Мангъров: Ще направим простотии в училищата, за сметка на децата

Простата формула според него: Болните деца – вкъщи, здравите – на училище
Обновена: 9 сеп 2020 13:11 | 9 сеп 2020 13:11, Елка Василева
284
 Мангъров: Ще направим простотии в училищата, за сметка на децата
Снимка: архив, БГНЕС

"Значителна част от мерките, които се вземат от министерството на образованието преди първия учебен ден, са преувеличени и ненужни". Това каза доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София, пред БНР.

Според него се случва същото, както с КПП-тата и затварянето на парковете през зимата.

"На път сме да повтори същото нещо, но сега в училищата, водени от някакъв страх. Ще направим същите простотии, които направихме тогава, но този път ще е за сметка на нашите деца", смята Мангъров.

Той посочи проста формула, за да се избегне притеснението и създаването на хаос - децата, които са болни, да не ходят на училище, а здравите деца да си ходят спокойно в учебните часове.

Още по темата

По думите на доц. Мангъров изолационните стаи в училищата няма да са ефикасни, защото, преди да бъде изолирано там, детето вече е било с другите деца в класната стая.

"Друго нещо - да се разхождат в междучасието децата с маски, а в час - без маски. Това е пълна безсмислица. До момента няма статистически доказано проучване, което да твърди, че носенето на маски носи някаква съществена полза. Още повече, когато се използват от некомпетентни - каквито са децата, а и самоделните маски от плат... Доказано е, че тези, които носят саморъчно направени маски, могат да се заразят три пъти повече от тези, които не носят маски", подчерта инфекционистът.

По думите на Мангъров "изследователската дейност" трябва да спре. "Това ще стане трудно, защото на всички се услади да вземат по 1 млн. лева на ден за тестове, които са си чиста печалба". Това е бизнес на лабораториите, които правят тестовете, подчерта той.

Доц. Мангъров коментира, че погледнато в световен мащаб, страните, които през зимата бяха най-строго затворени заради пандемията, сега чакат втора вълна, а тези, които са били "оставени свободно" с най-разхлабени мерки, сега отбелязват най-малко новозаразени и най-малко смъртни случаи.

Във връзка с ваксините, които се създават срещу COVID-19, доц. Атанас Мангъров коментира, че  „не е въпросът в самото правене на ваксината, а в това, че тя трябва да бъде много добре клинично изпитана и за безопасност, и за ефективност".

Той определи руската ваксина "Спутник V" като недобре изпитана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
11
 
2
 
! Отговори
народа е с вас герои преди 3 години
Герб трябва да обяви пълна победа над вируса и да отрече съществуването му изобщо. Това ще върне доверието в премиера и наш велик водач генерал Бойко Борисов!
190
20
 
12
 
! Отговори
за протокола преди 3 години
До анонимен 196Я си представи какво ще стане в татковината, ако 4000 положителни теста се обявят за отрицателни. Ще ревнете, че нямате доверие на здравната система нали. Какво да кажем за тия 4000 шведи сега - те да вярват ли на местния Мангъров. Що да не сравнявам Китай със Швеция. Китай има 140 пъти повече население и по-добри абсолютни резултати от Швеция. Какво ни навирате тогава шведския модел пред очите. Между другото, вече сме септември - Мангъров кога ще къса дипломата - от юни чакаме
189
18
 
19
 
! Отговори
999 преди 3 години
ДА ОТРИЧАШ МАСКИТЕ СЛЕД ОПИТА НА КИТАЙ С ТЯХ Е ЕДИНСТВЕНО ПРОЯВА НА ТВЪРДОГЛАВИЕ И ВОДОЛЕЙСКА УПОРИТОСТ. ТОЗИ НИ ПРИЕМА. НИ ПРЕДАВА. ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ, ЕДНО СИ БАЕ.
188
2
 
9
 
! Отговори
До 181 преди 3 години
В БРАЗИЛИЯ доста се имунизират против грип, в Индия - не толкова, но както виждаш - на милиардно население процентът им на смъртност изобщо не е голям. По принцип смъртността от ковид е по- висока при по- пълните хора със свръхтегло или използващи допинг за помпане на мускули. Доказано.
187
0
 
