По проблемите, които протестът повдига, няма разговор!

Политолог: Колкото повече се отлага, умерените ще намаляват
Обновена: 3 сеп 2020 16:30 | 3 сеп 2020 16:30, Веселина Йорданова
350
По проблемите, които протестът повдига, няма разговор!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проблемите, които протестът повдигна, все още нямат отговор и по тях все още не е започнал разговор.

Колкото повече се отлага разговорът, а властта се окопава, толкова повече ще намалява броят на умерените и ще се радикализира това, което наблюдаваме. Това прогнозира пред БНР политологът Христо Панчугов.

По думите му първостепенният разговор е, че българското общество подкрепя този протест и причините за него независимо от това колко е многоброен.

Още по темата
Според него протестът иска отговор на въпросите какво влияние има върху премиера и държавата станала ли е частно дружество на няколко големи олигарси в България.

"Вместо това ни занимават с образователен ценз за гласуване. Поради което и протестите няма да отминат, без значение колко красиви фрази различни депутати от ГЕРБ ще намерят, за да си намерят извинение да продължат това правителство", коментира Панчугов пред БНР.

По думите му без значение колко са хората по улиците, "ние виждаме властта да произвежда безумие след безумие".

"Това Бойко Борисов, който управлява в последните 10 години, да каже, че държавата има нужда от рестарт и да тръгне в посока Велико народно събрание, означава, че той си признава, че е счупил държавата в тези десет години", коментира политологът.

В момента управлението се държи по логика, която не е политическа и не е логика на представителството, това неизменно ще се саморазпадне, смята Панчугов.

"Просто защото няма как да се управляват криза след криза, които са резултат от разпада на държавността. Дори протестът да приемем, че ще намалее. Дори да приемем, че гражданите ще се откажат. Няма как да се удържи вече този разпад“, изтъкна политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
0
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Не, глуупаак такъв. Не се протестира от бедност или за пари. Протестира се за справедливост и върховенство на закона. Но на една чуугунена тииква като теб това не може да се обясни. Понеже хоризонта на ценностите ти стига до пари, ядене и да плеснеш жената по гАзо. За теб е непонятно какво значи достойнство, чест, справедливост, честност, способности... За теб е важно да си си "уредил живота", независимо как.
307
2
 
3
 
! Отговори
Чудя се? преди 3 години
В една и съща държава ли живеем с протестиращите, с подкрепящите гисоциолози, политолози, политици? Според тях България загива, хората умиратот глад и недоимък. Но дали наистина е така? Определено не! Въпреки пандемиятаи предстоящата криза магазините са пълни, хората пътуват - само днес вижте колкоколи ще напуснат градовете, в първия ден след като отвориха границата с Гърциянад 15000 коли излязоха от България, южното черноморие е пълно!За бедност ли става дума???
306
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един да протестира, двама или трима да протестират - означава, че има проблем! Ако са хиляди - това означава системен проблем или проблем на системата!
305
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Панчугов, червената ти книжка се вижда от джоба ти. Даже не си струва загубеното време да ти чета простотиите.
304
3
 
5
 
! Отговори
до СатаНато преди 3 години
Не знам Борисов какви признаци има.Знам само, че вашият Че ГеРадев има признаци на Ефект на Дънинг-Крюгер и не само.Но той и заблудените, които си нямат понятие от ефекти и афекти- не виждате, че Фигуранта е прекалено некомпетентен, за да разбере колко е некомпетентен.Това е нарцис разцъфнал с целият си блясък.Той е крайно ляв и почти бивш президент - скоро предвиждам КС да му потърси сметка по чл.97.т.1.ал2
303
2
 
