Протести, сблъсъци, напрежение... А защо не мислим за децата?

Вече има тотална подмяна на авторитети и ценностна система
633

В последните дни станахме свидетели на агресия по блокадите и барикадите в София. Стигна се до сблъсък на бул. "Ситняково" - изпотрошена кола на майка с две деца на задната седалка, трима арестувани и двама с повдигнати обвинения.

"В нашето общество години наред се натрупва много голямо количество напрежение. Протестиращите и непротестиращите психически са страдащи. Озадачен съм от реакцията на жената с автомобила, която вози двете си деца. Децата ще помнят това докато са живи. Ще развият класически посттравматичен стресов синдром. За съжаление това ще стане модел на поведение при тях впоследствие", коментира психиатърът д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не трябва да се учудваме, ако след 20 години тези деца решават проблемите си по същия начин. В последните 30 години имаме тотална подмяна на авторитети и ценностна система, убеден е д-р Герев.

"Трябва да има диалог и търпимост, което в нашето общество в момента липсва. Политическата класа не иска да води диалог с протестиращите", заяви д-р Герев.

Изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов посочи, че възрастните са виновни за това децата да са в такова състояние в момента.

"Това са майката, бащата, протестиращите, МВР и жълтите медии. Всички тези виновници - възрастните, трябва да си даваме сметка какво става с децата, независимо дали сме на протест или вкъщи на масата", категоричен е той.

Според Богданов трябва да си дадеш сметка, че когато се врязваш в протест с колата си, няма как ситуацията да не ескалира. Той е на мнение, че децата трябва да участват в публичната дискусия каква политика искаме. По тази причина гражданското образование било изключително важно.

"Децата понякога дават толкова ценните идеи, които възрастните не можем да си представим, че може да бъдат дадени. Имаме изключителни проблеми по отношение на Детската болница и закрила на детето, къде децата трябва да играят... Нужни са дълбоки реформи, за да могат децата и родителите да живеят по-добре", обясни Георги Богданов в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
19
 
! Отговори
Хейтър преди 3 години
Цар Борис Трети е бил ДЪРЖАВНИК. Известен като Борис Трети-обединител! А папагалът радев не може на нокътя на малкия пръст на Борис да се опре. След време сигурно ще го наричат "Бай Румен-разединителя".
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека фа помнят децата, че всеки самозабравил се монарх се отстранява само чрез насилие. В хилядолетната човешка история винаги така е било.
22
5
 
13
 
! Отговори
K6 преди 3 години
Диващина , ей протестиращи при мафията има един много строг закон НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА ДЕЦА , спазвайте го , лошо ви е писано всичко се връща на вашите твърди безполезнени глави
21
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Децата помнят всички грешки на родителите си. Майката в случая носи отговорност до толкова, доколкото ги е поставила в това положение. Кой нормален родител води децата си на футблен мач в днешно време, като знае, че там е пълно само с хулигани. Детето кое ще запомни, играта или побоищата? Ситуацията е аналогична. Ако тази жена иска да "воюва" за правото си на свободно придвижване, да го прави без децата. Ефектът щеше да е по-голям "майка, не може да се прибере при децата си"
20
13
 
12
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До Анонимен"Наистина ли има хора харесващи Борисов ??? Трудно за проумяване"За пари и майка си ще ......
19
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Наистина ли има хора харесващи Борисов ??? Трудно за проумяване"Не се подлъгвай по оценките на коментарите. В момента има един гербав *** който по цял ден е ангажиран с проксито да изкривява резултатите в полза на Вожда.
18
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До zoziЛогиката сочи ,че си поредният пасивно влюбен в борисов със сърбеж изодзадзе.Борисов с къщата в Барселона и непризнатото дете , със милионите в нощното шкафче , с 'ало Ваньо' и хилядите му други простотии.Няма и не е имало друг български политик с толкова явни доказателства уличаващи го в корупция. Не март а на секундатата трябва да си замине. Каквато и логика да вадиш Борисов НЕ СТАВА!
17
4
 
