КАТ с акция срещу джигити и дрогирани през почивните дни

На пътя са всички камери, засилено полицейско присъствие в курортите
5 сеп 2020 08:46, Елка Василева
32
КАТ с акция срещу джигити и дрогирани през почивните дни
Снимка: архив, БГНЕС

Пътна полиция предприема спецакция по пътищата в цялата страна заедно с жандармерията и охранителната полиция през трите почивни дни. Това заявиха на брифинг представители на охранителните органи.

Операцията ще бъде на два етапа. При първия ще се подпомага и регулира движението от и към курортите, а вторият етап е насочен срещу водачите, употребили алкохол и наркотици, предаде БТА. Екипите на жандармерията и пътната полиция ще се включат в трафика с автомобилите си с цел превенция. КАТ вади всички екипи и техника на терен по празниците.

Акцията на Пътна полиция ще се проведе в две основни направления. Първото е насочено към обезпечаване на трафика както на излизане от столицата, така по основните пътни направления, главните пътища, автомагистралите, а също така и прибирането към столицата и големите градове. Извадени са на терен всичките екипи на Пътна полиция, които ще бъдат подпомогнати от екипи на жандармерията и Охранителна полиция.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите населените места и увеселителните заведения.

В четвъртък пък главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП обобщи, че е приключила последната специализирана полицейска операция, която за отделните областни дирекции имаше различни акценти, пише „Монитор“. В рамките на полицейските действия са проверени 30 475 моторни превозни средства и 36 167 водачи и пътници. В резултат на това са съставени 12 156 фиша и 3664 акта за установени административни нарушения. Едни от основните са били неизползване на обезопасителни системи, за които са наказани 1073 водачи и пътници, установени са и 193 неправоспособни водачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
VBN преди 3 години
Свършихте си работата в София и сега започвате в провинцията в същия дух.
27
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Друга дума освен "ДЖИГИТИ" знаете ли. А знаете ли какво означава "джигит ". Захапете нещо и така ви върви журналистиката. Аз съм рок "динозавър" а съпругата ми е поп "дива"...Уважавайте се повече..***
26
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Къде са ви камерите?Десет години Станишев и Орешарски са ви виновни,да бяхте свършили нещо по въпроса-на седмица по една камера на кръстовище да бяхте монтирали...Акции-ала-бала.
25
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Да, не е добре човека. Нали го гледах по Нова, в предаването "карай направо". Накрая такава агресия го изби, почервеня целия, крещеше и блъскаше по волана. Водещата го помоли да паркира набързо и бързаше да излезе от колата. С две думи - уплаши се жената. И оня накрая пак ревна. И това е. Не е добре този човек, казвам ви честно.
24
0
 
3
 
! Отговори
Най-после преди 3 години
акция срещу джигити папазов. Дано го хванат тоя път и да го натикат зад решетките. Освен че излага себе си ревльото, ами излага и феновете на Левски. Джигити папазов, ако го подложат на тестове, ще открият тежка, ама много тежка шизофрения. Ревва от най-малкото, след 5 секунди се смее. Следващите 5 секунди става агресивен. В рамките на 15 секунди, сменя 3 настроения.Това е тежка шизоффрения, казвам ви. Язък за феновете и Сираков, които се борят за нещо а джигити папазов се бори да оттърве кожата
23
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Това не е ли постоянно задължение на пътния ушев?
22
0
 
3
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
КАТ все правят накакви бутафорни акции,и има все овече катастрофи.Защото не прилагат закона.Отделно от това е пълно със неарденталци по пътищата.
21
0
 
7
 
! Отговори
джигит преди 3 години
сменете си речника : Джигит (множествено число джигити) е историческо прозвище, особено популярно в Кавказ. Думата е с тюркски произход[1] и може да се преведе като младеж, юнак, герой. Джигитът обикновено е конник, който се отличава с войнствен характер, отлична езда и умело боравене с оръжието.съчнявам се чв в БГ има такива
20
0
 
3
 
! Отговори
Георгиев Г. преди 3 години
ДА ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА...А МЕЖДУ ДРУГОТО МИ НАПОПНИХТЕ..КЪДЕ Е БОЙКО НЕЩО НЕ ГО ВИЖДАМ И ЧУВА?!
19
0
 
3
 
! Отговори
Георгиев Г. преди 3 години
ДА ВЗЕМАТ ДА РЕГУЛИРАТ ДВИЖЕНИЕТО НАЙ ВЕЧЕ, ЗАЩОТО СЕ КАРА КАКТО БЪРЗО ТАКА И МНОГО БАВНО И СЕ СЪЗДАВАТ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ПТП.А ЗА ПРОВЕРКИ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ....ДОБРЕ НО ДА ИМА ОСНОВАНИЕ ПРИ ЕДНА ПРОВЕРКА ПРАВЯТ ПО ГОЛЯМО ЗАДРЪСТВАНЕ ЗАЩОТО НЕ СПИРАТ КЪДЕТО ТРЯБВА И ДА НЕ МАХАТ С ПАЛКА И РЪКА КАТО ОВЧАРИ!А ВЕЧЕР АЗ НЕ СПИРАМ...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и да се отчита дейност за да се оправдаят заплатите
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кат с засилено събиране на глоби защото хазната трябва да се пълни ...:)
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джигити :)))) смех
15
2
 
8
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
Хихи, просим ли? Просим ли? :)
14
1
 
5
 
! Отговори
почти демократ преди 3 години
Всичко се решава от дървото!Колкото е по-голямо и неокастрено,толкова е по-ефективно!Проверено!
13
1
 
10
 
! Отговори
Джиточка преди 3 години
Акция " Ко шъ прайм?"
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младия водач е сунения. Хем си кара хем си шмърка и от време на време влиза в пътя
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде да идва пълната автономуя и да закрием 95% от работните места в КАТ ...
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има яко захлебване, че КАТеричоците замязаха на сомалийци. Отделно си протриха банковите карти за плащат с тях. А това е такова унижение, не са го и сънували. Отделно бойкономиката се движи от глоби, данъци, такси и таксички,а чекмедженцето се опразва бързо като няма постъпления.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ с акция срещу Тити и дрогирани през почивните дни