Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена

Да се направи ваксина не е проблем, изпитанията отнемат време, обясни той
13 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
184
Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена
Снимка: БГНЕС

Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече". Това посъветва по повод старта на учебната година след месец доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Още по темата
Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца. "Всеки, който казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца. Без маски в час", категорично отсече доцентът.

По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че ситуацията се е влошила.

"От това, което ни плашеха, нищо не се случи - няма ги чувалите с трупове, нито камоните, хората са без маски навън, викат, карат се", изброи той.

"В интензивните сектори има много повече хора от тези, които са с коронавирусна инфекция. Съответно, когато повече от хората, които са в интензивните отделения, се изследват, ще се откриват повече заразени. Но тези, които загиват, в голямата си част загиват не от коронавируса, а от тези заболявания, заради които са били настанени в болница", смята докторът.

Доц. Мангъров коментира и създадената в Русия ваксина срещу Covid-19:

"Може да се каже, че е постигнат един много сериозен успех. В технологично отношение, правенето на една такава ваксина не е проблем, въпросът е, че всяка такава ваксина трябва да бъде изпитана по отношение на нейната ефективност и безопасност. Тези изпитания са най-трудното при производството на една ваксина, защото отнемат време".

По думите му в днешно време са говори за медицина на доказателствата и едно такова поставяне на ваксината на една от дъщерите на руския президент Владимир Путин не е доказателство за нейната безопасност и ефективност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
16
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Реално няма нито един болен от корона. Не гледам какво се пише и говори по новините, а фактите. Реално тестовете от работници, правени по поръчка на работодателя не показват нито един положителен резултат. Никой няма просто така да даде 100 лева на вятъра за теста. Разходът се поема от работодателя.
98
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този го искам в журито на България търси талант. Само там не е дал акъл все още.
97
4
 
21
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Да дойде в Испания , ама без маска.Този лекар ли е или ....не знам какво...!!!????
96
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охх, от някои хора просто няма отърване. На всяка манджа мерудия. Сега Мангъров говори за учениците. В какво ли ще се състои следващата му изява? Кой знае, но със сигурност ще има такава. Той е нашият специалист по коронавируса който обаче вместо да дава нещо полезно като информация просто си прави пиар, а то се вижда що за стока е. Наистина започна яко да ми писва.
95
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност сега спасява образованието, досега спясяваше туризма. Всичко друго спасява, но не и здравето на хората. Лекар?!
94
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този няма да го слушам. Този мисли да спасява иконамиката за сметка на повече починали/без значение бройката/. Но проблема е, че е медик, а не икономист.
93
7
 
6
 
! Отговори
Венци Муфтаджийси преди 3 години
Хвани Мангъров, удари Кантарджиев...
92
21
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Да се спре с лъжите. Няма вируси, няма нищо. Всичко е политика. Работодателят ми всички прати на тест за коронавирус и нито една положителна проба. Никеде няма положителна проба, лъже се. Нито някой ще се излъже да даде 100 лева за теста, нито ще изтърпи да му бъркат дълбоко в гърлото и носа с дълга клечка.
91
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93Човекът си търси политическа кариера, затова ходи по медиите като цветарка. Специалисти много, всеки с мнение, но аз мога да разсъждавам и сам да си формирам мнението!
90
13
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Ами ако е изчезнал вируса още през април,какво правим!Изпотиш се,удари те климатика,на докторите в момента знаете ли,колко им е лесно да ви впишат,че имате коронавирус!За тях сте глава ***!А от две години ви разправят,че идва тежка икономическа и финансова криза,трябва да се изперат едни активи,не пари,и им трябваше повод!Голяма част от държавите загубиха суверенитета си!Вие ходете с маски и ръкавици
89
12
 
6
 
! Отговори
Не преди 3 години
Кой ще слуша шефа на детското инфекциозно отделение какво е нужно за децата!? Естествено, че един финансист или коремен хирург ще свършат по добра работа в нашата мила родина. Тук така работим!
88
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров премиер и всички дето нарушават хигиената в затвора!
87
3
 
22
 
! Отговори
Този цирей не се ли преди 3 години
спука вече?Докога ще ни досаждате с неговите глупости.Мегатъпо е да казваш,че няма проблеми,когато ако решиш да ходиш зад граница не знаеш какво щети искат-тест,карантина,или и двете.Ако нямаше нищо защо не ни пускат беглупако?Решавам да отида на екскурзия и се озовавам в гаден хотел за сумати време,харча пари за нищо,губя си времето и говоря глупости по адрес натози ***,заблуждаващ маса хора.
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67"Коронавирусът изчезва през юни. Това заяви пред Труд доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница."
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 87След няколко месеца идва зима. Ще видим тогава!
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв бил, онакъв бил, но сега реално живеем както той настояваше още преди месеци. Носенето на маски в стая с 25+ деца часове наред е едно голямо правене на нищо и след няколко месеца ще се убедим в това.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките не действат. В страните които спазват мерки ситуацията е същата както там където не спазват.
82
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Той твърдеше, че и лятото вирусът ще изчезне"Не. Не е твърдял.
81
3
 
8
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Уф не могат ли да си учат вкъщи учениците на тоя етап? Нали много добре се развивало дистанционното обучение? Постоянно го хвалеха. Последно успех или провал е било?
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако почакаме още няколко месеца, ще почне други неща да говори. Тези никой няма да ги помни. Така, че давай Мангъров, напред и нагоре - после и за здравен министър може да те вземат!