Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена

Да се направи ваксина не е проблем, изпитанията отнемат време, обясни той
13 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
184
Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена
Снимка: БГНЕС

Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече". Това посъветва по повод старта на учебната година след месец доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Още по темата
Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца. "Всеки, който казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца. Без маски в час", категорично отсече доцентът.

По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че ситуацията се е влошила.

"От това, което ни плашеха, нищо не се случи - няма ги чувалите с трупове, нито камоните, хората са без маски навън, викат, карат се", изброи той.

"В интензивните сектори има много повече хора от тези, които са с коронавирусна инфекция. Съответно, когато повече от хората, които са в интензивните отделения, се изследват, ще се откриват повече заразени. Но тези, които загиват, в голямата си част загиват не от коронавируса, а от тези заболявания, заради които са били настанени в болница", смята докторът.

Доц. Мангъров коментира и създадената в Русия ваксина срещу Covid-19:

"Може да се каже, че е постигнат един много сериозен успех. В технологично отношение, правенето на една такава ваксина не е проблем, въпросът е, че всяка такава ваксина трябва да бъде изпитана по отношение на нейната ефективност и безопасност. Тези изпитания са най-трудното при производството на една ваксина, защото отнемат време".

По думите му в днешно време са говори за медицина на доказателствата и едно такова поставяне на ваксината на една от дъщерите на руския президент Владимир Путин не е доказателство за нейната безопасност и ефективност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Следвам препоръките на Мангъров и съм машина,нищо ми няма!И на другите нищо ви няма,просто прихванахте от медииния вирус и почнахте да си втълпявате!И като гледам,колко са изтървани децата,май им е крайно време да влизат в класнта стая
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако дете пренесе заразата вкъщи и някой от семейството почине,Мангъров ли ще го отгледа?И кой психолог после ще обясни на детето,че не то е виновно ,а господата управляващи,които са го задължили да ходи по време на епидемия!?
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На децата маските,особено при малките ще са повече за игра,а маската е най-сигурният средство да се предпазиш донякъде и дезинфекция.Това няма как да стане по училищата.Постоянно ще има нови огнища,заразени семейства.
156
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 3 години
Докато има пандемия на толкова непознат за медицината вирус,и дума не трябва да става за присъствено.Децата са малки,не спазват дистанция ,за хигиената е много относително,все пак неможе през две минути да си мият ръцете,а постоянно пипат чинове,столове.После се прибират вкъщи.Но в повечето семейства има хора със заболявания,възрастни хора!Какво се прави в такъв случай?
155
2
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
И мислете малко преди да напишете нещо. Всеки ден виждам колко малко хора носят маски и колко от тези малко знаят как правилно се носи маска. За спазването на дистанция трябва ли да си говорим? И сега някой ще ни убеждава ли че всичките тези хора които или не спазват мерките или не знаят как имат добри хигиенни навици? Е сега същите тези хора ги заменете с деца и ще ви стане ясно защо отварянето на училищата е лоша идея.
154
2
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
До ГаньоКогато съм навън и се налага да влизам в закрито помещение съм с маска и не я свалям докато не се прибера вкъщи защото не искам да я пипам с мръсни ръце. Друг въпрос? Мангъров или няма деца или е забравил колко те не могат (даже и да искат) да спазват някакви мерки като добра хигиена спазване на дистанция и носене маска. А и не е психолог за да му стане ясно че има разлика между възрастни и деца. А и май не е добре информиран какво се случи в страните които отвориха училищата.
153
4
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Всички плюещи по Мангъров един въпрос. Вие стойтели по цял ден с маска ?
152
0
 
2
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Докторе, "добра хигиена" ! ТОва заначи да се мият редовно (не само ръцете)! Това добре, ама всички знаем че в половин България няма редовно вода а ако има, то бог знае какво всичко има в тази вода! По отношение на водоснабдяването ние не покриваме нито един показател на ЕС. Някакъв коментар по тази тема? Защото сегашното състояние и развитието в отрицателна посока ни води към една нова пандемия, която ще е несравнима със Короната.
151
2
 
2
 
! Отговори
Прав е ДЕЦАТа преди 3 години
В клас без маски. После целувки с бабите и после.. знаете:((
150
5
 
5
 
! Отговори
Шмилев преди 3 години
Добре, че има и хора като Мангъров, които разсъждават трезво, но няма кой да ги слуша.
149
3
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Понеже сме светлинни години напред в образованието и здравеопазването от да речем страни като Израел които ясно видяха колко неразумно е отварянето на училищата сега г-дин Мангъров реши отново да раздава мъдрост и отново да ни припомни за присъствието си. Но само факта че дете и добра хигиена са думи несъвместими в едно изречение е достатъчно за да му стане ясно на човек що за експерт е въпросния г-дин. Само че той ще носи ли някаква отговорност ако се окаже че греши> Не.
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров се застрахова най- добре от всички.Не е толкова глупав.Просто Ви казва да не се надявате да оздравеете.Ако сте почнал, значи сте бил ,,суха съчка,,.Ама кои са сухите съчки предварително не се знаело.З в я рРумен Петков пък тръгнал да го води по предизборни седянки.
147
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета някои коментари и гледам колко хора са одобрили. Изглежда, че хората придобиват *** мозък и миши характер и то поголовно. Например - някой се изказва че най - добре за учениците би било дистанционното обучение по бнт. Дори и да приемем бнт за тв, на която може да се вярва, такива деца ще станат асоциални и зомбирани. После след 15 г. родителите ще се питат какво става с децата им. Ами става това, че сте били страхливи и този ви страх е осакатил характера им.
146
8
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Българският народ доказа, че коронавирус НЯМА. При толкова протести, при увеличени пари по клиничната пътека, при активен туристически сезон, случаите не само не се увеличават, но НАМАЛЯВАТ. НОЩ и Правителството са престъпници, присъдата ми за тях е СМЪРТ.
145
2
 
3
 
! Отговори
до 146 преди 3 години
Ами заминават по 10 , защото пишат ковид за да припечелят тия 1000лв. , освен това най-голямата зараза е основно в болниците и човек получил инсулт като му лепнат и някой вътреболничен вирус/не задължително този корона/ бързо си отива .
144
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе то и на Алберт Айнщайн синът му е бил в психиатрия, със шизофрения, ама...Бе само споменавам.Щото плюехте нещо по Мангъров!
143
2
 
6
 
! Отговори
До мдаа преди 3 години
Това, че са засекли 30 човека, не означава че няма реално 3000, от които 2000 вчера са се изнесли към морето. Виж обаче редовно по 10-на доказано на ден си заминават.
142
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, вижте какво означава думата мангър според тълковния речник:2. Прен. Без стойност, нищо.Същото и като капацитета на въпросния господин, едно голямо нищо, въздух под налягане, поредния разбирач раздаващ безплатни съвети.
141
12
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Гербераските *** яко се налазили форумите , пишете с/у доц. Мангъров , ама той се оказа прав .Това разбира се не изнася на тиквоня и шайката НОЩ и резултата е яко тролене . При нестихващи протести -викове , свирене и прочее днес в София положителните тестове са само 31 , опомнете се бе !
140
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този още ли е доцент?