Мангъров: Ще направим простотии в училищата, за сметка на децата

Простата формула според него: Болните деца – вкъщи, здравите – на училище
Обновена: 9 сеп 2020 13:11 | 9 сеп 2020 13:11, Елка Василева
284
 Мангъров: Ще направим простотии в училищата, за сметка на децата
Снимка: архив, БГНЕС

"Значителна част от мерките, които се вземат от министерството на образованието преди първия учебен ден, са преувеличени и ненужни". Това каза доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София, пред БНР.

Според него се случва същото, както с КПП-тата и затварянето на парковете през зимата.

"На път сме да повтори същото нещо, но сега в училищата, водени от някакъв страх. Ще направим същите простотии, които направихме тогава, но този път ще е за сметка на нашите деца", смята Мангъров.

Той посочи проста формула, за да се избегне притеснението и създаването на хаос - децата, които са болни, да не ходят на училище, а здравите деца да си ходят спокойно в учебните часове.

Още по темата

По думите на доц. Мангъров изолационните стаи в училищата няма да са ефикасни, защото, преди да бъде изолирано там, детето вече е било с другите деца в класната стая.

"Друго нещо - да се разхождат в междучасието децата с маски, а в час - без маски. Това е пълна безсмислица. До момента няма статистически доказано проучване, което да твърди, че носенето на маски носи някаква съществена полза. Още повече, когато се използват от некомпетентни - каквито са децата, а и самоделните маски от плат... Доказано е, че тези, които носят саморъчно направени маски, могат да се заразят три пъти повече от тези, които не носят маски", подчерта инфекционистът.

По думите на Мангъров "изследователската дейност" трябва да спре. "Това ще стане трудно, защото на всички се услади да вземат по 1 млн. лева на ден за тестове, които са си чиста печалба". Това е бизнес на лабораториите, които правят тестовете, подчерта той.

Доц. Мангъров коментира, че погледнато в световен мащаб, страните, които през зимата бяха най-строго затворени заради пандемията, сега чакат втора вълна, а тези, които са били "оставени свободно" с най-разхлабени мерки, сега отбелязват най-малко новозаразени и най-малко смъртни случаи.

Във връзка с ваксините, които се създават срещу COVID-19, доц. Атанас Мангъров коментира, че  „не е въпросът в самото правене на ваксината, а в това, че тя трябва да бъде много добре клинично изпитана и за безопасност, и за ефективност".

Той определи руската ваксина "Спутник V" като недобре изпитана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добре е училището да си продължи дистанционно. Няма смисъл от това което се мъчат да правят. Идва зимния сезон и децата ще стоят прекалено дълго в затворените класни стаи. Никъде в училищата не съм видял да има вентилация. А децата не можеш да ги накараш да не крещят. Изобщо няма по идеално място за разпространение на въздушно капкова инфекция от класната стая.
210
14
 
9
 
! Отговори
Владимир Путин-Раму преди 3 години
Напълно съм съгласен с господин Мангъров, но вярвам в руската ваксина на 1000 % и мисля, че е безупречна !!! Браво на Мангъров ! Да живее великата Майка Русия !!!
209
7
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До АААВ Индия не спазват мерките, а гъстотата на населението е три пъти по голяма от тази на Китай. Случаите в Индия не са 4 милиона, както си написал, а 450 000. Именно сравнението между Индия и Китай е доказателство, че спазването на мерките предотвратява разпространението на вируса. Няма да коментирам останалите простотии в коментара ти, за да не слизам до толкова ниско ниво.
208
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До aaa 221По-спокойно. Вземи се разрови и ще видиш, че туй биологично оръжие, направени в Китай, е платено от САЩ. Аман от бунаци със заврени да не казвам къде глави.
207
4
 
9
 
! Отговори
aaa преди 3 години
До ГостЕй, ***, само Китай не давай за пример. Това е биологично оръжие разработено в лаборатория в Китай, така че много ясно там всичко е 6 и няма проблеми. Как ти се струва, че при чайниците има 80000 заразени, обаче в Индия, която е с подобно население има 4000000 заразени. Аре се осъзнай малко, маслините не растат по палми и медузите не раждат праскови.
206
26
 
20
 
! Отговори
Гост преди 3 години
В Китай в училищата носят маски, ако са навън и са на разстояние могат да ги свалят. Маската пази и теб и другите, затова там ги носят навсякъде. В китай има 2 официални случая за последното денонощие, а в България има над 150. Китай има 1 милиард и 400 насение, ние имаме 6 милиона. Ако питате Магъров ще ви каже, че маските не са ги спасили, те просто са ИЗКАРАЛИ КОРОНАВИРУСА. И вече не се заразяват. Хаха.
205
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще доведе до дълготрайни психически увреди у децата. Тези изолации след игра на воля цяло лято ще по бъркат много деца. Ще от гледаме социопатчета. И за какво? Само от алчност и за пари и угодничене
204
30
 
25
 
! Отговори
stamen преди 3 години
Тоя човек защо постоянно се опитва да говори за маските като средство за предпазване на носещия маската? Толкова ли не разбра, или не иска да разбере, че когато слагам маска, аз го правя, за да пазя другите хора, НЕ СЕБЕ СИ. Простотии са неговите собствени безотговорни приказки, с които месеци излага на риск собствените си колеги. Не твърдеше ли той, че COVID-19 е обикновен сезонен вирус, който трябваше да приключи още през април? Приключи ли през април?
203
8
 
9
 
! Отговори
65 преди 3 години
Абсолютно прав е с твърдението ,че в клас може без маски, а в междучасието не може. И тази руска ваксина Спутник ви звучи зловещо. Нека първо я сложат на (с) Путин
202
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ква готина снимка са му направили на тоя yрод бе :)Единствено *** гледа по-тъпo от мангърчето!
201
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Чалгар-вирусолога какво мисли по въпроса? Сценаристчетата още ли не са му написали мнението?
200
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мангърчето такава болест няма. Интересно руснаците ваксина против какво правят?
199
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра да го прибират в специализирано заведение. Единствения по-неадекватен от него е Радев.
198
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъри винаги е имало и полза от тях няма.
197
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес.бг моля сменете тази снимка. На нея доцент Мангъров изглежда като душевно болен.
196
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е видял Ученик със Маска във Трамвай, Автобус ...???? . във Трамвая Не е опасно, а във Класната Стая е опасно :))))
195
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло Лято из улиците на групи и купони по Домовете, а сега опасно е на Училище :)))))
194
7
 
22
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Мангъров ми подлива вода. Българина е недисциплиниран и *** и не спазва никакви мерки и закони ,но аз съм хванал цаката. На първо място той е СТРАХЛИВ !!! А това е моят коз! Българина гледа да НЕ НАСТИНЕ и да НЕ СЕ МИНЕ! И тук на сцената излизам пак аз и моите фирми . Натискам стадото да прави тестове. Колкото повече толкова повече. За мен и кръговете около мен. PCR тестче -120-130 лева ! Ех, ...5-6 000 теста дневно...Ех...Започва учебната година - започва истинска оран! Аз ги плаша - ТЕ ПЛАЩАТ
193
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До за протоколаЗначи ти си този анонимен дето иска да къса дипломи?! Разкри се най-после! Че ти си по-задръстен от ЗЛАТЕНА,УСАСЕНА И КОМПАНИЯ!
192
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истински титант на финансовата мисъл

Спонсорирани публикации