44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ

Обстановката около палатковите лагери е спокойна
Обновена: 21 авг 2020 21:21 | 21 авг 2020 20:10, Камелия Цветанова
374
44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани централни софийски кръстовища.
Обстановката на Орлов мост е спокойна, предаде БНР.

Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи.

Още по темата

„Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя.
Протестиращи заявиха пред БНР, че демокрацията изисква жертви.

„Тук сме, за да постигнем нашата цел – това мафиотско управление на ГЕРБ и сие да бъде прекъснато“; „Всички държавни служители, прокурорите – да носят персонална отговорност…Тази колективна безотговорност ни доведе до това положение“, коментираха още недоволните.

В протестния лагер край президентството двама от т.нар. Отровно трио – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, дадоха кратък брифинг, в който обясниха защо не се подават уведомления за протестните действия в различните точки на страната.

„В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов.

Той припомни и че при инцидента пред румънското посолство на шофьорката, която се вряза в протестиращи не са ѝ направени тестове за алкохол и наркотици.

Бабикян от своя страна се възмути, че софийският областен управител е нарекъл протестиращите „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“.

„Искам да обърна внимание, че „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“ очевидно се отнася и за стотици преподаватели от Софийския университет, от БАН, за стотици, по-вероятно хиляди студенти“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е стара, площада е празен има няколко баби седнали на фонтана
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя "протест" е някакво извращение. Като гледам (на живо) протестърите и си мисля, че е протест на платени лузери и нещастници.
28
4
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Минеков вчера в Пловдив им казал пазете палатки през нощта и се изнесъл в хотела, там останали забележете не пловдивчани, а софиянците, дето Минеков ги доведе от София, с бус караха мегафон, тонколони палети и палатки. Пловдив беше блокиран от софиянци ***, днес щеше да има всенародно въстание, ама май няма и щяха да искат оставка от полицията
27
4
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
много ясно, че Иванчева ги подкрепя :D
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В мътна вода най-лесно се лови риба, но водата се избистри и се разбра че протеста е една манипулация на нереализарани от качалки!
25
6
 
21
 
! Отговори
извратен протест преди 3 години
Браво, дисциплинарно уволнен полицай Дачев и син на бивш районен кмет на Пловдив води протеста в Пловдив, Иванчева символ на корупцията отишла да крепи протеста, вместо да е в затвора, браво, чудесни нови лица борещи корупция, извратен протест, триото зове за неспазване на никакви закони и всеки с различно мнение обявяват за народен враг, ГНУСНИ!
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще пиеш една студена вода а оная ти се смее на акъла тя и да пише не може
23
3
 
14
 
! Отговори
И преди 3 години
Диванчева протестира
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горски други ден ако не засилиш дисциплината ако се напият с комшииката тая вечер комшииката ще ходи на банката да знаеш
21
2
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Тази снимка дали е от днес?
20
4
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
И от видеото на премахването на "лагера" в Пловдив може да ги видите жалките пияници, които Бабикян титулува студенти и преподаватели. Напишете, премахнаха "палатковия лагер край панаира " и може да се насладите на езика на "студентите"!
19
3
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Стъки появи ли се със биячите да бие протестиращите
18
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови разкрития:Борисов не прочел дори и Винету, само е гледал филма.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма дивотия е всичко това...Искаме оставки, защото ни дават бира и сандвичи по улиците.А после - какво?И аз не харесвам 30-годишното крадливо управление на клептоманската дивокрация в БГ.Но това ми прилича на подигравка с нас! Накрая ще ни турят някой орангутан за премиер и сестра Галева за Президент и ще ни кажат, че Ние сме ги избрали!Дайте предложения де!Но не очаквам нищо читаво от лузерите...
16
21
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Маджо е бос на босове след като разчисти пътя си а Борисов е едно протеже което той командори не случайно и прякора му е Тиквата когато големия Маргин го удрял пред Маджо по главата и викал видя ли бе тикво проста пак се издъни
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма доверие вече в протестите след като и слугите на Сорос са сред протестиращите а аз ги мразя повече ит всичко на света тъй като съм заклет антисоросоид, антиджендар и антиседераст. Докопат ли се в властта с България ще бъде тотално свършено.
14
6
 
12
 
! Отговори
как си деси преди 3 години
отдавна се чудя кога ше се появи фризьорката и ето , днес се появи ! а бибито кога ше се появи ?
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдиите не носят абсолютно никаква отговорност, могат да отсъждат в брутален разрез със закона и никой не им търси сметка. Това е абсурд!
12
4
 
29
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Е щом Десислава Иванчева стана борец срещу мафията, мафията си има протест. Сега остана и телефонните измамници да дойдат
11
5
 
25
 
! Отговори
истина преди 3 години
Огромен протест. Над 50 протестиращи. Не казвах хора, защото половината от тях са престъпници , пияници, платени и извратени. Това са превратаджиите на Фигуранта.