СДВР ще следи за реда на "Народното въстание" с повече КПП-та

Няма да се допускат хора с маски и такива, употребили алкохол
Обновена: 9 сеп 2020 15:32 | 9 сеп 2020 15:32, Нели Христова
195
СДВР ще следи за реда на "Народното въстание" с повече КПП-та
Снимка: БГНЕС

От СДВР обявиха, че утре ще се проведат няколко протестни митинга, като два от тях са регламентирани, а един е нерегламентиран. Той е организиран в социалните мрежи. Всички мероприятия ще са на територията на Триъгълника на властта.

За да осигурят обществен ред, от СДВР ще увеличат броя на КПП-тата, които ще наблюдават и пропускат протестиращите до района. При преценка на органите на реда ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с обемен багаж. Забранено е носенето на пиротехника и опасни предмети. Няма да се допускат хора, които са употребили алкохол, както и такива с маски, като изключение правят медицинските маски против коронавирус.

Полицията ще пази входовете на обществените сгради за да се осигури тяхното нормално функциониране.

От СДВР призоваха протестиращите да не се поддават на провокации и да сигнализират за лица, които нарушават обществения ред и да не противодействат на полицията при тяхното извеждане.

"Категорично заявявам, че МВР не използва съдействието на охранителни фирми за обезпечаването на протестни действия", заяви Радослав Стойнев от СДВР, началник отдел "Охранителна полиция" в отговор на спекулациите, че полицаите, арестували протестиращи на 2-ри септември, не са били служители на СДВР. Той обяви, че органите на реда очакват всичко, тъй като има много публикации за провокации на протеста в социалните мрежи.

"Не сме оставили полицаите на обстрела на бомбите, действахме според обстановката", категоричен бе Радослав Стойнев за ескалацията на напрежение по време на протеста на втори септември.

Утре се очаква да пристигнат и автобуси с протестиращи от цялата страна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питате за кой да гласуваме и ви казвам тук и сега: Христо Иванов. Няма друга алтернатива, освен ако не искате да продължим по старому с "традиционните партии". Не мога да разбера как може да се продължава с това гласувате за ГЕРБ/БСП, които ни грабят от хиляда години. Следващите избори вероятно ще бъдат най-важните от промените насам. Само да не вземете да гласувате за следващия проект на ДС след патриотите: Славчо и т.н.
120
4
 
9
 
! Отговори
само герб преди 3 години
не знам зашто протестират тези гамени и селиани за разлика от тях боико борисов и ахмет доган са постигнали много в живота герб и дпс са наи добрите партии
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма незаменими хора, но има незабравими, които пазеха съкровищницата на България- житните полета. А, други 30 години си тъпчат портфейлите търгувайки с оръжие... и др.
118
5
 
18
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Да не се допускат автобуси в София. Да си "манифестират"по местата.Това не е панаир.
117
9
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Имам съвет към проституиращите : Драги проституиращи, носете си и памперси ! От доброволна организация на шопите в София имаме високо благородната инициатива да ви купим повече вазелин , защото ще ви трябва за след шествието ! Уверявам ви , че ще имате сериозни анлни проблеми. Пожелавам ви повече мъжество когато започнат "проблемите".
116
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според гербавите *** няма кой да дойде след него,последната надежда на човечеството и тая опорка не спират да я повтарят дано се превърне в истина.Това може да мине в Столипиниво но не и сред разумни,трезвомислещи цивилизовани хора.
115
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо Иванов отиде да създава въстания след като Божков беше исоъден от България и империята му разбита? Нима до сега сарайте ги нямаше? Нима ги нямаше, като беше министър?:) Айде стига глупости. Мажооо
114
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР да им хвърли един бой пак. Харесами предния път, как натупаха провокаторите. Искам пак.
113
4
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
АКО ВКАРАМЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ И БИЗНЕС ОЛИГАРХИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ 32 ГОДИНИ НАСАМ --В ЗАТВОРЪТ!!! ТО ПОСЛЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ Е НА ВЛАСТ- ЩЕ РАБОТЯТ НАИСТИНА ЗА БЛАГОТО НА НАРОДЪТ СИ!! А НЕ КАКТО СЕГА- КЪЛНЕ СЕ В КОНСТИТУЦИЯТА -АМА ДОРИ НЕ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧИ ДУМАТА КОНСТИТУЦИЯ!1
112
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124Христо Иванов. Той започна протестите. Неговата партия не е била в парламента и не може да бъде обвинена в корупция. Да гласуваме за него! Нека му дадем шанс.
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя месец септемврийско въстание, а другия месец октомврийска революция.Това са плановете на Любовното трио
110
14
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Герб ще си "отиде' само с Камъни- по друг начин няма да си "ОТИДЕ"-- ТЕ НАПРАВИХА ИЗБОРЪТ СИ ! А ТОЙ Е -ДА НЕ НАПУСНАТ ВЛАСТТА!!
109
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1989г.,и малко по - рано диктатурата към българския народ е жестока. Толкова мога да напиша тук.
108
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и техният креатив Възраждане организират безплатни автобуси до София. Кебапчетата са ограничени, защото свършват финансите.
107
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние искаме Герб да си отиде,ще изберем нови извън партиите управлявали досега,но ако те отново се провалят ние ще бъдем там на площада с българското знаме в ръка!
106
14
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Такава жестока диктатура никога не е имало. В цялата история на България!!
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР да удари по един народен съд с палките на всички червенюхи. Нали са фенове на народния съд.
104
1
 
6
 
! Отговори
Селяк преди 3 години
Искам пак на Събор в София ТЕХ ПАРК! - много ми хареса атмасферата там - Едни Кампютари едни техналогии- и на поляната се борим за КОЧА!
103
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ще можете ли да си платите изравнителната сметка от Топлофикация след седмица, господа охранителни парцали? Станете достойни, защитете пагон и държава, арестувайте Борисов, Гешев, мошениците от Топлофикация и подобни ***
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събират се да честитят новата фростотия на вожда-открива пак някаква ненужна агенцийка за иновации,мултипликации и изпразвации.Заводи...йок.