22
 
! Отговори
ижо преди 3 години
Не ми се мисли какво може да стане ако един от отровното трио се направи на отровен.Все пак толкова лъгаха до сега.
16
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се "врязваш" с кола...Какво "врязване" бе, колата едвам пъплеше, мунчовците я блъскаха отзад, а други полягаха на капака и се преструваха на "прегазени", после се насметоха веднага щом от полицията питаха дали има някой за линейка; междувременно "умно-красивите" удряха и ритаха колата, а един *** с "Харвардска диплома" отмъкна табелата с регистрационния номер.
15
12
 
28
 
! Отговори
Бабикян насран преди 3 години
Конституция Чл.43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.(2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.(3)За събрания на закрито не се изисква разрешение.Някъде да пише, че проституиращите черепчета имат право на протест точно на кръстовищата?
14
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина ли има хора харесващи Борисов ??? Трудно за проумяване
13
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново внушения, че майката се е врязала в протеста.На тези протести всеки от протестиращите се изживява като репортер. Къде са кадрите как се блокира кръстовище като това. Колко коли са останали всред блокиращите?Как са изведени?Последователността явно не е интересна за медиите, показа се само пиково емоционалната част, и върху нея започнаха манипулативни коментари и празни приказки, на медиатори, които обаче в реална ситуация е много вероятно да действат различно от думите си.
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Именно в следствие на протестите ще живеем в БАШ мутро-мафиотска държава."Искаш да ми кажеш, че Тиквата, Доган, Пеевски, Митьо Очите, Маджо и всичките им колеги владеещи държавата са най-почтените българи раждали се някога, а протестиращите са мафията?
11
5
 
9
 
! Отговори
Психолози преди 3 години
оправдават рестъпници - Те са съвсем нормални и пълноценни хора, неосъждани, но са били поставени / в ситуация да контактуват с човек, с поведение на жертва и това е отключило у тях инстикта на ловец-хищник-убиец. Иначе са спокойни, интелигентни хрисими агънца. Това, че в момента не изпитват чувство на вина е защото са в шок от преживяното и изживяват първата фаза на отричане и обвиняване на жертвата, държавата, полицията и всички, но не и себе си. ДЕЦАТА ще страдат-НО НЕ НЕГОВИТЕ.
10
13
 
27
 
! Отговори
zozi преди 3 години
До АнонименИменно в следствие на протестите ще живеем в БАШ мутро-мафиотска държава.Каквото и да си говорим, целта на протестите не е да свалят Борисов, щото той така или иначе си заминава през март. Целта на протестите е да се назначи от Радев служебно правителство, което да действа в условията на разпуснато Народно събрание.Цялата логика на протеста сочи натамПодивели шпицкоманди управлявани от неизвестно кой обикалят градовете и рушат институции. Хората се крият и мълчат
9
11
 
30
 
! Отговори
бг преди 3 години
в българската история им няколко случаи когато монархът е разпескал народното събрание и е назначавал кабинет.Но такива с а били правата му по търновската конституция. Сегашната конституция е републиканска и президентът не е цар да иска оставката на народното събрание , правителството и главния прокурор.Такива права имат някои държави с президенско управление.Българие не е президентска република още по-малко с президент предложен от генерала от КГБ Решетников .Оставка на президента Радев!
8
14
 
29
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Под хилавия и крадлив юмрук на Кауня, и Импексовите Костинбродски корвети, в Българя пълзи монархо болшевишки фашизъм...
7
16
 
32
 
! Отговори
Не си прав! преди 3 години
Няма основание зе протест и затова нервите на тези,които не протестират не издържат. Пропускаш и факта, че секунди преди това има пропусната кола и съвсемлогично е да мислиш, че с две деца в колата и теб ще пуснат. Само, че тези, които протестират за правовадържава, пускат наши хора, но не и тези, за които незнаят какви са! Така, че озверялата тълпа от протестиращие единствено виновна и за психично освидетестване!
6
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, родителя е виновен за това, че децата му ще запомнят ситуацията, която закононарушители са предизвикали внезапно докато извършват престъпление.Откъде ги намират тия "експерти"?
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
залагам една бира ,че Велмазов е фалшиво име