Училищата посрещат децата с единични чинове и дезинфектант

Маските ще бъдат задължителни в общите помещения на училището
28 авг 2020 11:22, Красимир Ангелов
11

Как училищата ще посрещнат учениците? Темата в "България сутрин" коментираха заместник-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов и председателят на синдикат "Образование" д-р Юлиян Петров.

"Повечето превантивни мерки са от няколко години. Има едно външно разширение в училището ни, което не позволява децата да се струпват на едно място. Има дезинфектанти на входа на училището. На влизане се следва ясната посока. Чиновете са единични. Всяко дете си има своето работно място. Разстоянията между отделните колони са достатъчно големи. Има пространство, проветрява се достатъчно често. Бюрото на учителя е отделено на достатъчна дистанция", разясни Ангелов в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му маските ще бъдат задължителни в общите помещения на училището. Ангелов увери, че учениците ще влизат по строго определен график в сградата и няма да има контакт между отделните паралелки. Заместник-директорът изрази надежда, че всяко едно училище трябва да бъде подготвено за електронно обучение.

Председателят на синдикат "Образование" д-р Юлиян Петров от своя страна обясни какви ще са правилата през новата учебна година.

"Директорът и ръководството на училището ще бъдат отговорни за целия процес по време на извънредното положение. Когато се види ученик без маска или друго нарушение, директорът е длъжен да вземе отношение. Може би формално ще се определи комисия, която ще отговаря за тези неща", заяви експертът пред Bulgaria ON AIR.

Според специалиста, от здравното ведомство трябва да гарантират и здравето на учителите, освен това на учениците.

"Има болести, които са опасни за децата, но от Министерството на здравеопазването трябва да помислят и за българските учители, които също са уязвими. Ако няма учители, няма да има и образователна система. Надявам се колективите да намерят правилния алгоритъм и да установят точния режим на работа", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
И. В колко преди 3 години
училища е така? В много малко.
6
0
 
2
 
! Отговори
Бг мама 2 до 7 преди 3 години
Ами просто изслушах внимателно интервюто, за разлика явно от тебе...
5
1
 
9
 
! Отговори
xxx преди 3 години
Това е голяма грешка... Поне до 2021 трябваше да е дистанционно обучението.
4
10
 
2
 
! Отговори
бай Х преди 3 години
Стига сте лъгали с тоя коронавирус. И децата разбраха че е лъжа. А Bulgaria on air е copосоидна телевизия за фалшиви новини.
3
12
 
7
 
! Отговори
офф преди 3 години
айде стига циркове и паника.Пускайте децата на училище. Хиляди болести има!
2
4
 
22
 
! Отговори
Бг мама преди 3 години
"За 10 минути обядват" - тия хора тотално изтрещяха...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"посрещат децата с единични чинове .."А, значи двойните все пак ги нарязахте?