Симеонов: Властолюбци от жълтите плочки искат оставката на Кирилов!

"Министърът е абсолютно почтен и не може да бъде обвинен в пристрастие"
439
Симеонов: Властолюбци от жълтите плочки искат оставката на Кирилов!
Снимка: БГНЕС

Няма никакъв мотив за отстраняването на Данаил Кирилов като правосъден министър, смята зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му това прави освобождаването на Кирилов абсолютно несъстоятелно и извършено "под натиска на оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки". В интервю за Радио "Фокус" Симеонов каза още, че няма никаква връзка между оставката на правосъдния министър и проекта за нова Конституция.

Още по темата
"Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен или както по български вече можем да си го кажем "оставчен" един министър, който си върши работата", посочи Симеонов.

Той посочи, че за да се отстрани един човек от някакъв административен или политически пост, трябва да има причина.

"Не може причината да бъде еди-кой си не го харесвал, пък този еди-кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата", каза още лидерът на НФСБ.

НФСБ е категорично против освобождаването на правосъдния министър, заяви Валери Симеонов.

"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда!", коментира той.

Симеонов уточни, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов, но въпросът ще бъде обсъждан на Коалиционен съвет следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, няма ли да се опомним! Вижте какво става с 2 от държавите до нас- Гърция и Турция са пред война! Бас държа, че с цел изнудване на ЕС ще се пуснат няколко хиляди бежанци към Гърция, а пък те ще ги насочат към нас, за да принудят ЕС да отговори по-грубо. На фона на това, като капак и ковита, плюс икономическа криза, а ние да останем без НС! Осъзнавате ли, че само НС може да гласува закони или да затвори границата и да пусне войска по нея, например под претекст че има много ковид!
288
8
 
14
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 3 години
По какво се различават протестите в София от протестите в Минск?Най-вече по това, че в София са рехави, докато в Минск са масови.Освен това в София са мирни, а в Минск са кървави, със жертви.Лукашенко се разхожда с автомат Калашников в ръка.Не че ще му помогне.Бойко има пистолет на нощното шкафче. има и автомат (но не са го снимали).Има и гранатомет. Но не го използва често...Джипката му е бронирана. Може би и на ракета/граната от РПГ ще устои, не знам.Но не и на протестиращите.
287
2
 
6
 
! Отговори
до глупчо 302 преди 3 години
Местан подаде оставка заради 404 дена протести глупчо !!!
286
8
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
-поздравявам всички гербомажоретки,които ..айде да не ги обиждам,със следното:-https://youtube/watch?v=L9ZV72s1DIE&list=RDL9ZV72s1DIE&start_radio=1&t=0&t=0да имате предвид,че "Еще не вечер",но "Слънцето" залезе.....айде със здраве!
285
5
 
4
 
! Отговори
Валерка преди 3 години
Пий си редовно хапчето че изглеждаж на наркоман.
284
2
 
5
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 3 години
ОРЕШАРСКИ ПАДНА СЛЕД КАТО МЕСТАН ПОДАДЕ ОСТАВКА...ХАХАХААА...
283
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тези млади хора подържащи огъня до 2 септември на протестиращите! Герберската хунта се опита да ги изкара какви ли не.Но те ще устоят до 2 септември! Нагли са управляващите пазещи всеки ден и част въпреки протестите да се пишат "управляващи"все още!Този издържа 28 или 29 дни бяха не помня.Но мутренски доказа,Че е много нагла "личност";! Усещайки че това Ще му е последното царуване в държавата която имаше за бащиния повече от 10 г вече!Времето му отдавна мина! До 2 септемв
282
2
 
12
 
! Отговори
Припомням преди 3 години
През 2014 г. омразното комунистическо правителство на Орешарски беше свалено на 404-ия ден от непрекъснатите ежедневни протести...
281
10
 
12
 
! Отговори
четете в narod.bg преди 3 години
Най-после! Европарламентът привика Борисов да се обяснява за корупцията. Той се покри
280
7
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До много рехав протест.."За петстотин цигарчета ще получите навит до край часовник с кукувичка.."/рече Рене/.-"Не виждам къде е удоволствието",отбеляза кап. Гееринг..-"Изчакай да удари дванайстия час!"..беше отговора...та така:-Рехави,нерехави,не е ударил още дванайстия час..Защото:-"И крикнул капитан:-Еще не вечер!"....айде със здраве!..Или по вашему:-"А бакалъм!"..
279
14
 
8
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !
278
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
297 Срещу вас на 02.09.2020 г ще застанем ние българите срещу руския мутренски преврат!!! И ще поискаме оставката на руменРешетникав и на всички мутри във вашия преврат!Това е, на руски да го мина ли през транслатора?
277
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
от патериците на Толупина само Марешки спазва известно приличие,макар че явно всичките му действия се ръководят от интереса на бизниса му.Шкембе се излага "под път и над път",но Винкела попростащина най-много се доближава до тоя,на когото крепи разклатените му м.дури..
276
1
 
6
 
! Отговори
много рехав протест преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 2-3 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 10-12 хиляди. В останалото време са 1-2 хиляди дневно. А днес са около 200 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2000-2500 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.
275
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно по- мал0умен народ няма на тая земя как може група от хора да си изберат тоя и дерибеевски и доган бей и тиквунций да ги управляват заедно с приятелите си мутри? такава държава по- добре да не съществува! явно е населена от абсолютни некадърници връзкари
274
11
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Стъки и момчетата му току що разчистиха и Орлов мост. Метежниците се разбягаха като пилци. Да живее ГЕРБ!
273
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 295 А на теб известно ли ти е.Че вече ничий оставки не вълнуват българина освен само една? И тя е на борчето с бухалка веднага след 1989 г др Борисов? Па Ипон се роди .И пази всеки който можеше да си плати тогава.Па Тато щото държавата ПЛАЩАШЕ,па царя Мадритският крадец. И днес "пази" всеки който може да си плати! ТА ВСИЧКИ КОЛЕКТИВНО НА 2 СЕПТЕМВРИ СУТРИНТА>ЩЕ ПОИСКАМЕ ОСТАВКАТА КОЛЕКТИВНО НА МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ! Мачкаща българина вече 10 и повече години! Какво Не разбра?-:)
272
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 289,грешиш,баш душманина е твоя бойко-пожарникар.
271
5
 
12
 
! Отговори
Чичето преди 3 години
Винкел, по всички медии съобщението беше, че оставката на Дани *** е поискана от Тулупа и, естествено, е била подадена. Нещо проблеми и с разбирането ли имаш - а за възпитанието е ясно, него си го загубил още по Тошово време...
270
3
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Достатъчно помня друже!-:) Па изпратихме Георги космонавта.2 рия не го броя.Па Христо Проданов на Еверест!Каква еуфория беше.Помниш ли? Унижението и със Сергей Андонов.На тия Италиянци имаме да им връщаме.Па и на Баджо за 2 та гола! -:)Да не забравя и най важното.Гледах на черно бял телевизор Пирин от времето на студената война преговорите Рейгън Горби предателя.Така го наричахме предателя тогава.Помниш нали? Ако си това за което се представяш пред децата де! За 30 г "демокрацийка"да не говорим