Затварят училищата, вдигат КПП-та? Фалшиви новини и слухове!

България и Сърбия са с най-ниска заболеваемост от COVID-19 на Балканите
Обновена: 15 сеп 2020 11:09 | 15 сеп 2020 08:48, Камелия Цветанова
108
Затварят училищата, вдигат КПП-та? Фалшиви новини и слухове!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здраве инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призна, че е уплашен от нивото на разпространение на неверни новини, слухове и всякакви теории на конспирации.

Още по темата

„В нашето общество има силна почва на развитие, прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно", коментира той пред Нова тв относно слуховете, че училищата ще бъдат затворени в края на октомври. Според него няма причина държавата да затваря училищата.

"Заболеваемостта у нас е такава, че това не се налага. На Балканите, заедно със Сърбия, сме с най-ниска заболеваемост. В Европа не съм проверявал, но бяхме на 19 място, мисля, че паднахме още надолу, защото започна втора вълна в някои страни", обясни той.

Кунчев коментира и слуховете, че се подготвят готови конструкции на КПП-та за тяхното повторно поставяне.

"Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат поставени. Не е вярно. Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това", заяви доц. Кунчев.

Според него не могат да се вземат еднакви мерки за всички училища, защото всички са с различен брой ученици.

„Училище може да бъде затворено при 10 на сто положителни проби със заразени с коронавирус“, коментира още той, като се позова на документ подписан от центъра за заразни и паразитни болести.

„Колегите от Института по инфекциозни болести подготвиха такъв доклад, но той е доста сложен и научен - така трудно ще намери приложение в практиката. Специално за училищата те са поставили 10% заразени ученици. Такъв процент е определил само Израел и се придържа към него. Но вкарването в такива граници пречи. Не е едно и също в един областен град да имате 100 заразени, но 95 от тях да са в старчески дом. За какво да го затваряме този град? Но ако са пръснати в целия град е друго. Толкова е динамична ситуацията“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук много тоолуппи са на принципа ръка да пипне, око да види.Италия отчита, че са направили голяма грешка с това,че са затворили магазини и заведения в началото, но не са ограничили придвижването.Свободните граждани са се юрнали на екскурзии и видяхме какво стана. Военни камиони с ковчези и спортни зали морги. Испания и по-малко Франция същото. КПП-та си свършиха работата матрела да не сее зараза. С 15-20годишните си мерцеси, аудита и БМВ-та поне бяха ограничени малко. На жп гарите нямаше никой!
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да включвате тролажа със защитата на сороския произвол - все тая. Хората повече няма да ви позволят да ги разигравате с *** безсмислици. Най-много наистина накрая хората да си завоюват отново нормалните човешки права.
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, крадливи некадърници! А искате ли война по измислените ви КПП-та?! Кожй ще ви изтърпи втори път, а?!А искате ли да си оставим децата по училищните дворове?!Не вие срам! Некадърни мошеници!Долу! Оставка! Писнахте на всички, освен на платения си тролаж и блюдолизците ви!
64
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако минете отново към измисленото дистанционно обучение, децата ми минават на самообучение окончателно. Без друго така изкараха миналата година и наистина се подготвиха. Но това - у нас, с частен учител - майка им. Пука ми за образованието ви. Има и други варианти, но мое дете повече в измислено училище на ДО няма да иде. Направо сте за затвора - всички крадци на бюджетни средства!За ония, дето ни плашихас трупове и камиони - пандизът зове. Само да имаше необвързан с властта прокурор и съд.
63
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте какво, това малоумие втори път няма да мине. Ако некадърните управленци затворят още веднъж безсмислено определени населени места само затова, защото били областни центрове, като в някои от тях разпространението е просто смешно, докато в необластни центрови е налице съществено таков, да се готвят за големи и яко протести във всички областни градове.Пписна ни от вас. Видяхме, че не сте нито с акъл, нито професионалисти- всички, целият ви измислен щаб!Време е да ви наринем, нетърпими сте!
62
7
 
7
 
! Отговори
мацки преди 3 години
в България гладни и жадни няма. идете в сомалия да видите глад ама там се размножават като животни. с тая измислена пандемия разиграват некъф сценарии . но само режисьора и сценаристите си знаят за кфо е сичко.
61
3
 
19
 
! Отговори
! преди 3 години
Те ни пробват как ще реагираме и ако си траем като добичета, ще го направят!
60
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянския крадец къде ще бъде запрян?
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много знае този какво са решили коронасценаристите.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Уличното правосъдие вече се случва по света.
57
0
 
10
 
! Отговори
а бе брат ми преди 3 години
Ти ако можеш да кажеш какво ще каже началника ти след пет минути ,аз ще си сменя името ,предполагам и всички други....
56
4
 
26
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
"Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това", заяви доц. Кунчев"Абе, Кунчо! Нали през пролетта направихте точно това бе, пиле шарено!Как тогава виждахте смисъл в това и досега не мога д си обясня.
55
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усещам наближаващо улично правосъдие, кунчев.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'държавен здраве инспектор доц. д-р Ангел Кунчев'Добре дошли в езиковата сфера на К.Ц. Камелия Цветанова! Това превод ли е? Много е трудно от каруцарски български към литературен такъв да се приобщиш!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се разбрахме!Политик или някой си, който говори от името на държавата се обръща наобратно.Ще затворят само пред вас се правят на клоуни, а после ОЗВЕРЕЛИ ОТ ГЛАД ........... (нали цензура за 111 място)
52
1
 
11
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
ммм, не искаме да си провалим икономиката? Че каква икономика имаме, след като всяка година взимаме нови 5 милиарда заеми?
51
2
 
11
 
! Отговори
n преди 3 години
До нЕкойНе са прости хората. Това се получава, когато правителството на една страна няма ясна идея и стъпки на управление, които следва. Ако Боко имаше ясна политика и не решаваше важни въпроси "от 5 за 6", хората нямаше да вярват на подобен род фалшиви новини.
50
17
 
6
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Прав е човека. Мнозинството от българите се оказах прости и необразовани. Вярват на всяка глупост, която прочета или чуят.
49
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид е измамата на века.Почвата за световния затвор беше подготвена с атентатите на 11 септември.Хората бяха притиснати да заменят свободата си срещу привидна сигурност и приеха всички репресивни мерки,които правителствата прилагат УЖ за наше добро.Вие сте в затвор, лошото е че ви харесва?
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЧЕРА ЕДИН ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА ИЗЛЪГА НАГЛО "В НАРЕДБАТА ПИШЕ ЧЕ ДЕЦАТА ЩЕ БЪДАТ КОНВОИРАНИ ДО СТАИТЕ ЗА ИЗОЛАЦИЯ/ТАКИВА СТАИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА ВЪВ ВСЯКА ДГ ОТ НАЙ МАЛКО 40ГОДИНИ/- А ТАМ ПИШЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИДРУЖЕНИ.....ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ ОТ СОРТА- НОРВЕЖЦИТЕ ЧАКАТ НА ГРАНИЦАТА И ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА- А САМИТЕ ТЕ СИ ДЪРЖАТ ДЕЦАТА ОТ 7ЧАСА ДО 19ЧАСА В ДГ, ДЕЦАТА НА ГРАДИНИ, А МАЙКИТЕ ПО ГРАДИНКИ, МОЛОВЕ КАФЕНЕТА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТ ДЕЦАТА СИ, КОГАТО МОЖЕ НА ДГ, АКО НЯМА МЕСТА- ПРОТЕСТ.