8
 
! Отговори
Един от мнозинството преди 3 години
За какъв диалог говори този ?С мутрите на Божков ли ?Никое павителство в нормална държава не преговаря с лъжци, манипулатори, рекетьори, изнудвачи и терористи !Те искат само тяхното т.е. това което са им спуснали отгоре. И нищо друго !Аз съм свидетел на как бяха канени на няколко пъти за диалог !Това са едни нагли и жалки *** които в стремежа си към собствено облагодетелстване са склонни да хвърлят даржавата в хаос и беззаконие.
302
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Налей какви думи- революция, възстание. А иначе е само буря в много малка чаша с вода за да може другаря Радев да си уреди неговите хора и да прикрие следите от престъпленията си. :))))Това е. Да вземе да премери някоя раирана пижама, че времето лети:))))))))))))Нора да не са 20 купени на площада и биячите от агитките. На изборите ГЕРБ пак ще е първи! А берачите на малини - да си ходят при Кралицата:))))))))))))- нали за това са учили- за ратаи
301
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бацеА решението според теб е Мая, Славчо, Хр.Иванов зад който наднича Ив.Костов, Фигуранта, Курделия с Възраждане?От трън та на глог,че е по-висок!Нали ББ го махнаха за година и половина и видя какво стана.От ловното стопансво на язовир Искър,до разграбването на една банка."Бързи, смели, сръчни".Искате да върнете тези при които се заговори за "КОЙ"?Радев вместо да готви избори прави ялови ревизии на Баце и купува Грипени!"Обединителя"влезе в жесток конфликт дори със служебния си премиер!!!!
300
6
 
15
 
! Отговори
5 преди 3 години
Той си отива , но твърде мъчително , защото се опитва да се измъкне невредим , което е абсурдно !
299
11
 
17
 
! Отговори
баце преди 3 години
Проблема е Бойко Методиев Борисов, Делян Пеевски, Ахмед Доган, Гешев и други самозабравили се *** от псевдо-мутренски произход. Решението на проблема е само едно, което те не желаят. Оставка и вън!
298
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
311 наистина са *** нали, плащат на бей пеевски и българите връзкари европроектите и даже дойдоха да си харчат парите в абсурдната мутренска държава защото родителите им ревът че великите мутробългари ги оставили с 300 лееа пенсии които не стигали даже за лекарства в републиката на великите лаjнари
297
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умнокрасивите берачи на малини и миячи на чинии си дойдоха от Западна Европа загърбвайки охолния си, луксозен и елитен начин на живот поради коронавируса и излязоха да ни учат на култура, изкуство, образование, възпитание, толерантност, морал, ценностна система, побоища, трошене на паметници на културата, трупане на купища *** по улиците, надуване на вовузели и подготвяне на терористични актове.А аз бедняка... даже не живея под наем за 700 евро в едностайка в Берлин като бял човек ;(
296
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф е тоз политолог?Дубайски клоун е верният отговор
295
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните 10 години в България построихме комунизма. Най-необразованата част от нацията управлява държавата. Мечтата на всички пролетарии се сбъдна.
294
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербееруги и мутри винаги ще има и то не малък процент, така както винаги е имало недоучени и недочетени, а ние умните винаги ще сме малцинство. Важно е да не се допусне, нискообразованите да печелят избори и да управляват, както е сега, че тогава катастрофата е неизбежна.
293
15
 
14
 
! Отговори
До 299 преди 3 години
Тресе ти се празната червена платена кратуна. Оставка няма да има, за да не опоскате пак всичко и да занулим отново другари. После пак след вас 10 години възстановяване на окраденото.
292
7
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Импичмънт - съд - затвор.Така трябва да се действа с предателите!
291
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До макАбе като се замислиш, целия ни преход е пълни ***, всякакви се изредиха :) Аз самия не претендирам да съм нито образован, нито да пера с 200 някой :))) Борисов е срам, първо защото е неграмотен а заема най високия пост в БГ, второ, че тези пачки и кюлчета не получиха никакъв отговор, трето, че всички в партията му са про стаци, хванати от гората :)))
290
0
 
2
 
! Отговори
иванов преди 3 години
Пичугов
289
10
 
21
 
! Отговори
мак преди 3 години
Как да има разговор с тези, които се окопават във властта, законът не ги лови, не пътуват с обществен транспорт, ползват хеликоптери за несериозни болежки, въобще - нямат представа от реалния живот. И пак никой не ще да отговори, защо на искания за оставки на 2 индивида цялата шайка отговаря с писане на нова конституция.