Знае се – в пластмасови бутилки не се носи запалителна течност

По темата - бившият служител на УБО и НСО ген.-майор Румен Ралчев
11 сеп 2020 11:58, Ния Христова
59

 

"Претърсването на един огромен район задължително води до намирането на определени предмети. В пластмасови бутилки не се носи запалителна течност. Всеки, минал пиротехнически курс, го знае." Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият служител на НСО и УБО и Велик Приор на Ордена на тамплиерите в България ген.-майор Румен Ралчев.

Това каза той по повод вчерашната акция на полицията, при която органите на реда откриха в района на протеста ножове, тръби и бутилки със запалителна течност. Без инциденти и ескалация на напрежението премина вчерашната демонстрация, обявена за второ Велико народно въстание.
 
"Постепенно органите на реда се научиха как се правят нещата. В работата им има грешки. Това е така, защото се залага на доброто чувство на протестиращите - че ще бъдат мирни. Действително, масовото струпване на полиция въздейства психологически върху протестиращите. За щастие, не се стигна до сблъсъци", каза още експертът пред Bulgaria ON AIR.
 
Специалистът обясни още, че запалителна течност не би могла да се носи в пластмасова бутилка, освен ако някой не е решел да се самозапали. 
 
"В такава бутилка може да се носи някакъв вид сълзотворна течност. Камуфлирането на една течност в детска играчка би могло да стане. Въпросът е дали трябва да се направи. За война ли говорим или за протест? В момента виждаме протест. Ако се породи насилие, отпор ще има от страна на полицията", категоричен бе Ралчев.
 
Той изтъкна и факта, че ако органите на реда от цялата страна решат да се мобилизират, те не могат да достигнат и половината от броя на протестиращите. 
 
"Силовите мерки са кауза пердута. Важно е да се контрират отделни криминални елементи, ако такива се появят. Трябва да бъдат респектирани хора с по-слаба нервна система. Нещо, което на 2 септември не се случи. В теорията и практика по света борбата с масовите безредици е много широко застъпена. Всичко, което се правеше силово, е вредно", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в самолет не те допускат с вода ? Те по прости ли са от ченгетата на Тодор Живков. Абе как не свършиха тия червени убийци.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубав мирен сутрешен протест се получи. Депутатите мирно влязоха в парламента, мирно си осигуриха кворум и мирно се изнизаха.Ние мирно обикаляхме, скандирахме и се молехме на цар Тиква да си ходи с мир.И така мирно до месец март, когато ще отидем все така мирни до урните и ще пуснем някакви хартийки в кутии от плексиглас.Мирно ще се раздават пачки за гласове и напечатани бюлетини.След това мирно към Терминал 2.Да живее мирна България!
11
4
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
За бензин знам,че в пластмаса при допир с желязо се получава статично електричество и става взрив.За другите в-ва не знам.
10
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
МНОГО ЛЕСНО СЕ ГОВОРИ,КОГАТО СТЕ НА ТОПЛО,НО АКО ВЪРХУ ВАС ХВЪРЛЯТ ПАВЕТА И ЯЙЦА,ДОМАТИ И ДРУГИ....МОЖЕ И ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ???
9
4
 
10
 
! Отговори
П.Р. преди 3 години
Всички течности в прозрачни бутилки би могло да са запалителни - Да ги кофискуват веднага, после ще проверяват дали са запалителни.
8
1
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Сигурно е, че много хора не знаят, че в бутилки не се носи запалителна течност, особено бензин!...Полицията, според мен, се справя чудесно, но опасността още не е отминала - докато има протести трябва да е нащрек...Може да са изместили "удара" по някаква причина. Не вярвам , че са се отказали. Вниманието не трябва да отслабва, според мен...
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизаш в най-близката железария и си купуваш спирт за горене (запалителна течност) в... о чудо - пластмасова бутилка.
6
0
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Бреей!Много титли има тоз бе!Велик...тамплиер..Хахаха!
5
10
 
10
 
! Отговори
и още нещо преди 3 години
При претърсени протестиращи бяха иззети два водни пистолета....Браво на наш,та полиция - Тя ни пази. Полицаи, които се страхуват и от водни пистолети.....
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак глупости.Те всички пиротехници кръжочници спазват стриктно техника на безопасност. Бензин примерно или нафта, никой никъде не носи в пластмасови бутилки. Като застанат пред камера, експерти къртят мивки с фантазии и филми. И какво излиза, МВР лъже, или няма капацитет да определи каква е течност в бутилките. Сигурно има точка в закона, за публично говорене с цел сриването на авторитета на държавни органи. Време е да се приложи.
3
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Не можело запалителна течност да се носи в пластмасов съд???Лежи на тая кълка!
2
18
 
1
 
! Отговори
Най-после... преди 3 години
...нещо разумно, казано от експерт по темата!Почитания за генерала!
1
2
 
14
 
! Отговори
Реконтрапротест преди 3 години
Оставете бутилките и тубите, прашките чии са, изясни ли се?