Николова в Москва: Готови сме за гости от Русия!

Работи се за възстановяване на туристическите посещения
Обновена: 8 сеп 2020 15:11 | 8 сеп 2020 15:11, Веселина Йорданова
97
Николова в Москва: Готови сме за гости от Русия!
Снимка: Министерство на туризма

България е готова да приеме гости от Русия като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение Отдих 2020 в Москва.

По думите й Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

България участва ежегодно в панаира през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор. Това от своя страна свидетелства както за важността на изложението, така и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни, каза още тя.

По думите й всяка година стотици хиляди руски граждани избират България за своята почивка, разпознавайки традицията, качеството и разнообразието на българския туристически продукт.

Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона, заяви вицепремиерът.

Тя обърна внимание и на факта, че пандемията от COVID-19 е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира, поради затворени граници и наложените противоепидемични мерки, с които се ограничаваха всякакъв вид пътувания.

Вицепремиерът и министър на туризма откри изложението заедно със Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъжд качулка
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея нали откраднаха Крим... там не става ли за плаж и водка? Тука къде, ще ми идват тея крадци
80
4
 
6
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Кланяте се само русиробите! И много лъжете, Балчик е български заради ген. Колев и цар Борис Трети.
79
6
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Вчера бях в Балчик. Български град благодарение на Сталин и Георги Димитров. Сега там на мода е келнерите да се кланят на Румънци. Българите са третирани като втора ръка хора. Чудя се нашата конна армия ли е клала румънската войска навлязла в Добруджа? Щеше ми се да питам нискочелия "патреот" Симеонов.
78
10
 
6
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Да ди ходят в Крим пияндурницците, на нас тяхната простотия и пиянство не ни липсват. Ултра скъсани туристи са.
77
1
 
1
 
! Отговори
Европейска енергия преди 3 години
Интересно какво имаш пред вид. В смисъл европейци наяли се с боб ли?
76
8
 
5
 
! Отговори
Случаят ГЕБРЕВ преди 3 години
Най-голямата шашма в новата история на България: прокремълски бандити са завзели властта чрез прозападна фалшива фасада и вече над 11 години пропиляват европейската енергия на обществото.
75
2
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"защото генералите и са руски предатели и много се стараят да няма нищо, което да застраши червената армия."кАжи честно:))))Нема се пуашите, ей ся (кога?), кат дойдат 8-те ефшиснайски и червената армия нема да може да каже гък...
74
3
 
3
 
! Отговори
я па тоя преди 3 години
До Анонимен 70Затова ли не могат да ги изгонят от никъде ,където са отишли?С десетократно повече обучени джихадисти и редовна войска?*** верно си мнооо голямо саше
73
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм против. Без това пари за нищо не дават само вируса, ще донесат. Отделно сезона е към края си... Свършило вече. Така си е добре за Българи морето тая година. Супер си изкарах аз по Златни пясъци, Иракли и другите места.
72
0
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До Анонимен 74-затова ли секлецарката на далаверко виси една седмица в Москва по туристическите форуми и се дупи на всички?
71
1
 
3
 
! Отговори
тролим ли преди 3 години
До Анонимен 73 Или башибозуците на Ердо?Я си помисли?
70
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪН руснаците от България.
69
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До WF?ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЯМА АРМИЯ И ОРЪЖИЯ???защото генералите и са руски предатели и много се стараят да няма нищо, което да застраши червената армия.
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България разчита на сащ "братята"и без това имат 4 военни бази в България и не плащат 1 цент за тях.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво ще ги докараме тия туристи тука ? - Ще им продаваме мутри-матрьошки ли ? Че те си ги имат, защо са им и нашите !
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вагнеровците ги видехме какви са др.исни у Сирия. Където отидете само л...на фърляте.
65
9
 
21
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Ревете като ранени слонове против Русия,ама им лижете ...обувките само да дойдат,че бетон бряг е празен...Къде са висококултурните дрогери и пияндета,шампиони по балконинг от ЕС?
64
2
 
3
 
! Отговори
вагнеровец от чечня преди 3 години
До Анонимен 53,и дупе давате и дупе,такива джендърчета като вас не се изпускат,и тогава почваме да се договаряме.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристическият бранш трябва да бъде обложен с 120% екоданък, като основен виновник за съсипването на българската природа.