Затварят училищата, вдигат КПП-та? Фалшиви новини и слухове!

България и Сърбия са с най-ниска заболеваемост от COVID-19 на Балканите
Обновена: 15 сеп 2020 11:09 | 15 сеп 2020 08:48, Камелия Цветанова
108
Затварят училищата, вдигат КПП-та? Фалшиви новини и слухове!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здраве инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призна, че е уплашен от нивото на разпространение на неверни новини, слухове и всякакви теории на конспирации.

Още по темата

„В нашето общество има силна почва на развитие, прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно", коментира той пред Нова тв относно слуховете, че училищата ще бъдат затворени в края на октомври. Според него няма причина държавата да затваря училищата.

"Заболеваемостта у нас е такава, че това не се налага. На Балканите, заедно със Сърбия, сме с най-ниска заболеваемост. В Европа не съм проверявал, но бяхме на 19 място, мисля, че паднахме още надолу, защото започна втора вълна в някои страни", обясни той.

Кунчев коментира и слуховете, че се подготвят готови конструкции на КПП-та за тяхното повторно поставяне.

"Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат поставени. Не е вярно. Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това", заяви доц. Кунчев.

Според него не могат да се вземат еднакви мерки за всички училища, защото всички са с различен брой ученици.

„Училище може да бъде затворено при 10 на сто положителни проби със заразени с коронавирус“, коментира още той, като се позова на документ подписан от центъра за заразни и паразитни болести.

„Колегите от Института по инфекциозни болести подготвиха такъв доклад, но той е доста сложен и научен - така трудно ще намери приложение в практиката. Специално за училищата те са поставили 10% заразени ученици. Такъв процент е определил само Израел и се придържа към него. Но вкарването в такива граници пречи. Не е едно и също в един областен град да имате 100 заразени, но 95 от тях да са в старчески дом. За какво да го затваряме този град? Но ако са пръснати в целия град е друго. Толкова е динамична ситуацията“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Кунчев, гледайте да не предизвикате търкал, че после ще ревете.
86
0
 
3
 
! Отговори
генерал д-р. адмирал преди 3 години
Купете си сега 1 черен чувал и получавате още един безплатно!Имаме и двойни чували за влюбени!За контакти НОЩ!Побързайте, скоро няма да стигат за всички!
85
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе а генерал плъх къде се скри, взе милиона и бега от щаба
84
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си изключително нагъл за да се изправиш пред медиите и да излъжеш цяла България в очите, както направи този нещacтник днес. Следващия месец като вдигнат КПП-тата Мунчев ще се скрие от медиите за няколко месеца точно както направи Мутафчийски след бруталната си изцепка.
83
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Решението "Съд и затвор за всички активни организатори на измамата наречена К19
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Поне до изборите няма да има КПП-та." но стои въпроса избори ще има ли.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Честито Но на лъжата краката са къси.
80
4
 
32
 
! Отговори
Честито преди 3 години
честито Кунчев,хванат си в лъжа!Първо - КПП-тата са разтоварени на порт Варна,а част от тях на пристанището в Русе.Нали знаеш че света е малък?Второ - в момента е в ход изпълнението на общ.поръчка за доставка и монтаж на климатиците на КПП-тата.Срок за завършване на поръчката - 30 септември.Нали знаеш,че всички имаме познати,съседи,съученици,и т.н.А и България е малка,няма как да го скриете това с КПП-тата.Знае се от 2 месеца,а вие продължавате да лъжете!!!
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21.01.2020г.:"Няма опасност коронавирусът да достигне нашата страна, той не е регистриран никъде в Европа. Това увери доц. Ангел Кунчев главен здравен инспектор."
78
3
 
9
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
"Какви медии ти липсват?"Как какви? Каквито липсват на всеки нормален българин, необвързан с шефовете ти от ГРОБ и ДПС - независими, обективни, професионални. Такива у нас няма от поне десетина години. Затова се налага да търсим информация от чуждестранните медии. С настоящите възможности не е проблем това, но няма как да не съжаляваме, че у нас няма независима качествена журналистика.
77
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 74, преди 3 години
А ти, другарю гърбав, дори нищо смислено не можеш да напишеш. Освен да дъфчеш изпятата от години песен за ГЕРБ, ДПС и БСП.Тук за хората всичките сте си едно цяло - партийни мафийоти, пръкнали се от старите комунисти, техни "достойни" чада и наследници - имуществени и духовни.
76
4
 
6
 
! Отговори
Да, преди 3 години
Като чета тук,наистина много *** народ има в България.
75
3
 
15
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Тоя същите не казваха ли, че този вирус няма как да дойде у нас.. и че сме имали най-сигурнитв граници???Да не се чудят защо после никой не им вярва за нищо..
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ниска заболеваемост на Балканите, друг път. Гърция 11 млн. Население имат почти 14 хиляди заразени, България 7 млн. Почти 19 хиляди заразени, за починалите да не говорим, в Гърция са 310 А у нас? И това при положение че гърците правеха по 3000 теста само на Промахон. С 900 теста 27 открити сме най добре от цял свят. Та така, Кунчев....
73
3
 
20
 
! Отговори
Елюминат в кораба преди 3 години
В Танзания от началото на измамата ковид 19 е забранено да се споменава тая дума и подсанкция от затвор и живота навсякъде без изкл. си тече напълно нормално при смъртност 2 пъти по ниска от тази традиционната за сезона. Направете си сметка за кого е предназначен Ковид и какви цели преследва онова в СЗО *** дето не може дори да говори членоразделно.Когато разберете ще е прекално късно децата ще са ви масово болни от парцалите на устата вие ще изолиани и на вентилатори щото ви се полага
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Като гледам как пишеш, то български не владееш. Досега се осветлиха мрежите от *** на БСП и ДСБ. На кой му викат "повелителя на троловете" като си толкова информиран? А Радан Кънев какво си призна?
71
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас просто няма медии, подложко. Има управленске слугинаж.Не ми пречи, зтам езици, информирам се от други места. Но е жалко, че у нас Пеевски и сие дириджира писанията и неговите *** са завзели всичко.
70
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Какви медии ти липсват? БНТ, БТВ и Нова дават дума на всеки на живо в ефир. Мангъров и д-р Коста Костов са по всички медии. За Евроком и БСТВ да не говорим. Биволи, жаби, дневници и и т.н. Сайтовете на Бабикян пък въобще не ги броим. Та сме нямали свобода на словото? Иститута "Роберт Кох"под контрола на ГЕРБ ли са? Тръмп и Джонсън в началото нали също бяха против особенни мерки. Ко стана в САЩ и Англия? Не, ни сме 80% и много знаем. После защо нищо читаво не остава в България.
69
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бяха взети най-адекватните мерки съобразно народопсихологията на българина. Най ме изкефи русенеца, дето бе наруши карантината на Банско. Цяла вечер се хвалил какъв тарикат е. И....на сутринта се споминал. Хаха! За българина само тояга. Знаци, маркировка, увещания и т.н.не го впечатляват. Той знае много и разбира от всичко. Никой не моа да го излъже. Има само права. Голяма работа на думи, никакъв като дела. Но критичен към работат на другите. И винаги недооценен.
68
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Италия в момента е пълно с хора, които също като тук не са наивници за да вярват мв огромната лъжа Коронавирус. Само дето нямаме медии, за да жотразят реалността. Всичко е сороско изчадие и нашенско управленско еднокнижие.

Спонсорирани публикации