13
 
! Отговори
Укт преди 3 години
Те комунистите и за ,,Чернобил" си мълчаха ...
186
13
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ФАКТ Е, ЧЕ КИТАЙ СЕ СПРАВИХА С КОРОНАТА БЕЗ НИКАКВИ ВАКСИНИ. САМО С НОСЕНЕ НА МАСКИ, КОГАТО СЕ СТРУПВАТ ПОВЕЧЕ ХОРА. НО КИТАЙЦИТЕ СА ДИСЦИПЛИНИРАНИ, НЕ КАТО РАЗХАЙТЕНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ. МАСКИТЕ ПАЗЯТ ТОЗИ, КОЙТО Я НОСИ И ДОНЯКЪДЕ - ДРУГИТЕ.
185
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До за протоколаШведите се усъмнили и проверили вносни PCR комплекти за тестване в техни лаборатории и са хванали нещо не както трябва! И както е редно го обявяват! Да се съобразяват и другите закупили такива комплекти! Информацията ти е стара! И да сравняваш Швеция с Китай - ти се шегуваш или е от жегата!
184
12
 
16
 
! Отговори
one преди 3 години
Този гений продължава да дава насоки........
183
10
 
18
 
! Отговори
възхитен преди 3 години
КАКЪВ БЛЯСЪК В ПОГЛЕДА !!!
182
20
 
21
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Мангъров, *** изкарай едни 'лесни' пари и ти - лвкувай болни от COVID... ама не сакаш нещо, шубе ли е, или така ни се струва само?!
181
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата глупост на министерството е, че въобще допуска да има присъствено обучение в момента. Големите 5-12 клас спокойно могат да си учат вкъщи. Надзор не им трябва. Ако сами не искат да учат и не са научени на отговорност от родителите си - и в училище да киснат- все тая. Малките, като толкова реват родителите, да си ги събират в класните стаи по 5-6 броя и да ги обучават. То тяхното обучение спокойно може да събере 4-те години в една, само дъвчат едни и същи неща.
180
2
 
19
 
! Отговори
До 144 зоро преди 3 години
Какъв Зоро си ти не знам, ама поне да беше проверил имат ли или нямат в Китай нови. Днес 2, вчера бяха 10. В тая държава маски се носят заради мръсния въздух ежедневно. Освен това в тази държава колко болни има го решава Китайската комунистическа партия и няма тън-мън.
179
27
 
25
 
! Отговори
за протокола преди 3 години
Швеция е тотална издънка. Преди седмица обявиха 4000 положителни теста за отрицателни. Кой ще им вярва оттук нататък. Погледнете Worldometer-а - и броя заразени и броя починали са повече от Китай. Броят случаи на ден там никак не е малък, икономиката им се срина също като другите. И сега *** въпрос: и оти ручаа жабетата?Добре, че у нас Мангъров бе поставен навреме на мястото му. Дайте да дадете - казва ви той, но не ходи да лекува заразени, зер добре знае, че е суха съчка.
178
12
 
32
 
! Отговори
преди 3 години
Мангъров нищо не разбира ! Има едни пари от ЕС които трябва да се усвоят. Колкото повече болни, толкова повече пари !
177
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, па то да само простотиите с вируса здраве му кажи,ами това че ни управлява тулупа не е най-големата простотия!
176
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господине не мислете много, защото не ви се отдава,начина ви на разсъждение е комунистически както този на Радев
175
20
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Даскалите правят фасони, защото иска като досега да преподават полу-уроци от къщи по нощници.
174
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е сигурно успяха да заразят човечеството в страх към нещо от което не могат избегнат независимо колко опасно е то.Вирус ,че има има ама фобията към него е по страшна от него.Хигиената е ежедневие не са мерки но дори и с нея вируси има и ще има.И с ковид и без ковид починали от грипни вируси има и ще има.Но благодарение на специалните мерки гладни и хора без работа ще има тепърва
173
25
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Кратко, точно и ясно го е казал Мангъров. Швеция зимата бе сочена с пръст, сега от СЗО я сочат за пример.. Каква стана тя.. Карантината се оказа не само напълно безсмислена, но и контрапродуктивна. А носенето на маски е брутална глупост, която причинява единствено дискомфорт, без да носи каквато и да е полза.
172
13
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
НОЩ СА РАБОТИЛИ БЕЗ ЗАПЛАТИЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ДО МС------ Още по-зле, значи са завършени садисти.Но аз все пак мисля, че са на хонорар - Бокаса им сипва като на кучетата си.

Спонсорирани публикации