората навън се събират, викат, карат се и са без маски, затова и има толкова заболели вече. Тамън си помислих, че е мирнал, ама не, пак акъл дава. И непрекъснато е по телевизиите, абониран ли е, бюро ли има във всички студиа. Лекарите, които са на първа линия и лекуват хората от това, дето според него не съществува, и не знаят на кой свят са от преумора, а този само съвети дава отстрани. Аман, омръзна на всички. Май се кефи от толкова смъртни случая всеки ден.
138
7
 
20
 
! Отговори
Марко преди 3 години
Природата се е пошегувала жестоко, създавайки доцента - жалко човече с комплекси колкото Еверест, дребна душа с его като Тихия океан, лъжец от класа криещ се зад медицинското образование. Нещастен, зъл и подмолен. човек, без сърце и емоции, чакащ благодарност от тези, които обрича на гибел.
137
5
 
18
 
! Отговори
ТОЯ СЕ ОЛЯ преди 3 години
съвсем сериозно го казвам - маските на учениците над 7-8 годишна възраст се носят в Германия и Франция, за други държави може да се провери, тоест САМО най-малките ученици не носят маски. Тийнейджърите са полу-възрастни и по дискотеки ходят и се събират на групи, и са лесни за заразата, мангооо, късай дипломата, закъснявааааш
136
16
 
3
 
! Отговори
Пациент преди 3 години
До: Дамян ИлиевНе знам дали наистина си доцент по медицина, но си много прав и те подкрепям (с две ръце и два крака ако мога!!!)Познавам лично Атанас Мангъров.Позволявам си да не се съгласявам със всички негови съвети. Обаче по отношение на новата пандемия съм напълно съгласен!!!Много пари чакат да бъдат усвоени...
135
1
 
3
 
! Отговори
Колко струва преди 3 години
титлата републикански консултант?
134
14
 
10
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Против Мангъров плюят коронистите- лекарите които правят пари от клинични пътеки, от експерименти с нови лекарства по поръчка на западни фармацевтични компании и пари от "предна линия". В това число влизат всички политици тарикати, които искат да ловят риба в мътна вода, респективно техните интернет *** и всички хипохондрици и баби фенки на генерала коремен хирург. Иначе човека си е много в час.
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на такива плазмодии като номер 135 да ги лекуват врачки, знахари, гадатели, интернет и "ало" измамници ако се налага (щото сега са модерни) и така нататък!!!
132
2
 
7
 
! Отговори
ДО 133 преди 3 години
Бе стига си плюл и плещил глупости бе!!!
131
1
 
8
 
! Отговори
До 125 преди 3 години
Диплома му е дала Партията.Сега си я иска обратно.
130
4
 
8
 
! Отговори
Айде сега преди 3 години
Мангъров в ролята на отговорен съветник да отиде да каже на децата да не си бъркат в носа и очите, да видим дали ще се справи. Щото ще му умалеят ръцете, ако почне да ги побива един по един за лошо възпитание.
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишата муцуна цял живот е имал вземане - даване с епидемиолозите.Сега ги саботира с парите на Първанов и АБВ.Пак руска връзка.
128
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - интересно е,че тоя фашага с лека ръка отписа старите и болните.
127
4
 
3
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
Наистина е трябвало да отиде,ако са го повикали.Той е републикански консултант.Викат го при трудни случаи.Само че той се е застраховал.Умират само болните( сухи съчки).
126
8
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Пич аз живея,ти прави анкети!И другото лято смятам да живея!Още дълго ще живея!Със страх не се живее,с маски не се живее,с ръкавици и шлемове не се живее!Ама си е до това,как те е блъскал живота!И хубаво и лошо видях,ама повече помня хубавото!Вирус няма,обаче скоро очаквай посред зима да ядеш джанки
125
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какъв е тоя безделник.Шеф на отделение?Кога е на работа?
124
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърът е пътник.
123
6
 
12
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Вече си е намерил спонсор.АБВ го разхожда из България като панаирджийска мечка.
122
7
 
13
 
! Отговори
Ле Нин преди 3 години
По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че кризата с Covid-19 се задълбочава????Значи или аз не разбирам добре какво иска да каже уважаемия "уж лекар", или по-вероятното е той самия не се чува какви глупости ръси. Абе доктре кой ти даде диплома, че и доцентура отгоре. И нали каза, че ако до юни жирусът не изяезне от само себе си, ще си скъсаш купената диплома.
121
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърът обикаля с Румен Петков на разноски на АБВ из страната и плещи глупости за КОВИД 19Омаловажава усилията на колегите си.Иска всички да се заразят.Продължава да мечтае за прочистване на старите хора.
120
1
 
6
 
! Отговори
Как каже Мангъто преди 3 години
Така е. Добре че не е жена.