Гешев за изсечена гора в Котел: Да спрем унищожението на природата!

Върховна административна прокуратура се самосезира по случая
14 сеп 2020 14:08, Нели Христова
78
Гешев за изсечена гора в Котел: Да спрем унищожението на природата!
Снимка: БГНЕС

ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна гора край гр. Котел

Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа! Това написа в туитър главният прокурор Иван Гешев.

Изказването на Гешев е във връзка с новината, че върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край гр. Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от ЗСВ ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая. За изясняването на казуса е необходимо да се проучат предвидените по лесоустройствения проект мероприятия, кога и какви дървесни видове са маркирани, какъв вид е сечта-изборна, групова или др., какъв е видът на добива- за бичене, фурнир или шперплат и за какво точно са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с РИОСВ, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед наличието на вододайна зона и др.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад, в който да бъдат отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
17
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Добрютру го'син прокурор. То 30 години се случва това , сега се сещате да отбележите фактите.
47
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а добро утро г-н гешев вие кога разбрахте,че в българия се изсичат горите.
46
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименепа той много добре знае,за това се прави че "не е от тук,дошъл е само за борбите"..
45
4
 
19
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
А подпорната стена на дюните ъпгреид на природата ли да я наричаме? Ето за това никой не ти вярва. Гониш само по поръчка
44
6
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Това е последицата от прекрасното герберско 11 год. управление.Пълна разруха.Това господа другари,е четвърта национална катастрофа.Затова ръковдната герберска *** следва да бъде арестувана,разследвана и съдена.
43
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"НЕ КЪРДИСВАЙТЕ ГОРАТА!".../оставям на безкнижните да са чудат кого цитирам../..Иначе:-Каскета принизи и прокуратурата,и прокурорите,"И себе дори" до нивото на конакски заптиета..в устата му е:-"Мухтар,подвали тоя дъртел!".../цитат/..
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VladyКато онзи дето е патерица на хелзенския... съдята Калпакчиев който пусна от затвора един австралопитек убиец.... такива юристи ли ви трябват или като бай Лозан който има повече изказвания като политик отколкото като магистрат, което е недопустимо?!? Ще си го търпите Гешев още 7 години та стой та гледай.
41
3
 
18
 
! Отговори
vlady преди 3 години
С милиционери правосъдие не се прави - трябват подготвени юристи.
40
2
 
14
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
"Време е да спрем!" , преди се казваше: "Другари, дайте да дадем..!". Каво значи "да спрем"? Аз не сеча, и няма какво да спирам! Време е ти, и всички тези, които разрешават сечето да реагират.Но вече не чакаме от умрял писмо. Гешев, един ден ще ти преотстъпя мойта абреавитура! Ти достойно си я заслужил и ще яносиш с чест!н
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнал да се прави на защитник на българската природа, а преди месец каза, че нямало да разследва казуса с плажа "Росенец", който Доган си приватизира...
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо Гешев трябва да върши това. Има си държавен ръководител, министерство, държавен контрол, ако има нарушения се прави доклад и се дава на прокурора. Излиза, че щом той упражнява контрол , горе изброените са нарушители и си правят пас и си затвтарят очите. Той ли трябва да е главния пъдар???
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО НЕ БЯХА ЕКОЛОЗИТЕ ОТ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ГЕШЕ НЯМАШЕ ДОРИ ДА ЗНАЕ ЧЕ ТАМ ИМА ГОРА, КАМО ЛИ ВЕКОВНА
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога, както през последните години не е имало толкова поголовна сеч в Добруджа.Тотално заличаване на българските гори.Кой издава разрешенията заповедите...? По чие нареждане ?Г-н Главен прокурор, моля да разпоредите проверки и за другите райони.
35
8
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Спри ги,бе Каскет ! Нали за това ти плаща народът !!! Ама ти делиш заедно с айдуците !!!
34
7
 
12
 
! Отговори
Таня преди 3 години
Сетила се Мара да се побара.
33
1
 
18
 
! Отговори
Лесничей пенсионер преди 3 години
Уважаеми г-н Гешев, вие се правите на ощипана мома. Или на извънземен. Аз мога да ви напомня колко пъти е сигнализирано до предшественика ви а и до вашата особа от граждани, кметове на планински селца, сдружения за варварското и вандалското отношение към българската гора. Лично аз писах да до м-р Танева и получих отговор от баш шефа на горите. Тъжно, три страници е отговора и има всякакви закони и наредби. Но че от 2011 гората е предадена по закон ( лобиз) на дървената мафия за стопанисване???
32
7
 
5
 
! Отговори
офф преди 3 години
Не ти вярваме. Сигурно, някой протестър е секача!
31
6
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Гешев да не би да е станал прокурор на лесничейството?Ама повече ще му отива.Дърво до дърво.
30
5
 
16
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Абсолютен лицемер, все едно че сега го установява това! Нищо чудно сам да е част от дървената мафия освен от другите мафии!
29
4
 
10
 
! Отговори
Гешефт преди 3 години
От престъпник. Чакай да въдвори ред. Днес писаха Шпигел...за престъпление на Борисов и Цацаров....ще повярвам на гешефта,когато се самосезира,повдигне обвинения и докара до осъдителна присъда, Борисов или негов ортак. Досега само нахлуха в президентството и Хиполенд и арестуваха водни пистолети...