Туризмът се събуди, очертава се интензивен септември

До средата на октомври се очаква да има туристи по морето
Обновена: 9 сеп 2020 08:55 | 9 сеп 2020 08:54, Красимир Ангелов
46
Туризмът се събуди, очертава се интензивен септември
Снимка: БГНЕС

"Очертава се много интензивен септември. Наблюдаваме планината, морето и в цялата страна къщите за гости, семейните хотели. Магистралите станаха тесни", заяви пред БНТ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

До средата на октомври се очаква да има туристи по морето, смята експертът.

Още по темата
"Фактически проработи туризмът с човешко лице", заяви Драганов. По думите му устоял е семейният бизнес - къщи за гости, малки семейни хотели. Пострадали са тези, които са планирали нискобюджетен туризъм от чужбина с работници от Украйна и Молдова.

По думите на Драганов в последните години сме имали свърхтуризъм на база на това, че докарваме много нискобюджетни туристи.

Според него ваучерната система не е проработила.

"Хората са много доволни от това, че цените наистина са по-ниски, но те продължават да правят сравнение с Гърция като конкурентоспособна дестинация. Конкурентността на Гърция е, че там не се плаща за чадъри", посочи Драганов и изрази мнение, че у нас това не може да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
3
 
! Отговори
Просто си спомнете.. преди 3 години
В едно не особено далечно минало в Гърция се влизаше с визи... А гръцките гранични служители разберяха ли че си българин почваха с псувните, наглото и надменно отношение и т.н. Добре че сме в ЕС.
41
1
 
3
 
! Отговори
Рагин скочи ли вече? преди 3 години
"Ако кажете, качвам се на третия етаж и падам жертва. В петък и това ми мина през акъла. Аз съм си изживял живота, няма смисъл да стоя тук и да ме плюят на 70 години", категоричен бе Рагин - шефът на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в оставка Благой Рагин
40
6
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Селски тарикати бaйгaньoвци, наистина се врете в стаи на първа линия, щото искате да гледате морето, но те са тесни кутийки, дето не можеш да се завъртиш и за кученце нЕма место даже.Обаче уж гледате моренцето, а пък после се оплаквате.Що бе ?!Сядате на маса първа линия, после се оплаквате от това-онова...Никой не ви кара НАСИЛА !
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените айде да не са по-ниски ... От миналата година едно мин. 50% нагоре че и повече всичко ..
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как само се самозалъгват хотелиерите със гости от Израел и Беларус.
37
6
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Я стига глупости! Просташко обслужване. Това, че вие се врете в прехвалени хотели, курорити и прочее, и очаквате пет звездно обслужване за жълти стотинки - проблемът е изцяло ваш. Ние си изкарахме превъзходно и обслужването си беше на ниво, дори доста по-добре от очакваното. И за твоя изненада, догодина отново ще се върнем там.
36
7
 
5
 
! Отговори
Оставка на ГЕРБДПС ! преди 3 години
Великото Народно Въстание беше жестоко потушено !!!Подобно на Априлското въстание, потушено от заптиетата и еничарите на властта. Народът въстана и радостта му продължи по-малко от 24 часа. Сега спокойно СУЛТАН-МУТРА Бойко Борисов може ни дари с ХАТИХУМАЮН !!! За наше добро, за спокойствието на раята. Той мисли за нас, дори когато кара джипката или участва в международни срещи. И дори когато нарежда да ни бият, но назидателно. Пак за наше добро. Началникът ни е дарил с мафиот-благодетел.
35
1
 
15
 
! Отговори
до Гамен преди 3 години
Какъв ти зимен сезон? Тия са толкова оскотели, че си гризат вече кокалите от глад и си точат зъбите как да те окрадат. Взел кредит, построил хотелче и после? Здравей! Обаждам се от банката. И се почва брулене на сливи с пръта от някой заблуден балък, за да се измъкне. Примката не е само за тях - тя е за всички нас. Как една заблудена хижа може да съществува на самоиздръжка? С мулета. Не се шегувам - мулетата вършат всичко.
34
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
След седмица две гледайте главоломно покачване статистиката. Тези с настинките да си помислят дали е настинка наистина.
33
8
 
17
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Летен сезон нямаше. Поне не и в България. Кво се събужда не знам, ама и зимен сезон няма да има. И не е заради некъв си вирус. Заради цените и проосташкото обслужване. Застоялата стока по складовете, с която тъпчат хоратас офертата Олинклузив. Тва, да знаете е най голямата измама. Мислиш че ти е платена храната, ама то... не е храна. Ония със стомашните проблеми които имаха, ще ме разберат. Така че и зимен сезон няма да има. Като си оправят цените и обслужването и храната, някога може и да има.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма корона мерки по морето? Никой не ходи с маски.
31
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво море в България през октомври? Тези за Кипър ли се взеха? Нали сутрин става 8-9 градуса. Боже, прибери си вересиите.
30
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По морето нищо не е евтино, даже е още по-скъпо от миналата година.
29
3
 
31
 
! Отговори
Док преди 3 години
Добре, че Гърците са по-изтрещели и от нашия щаб, щото ако пускаха без безумните изисквания за тест и QR кодове, пътищата щяха да отеснеят, ама в друга посока. И въпреки това, Гърците казаха голямо благодаря през медиите на българските туристи, а наще ганчовци криво-ляво оцеляха за да продължат да дерат и догодина.
28
11
 
20
 
! Отговори
иво преди 3 години
Оставка,съд и затвор за корумпираното правителство.Утре в 8 ч.-всички пред парламента.Управляващата *** трябва да бъде изметена.И натикана по затворите.
27
3
 
21
 
! Отговори
5KOV преди 3 години
Най печеливши се оказаха дюнерите .... гладния български народ плющи дюнери само и 2л бира на плажа
26
2
 
27
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Глупости. Един студен ден и финално спускаме кепенците. След ледения вятър миналата седмица всички сме с настинки.
25
15
 
7
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Разбра се че К19 е надут балон и хората се отпуснаха. Отменяйте маските навсякъде!
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше няколко почивни дни и сега статия сензация "туризмът се събуди". Лошо няма - мръднеш малко да си натопиш краката и да хапнеш миналогодишна цаца от фризера (рибарите ще ме разберат кога се лови) и вече се бил събуждал тутутуруризима. Покрай тая простотия с тоя вирус хората изперкаха вече и къде ли не ще ходят, ама доста смело изказване за мутроморието. Да ти се мятат дебелаци на капака на колата още от паркинга с една дума "плащай". И после пак и пак. ПЛАЩАЙ! Весела зима ви пожелавам, мутри
23
3
 
25
 
! Отговори
ебете си майката преди 3 години
мутри долни