Туризмът се събуди, очертава се интензивен септември

До средата на октомври се очаква да има туристи по морето
Обновена: 9 сеп 2020 08:55 | 9 сеп 2020 08:54, Красимир Ангелов
46
Туризмът се събуди, очертава се интензивен септември
Снимка: БГНЕС

"Очертава се много интензивен септември. Наблюдаваме планината, морето и в цялата страна къщите за гости, семейните хотели. Магистралите станаха тесни", заяви пред БНТ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

До средата на октомври се очаква да има туристи по морето, смята експертът.

Още по темата
"Фактически проработи туризмът с човешко лице", заяви Драганов. По думите му устоял е семейният бизнес - къщи за гости, малки семейни хотели. Пострадали са тези, които са планирали нискобюджетен туризъм от чужбина с работници от Украйна и Молдова.

По думите на Драганов в последните години сме имали свърхтуризъм на база на това, че докарваме много нискобюджетни туристи.

Според него ваучерната система не е проработила.

"Хората са много доволни от това, че цените наистина са по-ниски, но те продължават да правят сравнение с Гърция като конкурентоспособна дестинация. Конкурентността на Гърция е, че там не се плаща за чадъри", посочи Драганов и изрази мнение, че у нас това не може да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
33
 
! Отговори
Men преди 3 години
тая година направих грешката да дам шанс на Лайнозенец. След втория ден дойде разтройството. Благодаря, никога повече
21
2
 
39
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Конкурентността на Гърция е, че там не се плаща за чадъри"Хахахахахаха, тия верно живеят в някаква паралелна вселена. Гърция била предпочитана заради чадърите сладури :))
20
3
 
19
 
! Отговори
умрял кон не рита! преди 3 години
Няма да възкръсне туризма!
19
8
 
8
 
! Отговори
нн преди 3 години
Времето се изменя. Вече юни е пролетен месец, а септември летен. Нищо необичайно, че септември ще е туристически и плажен.
18
1
 
26
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Хубаво е преди да напишеш статия, да проучил добре нещата, защото иначе се получава една фалшива новина. Истината е, че сезон истински нямаше и, че той свършва. Хотелите затварят, които изобщо бяха отворени. На юг в малките хотели и къщи за гости е друго, но не е показателно за целия туризъм.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина се събужда, да, но към Европа и Азия хаха
16
2
 
14
 
! Отговори
Зарко Попа преди 3 години
Лятото не съм свикнал да ходя на море, защото живея на морето, и си правя по 50 плажа на сезона на цена нула лева. Зимата в Тайланд плащам.
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През мега дългия уикенд около 6-ти септеври по южното черноморие имаше повече посетители отколкото през най-слилните дни на август.Това бяха хора, за които тези 3-4 дни бяха единственото море за годината.Личеше си по беличката им кожа в началото и червеничката в края на периода.Пълен смях...Тъпчеха се с тестени изделия от баничарниците и мереха улиците, а на плажа...там беше истината - дрънкане на стъклени буркани и ядене на мазни баници.Това са спасителите на сезона, за които разказват...
14
3
 
4
 
! Отговори
трафик преди 3 години
До до 7Може да са нямали ПОС треминал,но по прицип сте прав.
13
5
 
17
 
! Отговори
Не съм толкова богат преди 3 години
Да почивам в България! И не са чадърите причината, А качеството на храната и обслужването. Липсата на мутри и бабанки, рекет. Чистотата на плажа и водата. Няма база за сравнение за жалост. И освен това безумията продължават. На нашто си море са само дето не могат да отидат в чужбина без значение къде
12
3
 
15
 
! Отговори
Ниски цени ли? преди 3 години
Къмпинг Атлиман, външното барче до магазина за хранителни стоки:1.Пепси - 250 мл. стъклена бутилка, но избор - сламка или пластмасова чаша2.Миринда - 250 мл. стъклена бутилка, но избор - сламка или пластмасова чаша3.Каменица - 500 мл. стъклена бутилка, но избор - пластмасова чаша4.Пържени картофи - една шепичка в пластмасова тарелка и пластмасов приборОбщо 12 лв. без 20 ст.Това е възможно най-долнопробния възможен спот от този вид. Имахме среща, иначе не дори не бих го забелязал...
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се вдига туризма с два три репортажа на пълни плажове и хотели два три пъти в сезона за по 4-5 дена.Общата сметка ще е показателната. И тя ще е голям спад.Разбито по участниците в туристическия бизнес, ще е различно. По малки играчи, ще изкарат някой лев. Големи, ще са дори и на загуба.Но очите на репортери и пр. показват моментни картини, и това трябва да се има в предвид, а не да се внушава, че всичко е цветя и шоколад.
10
5
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Минавам само да честитя днешния празник на другарите от Бесепето и техния Фигурант Румен Радев:):):)Честит 9 Септември другари партизани:):):)
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз почивам само у нас и толкова народ не съм виждал последните 5 години. Тая година едвам си запазихме хотел(спахме в последния свободен за датите и то юли) Имам познати всяка година ходят на Синеморец и Царево, които са доста по празни. Тая година е нямало къде да застанат на плажа.Според мен се напълни заради забраните в Гърция и отказите от Инклузивите в Турция
8
10
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Мда, и аз така в едно малко семейно хотелче- искам да платя с карта, защото никой нормален човек с пари в брой не работи. Не можело. Защо ли? Защото укриваме данъци. По банков път? Не можело. Само в брой. Айде полиция и НАП и така.
7
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно време. От юни насам 3 пъти ходя в Гърция, сега отивам за 4-ти път малко в последния момент, заради хубавото време. У нас бях в Бургас в най-луксозния и високорейтнат там бутиков хотел (9.9 рейтинг в booking) за няколко дни покрай едно мероприятие. Фантастично обслужване, чудесен хотел (търся лукс и качество). Отскочихме на юг на плаж- трагедия. Храна- тотална нула откъм качество. Мърляво, пpocтоват персонал. Абе, за псевдо мутри и люлинчани става. Повече у нас на море- никога.
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лято бях 4 пъти на морето. 2 от тях поработвах от разстояние, в 2 си почивах напълно. И смело мога да кажа, че беше един прекрасен сезон. Защо ли? Защото на юг от Бургас малки хотелчета и апартаменти под наем бяха пълни, а наглите едри собственици по курортите, които винаги са гледали на българина като трета ръка туристи си останаха празни. Имам познати с малък семеен бизнес по морето и са много доволни от сезона. Пак казвам - говоря за юг от Бургас. На север не съм ходил!
5
3
 
7
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
До ахахахахах Ами тесни са,като тръгнем да заобикаляме бабунките и хендеците,блокираните участъци за преждевременен ремонт и отесняват)))))
4
3
 
19
 
! Отговори
ахахахахах преди 3 години
Магистралите станаха тесни", заяви пред БНТ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.------------------------------------------------------------ХАХАХАХАХХАА ПАДАААМ!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не туризма... Вие се събудихте. ХахахахахаТо цяло лято е гърмеж по плажовете.