Доц. Кунчев: В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма

Случаи на коронавирус в училищата ще има, предупреди той
28 авг 2020 09:21, Нели Христова
46
Доц. Кунчев: В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма
Снимка: БГНЕС

В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма. Това ни притеснява, коментира пред Нова телевизия държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него проблемът напоследък се неглижира в обществото. И призна, че за ЕС може и да сме с най-висока смъртност.

"Последните дни имаше доста висок брой на починалите", коментира доц. Кунчев.

Още по темата
Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха отчетени 18 починали, той поясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни. "Очевидно в някои по-малки болници техническите кадри не работят събота и неделя и остават в понеделник да отчитат цялата бройка. Това е нарушение", поясни държавният здравен инспектор.

Данните за високата смъртност се анализират. Една от възможните причини, за да се случва това, е, че заразата засегна много възрастни хора, в старчески домове.

Въпреки това има тенденция за намаляване на случаите на заразени и доц. Кунчев изрази надежда тя да продължи.

Относно началото на учебната година, той коментира, че там ще се случва това, което се случва в обществото. "Ако са високи данните в обществото, ще го има и в училище. Никой не трябва да си прави илюзията, че училищата могат да бъдат остров на благоденствието. Съсредоточаване върху училищата натоварва обществото с нереалистични очаквания. Случаи там ще има", смята доц. Кунчев.

Той коментира и въпроса с бъдещите ваксини.

"Ясно е, че ще е безплатна за всички, които желаят. Мен повече ме притеснява кога ще дойде и колко ще е ефективна", заяви държавният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги стават лъжитеви всеки ден няма нищо долни лъжци оставка и то веднага всички гербажии до живот затворени
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и????Правете каквото трябва,съгласно професията.Журналистиката е друга професия.
8
5
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Тоя доцент всяка трета дума, която ползва е надяваме се, притесняваме се, обезпокоява ме, изразявам надежда.
7
16
 
10
 
! Отговори
Докога? преди 3 години
За умствените напъни на Кунчев знаем всички, но защо няма новина за грубия побой от страна на протестиращите над инакомислещ човек? Ако не одобряваш пиенето, дрогирането и безразборните полови сношения по палатки разположени върху асфалт от нечистоплътни хора ставаш жертва на брутално насилие! МВР да разследва, прокуратурата да се самосезира, демокрацията е на път да бъде потъпкана от шепа метежници!
6
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
яко натискат ковид новините, по 4, 5 на ден от прес прас, готвят големия локдаун за септември и октомври
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ей ви го на - официално, черно на бяло дето се вика, другарят Локумчев си призна, че данните не са много верни. На практика човек се замисля има ли смисъл изобщо да им се вярва!Ей го на - наскоро си признаха, че жив и здрав лекар е бил обявен за жертва на коронавируса!!!Вие представяте ли си какъв стрес и ужас е това за близките му?Дали плащат за да те пишат болен от коронавирус не знам. Може да са само слухове.Но фактите ги виждаме!
4
9
 
10
 
! Отговори
redordead преди 3 години
то па умря някой да ви взима свободата...нито мерки има тук, нито нищо, ама *** все за свободата си мрънка - нали има там турски сериали, гедайте и много не го мислете.
3
6
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
"Очевидно в някои по-малки болници техническите кадри не работят събота и неделя и остават в понеделник да отчитат цялата бройка. Това е нарушение"------Не е нарушение.Укриване и подправяне на данни, имащи отношение към смъртта на човек, е престъпление.
2
17
 
14
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Важен е бизнеса , човешкият живот няма стоиност в - бг Каде отидоха льжите минат ли -100 заразени на ден затваряме. Пускат и децата на училище вместо дистанционното обучение
1
13
 
28
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Продължавaт да манипулират и да лъжат обществото! Рядко некомпетентен човек за съжаление е г-н Кунчев, а той и компанията му от щаба трябваше да са съдени и в затвора! Оставка! Хората не ви вярват и никой почти вече не ви спазва неадекватните и *** мерки!