Затварят училищата, вдигат КПП-та? Фалшиви новини и слухове!

България и Сърбия са с най-ниска заболеваемост от COVID-19 на Балканите
Обновена: 15 сеп 2020 11:09 | 15 сеп 2020 08:48, Камелия Цветанова
108
Затварят училищата, вдигат КПП-та? Фалшиви новини и слухове!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здраве инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призна, че е уплашен от нивото на разпространение на неверни новини, слухове и всякакви теории на конспирации.

Още по темата

„В нашето общество има силна почва на развитие, прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно", коментира той пред Нова тв относно слуховете, че училищата ще бъдат затворени в края на октомври. Според него няма причина държавата да затваря училищата.

"Заболеваемостта у нас е такава, че това не се налага. На Балканите, заедно със Сърбия, сме с най-ниска заболеваемост. В Европа не съм проверявал, но бяхме на 19 място, мисля, че паднахме още надолу, защото започна втора вълна в някои страни", обясни той.

Кунчев коментира и слуховете, че се подготвят готови конструкции на КПП-та за тяхното повторно поставяне.

"Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат поставени. Не е вярно. Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това", заяви доц. Кунчев.

Според него не могат да се вземат еднакви мерки за всички училища, защото всички са с различен брой ученици.

„Училище може да бъде затворено при 10 на сто положителни проби със заразени с коронавирус“, коментира още той, като се позова на документ подписан от центъра за заразни и паразитни болести.

„Колегите от Института по инфекциозни болести подготвиха такъв доклад, но той е доста сложен и научен - така трудно ще намери приложение в практиката. Специално за училищата те са поставили 10% заразени ученици. Такъв процент е определил само Израел и се придържа към него. Но вкарването в такива граници пречи. Не е едно и също в един областен град да имате 100 заразени, но 95 от тях да са в старчески дом. За какво да го затваряме този град? Но ако са пръснати в целия град е друго. Толкова е динамична ситуацията“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
9
 
! Отговори
kolio преди 3 години
До Коя ли!Целия свят,на никои не му дрем за икономиката,и за хората,за тях сме безполезен разход ядат се...т,не работят или работят безполезни работи в ущърб на природата.
46
6
 
14
 
! Отговори
kolio преди 3 години
Тои не знае,плана си е в деиствие,Скоро се очаква да покажат световния цар около 21 септември.Новия ред ще е брутален за тези които не го приемат и още по брутален за тези които го приемат.Господ да ни пази,и дано ни прости.
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се какво заслужава човек, който е предал народа си.
44
3
 
24
 
! Отговори
Коя ли! преди 3 години
"Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това"-пита Кунчев.Ами България бе Кунчо, направи го с активно твое съдействие още март месец!!!!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партиен секретар.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне до изборите няма да има КПП-та. Пък после ще видим.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги затворят и сложат КПП-та, тия марионетки сами се слагат до стената.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно как някои хора, само защото са политически фигури,едва ли не са си платили авторски права върху истината.Ако никому неизвестният Бай Иван нарече някакво твърдение фалшива новина или слух му слагат диагнози или му се нахвърля цялото кралско войнствоА на всичкото отгоре политиците ползватСМИ за бухалка срещу хората.И когато на народа му писне и започне да протестира и да хвърля яйца,веднага се вадят предварително нагнетени те с негативизъм думи като тълпа,*** и прочие.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпник, ще оправим и теб.
38
3
 
15
 
! Отговори
Питанка? преди 3 години
Направиха шумна страхова реклама със спортните зали-как се оборудвали,как се мъкнели легла,дюшеци..Кво стана сега със залите-още ли са пълни с легла за страхова бойна готовност? А ако сте ги изпразнили след това- защо не го огразихте така мащабно, както при напълването? Та-кво става с НДК, Колодрума и прочие?
37
9
 
4
 
! Отговори
червения трол преди 3 години
Само това е начина за контрол над стадото. Фалшиви новини, манипулации, лъжи, кражби и заливане с невярна информация. Така нашата партия и майка Русия сме работили, така работим, така и ще работим завинаги. Успех другари.
36
3
 
22
 
! Отговори
111 преди 3 години
Кунчев, срам ли те е вече да се разхождаш по улиците? Скоро ще избягаш в чужбина да си харчиш мръсните пари или може би си непукиc и нямаш срам.
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как бързо ще обърне плочата когато затворят държават идния месец.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп като спечели изборите се свръшва с тази лудост
33
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цунамито,което идва от америка рано или късно ще се стовари върху българия.виждаме какво се случва там-един от най-богатите градове в света и финаснова столица ню йорк се превръща в град призрак.бпгатите и заможни американци се изнасят от голямата ябълка...същото я очаква и софия...само че столичани още не могат да го осъзнаят.а в момента да купиш апартамент в софия е все едно да купиш фабрика на 8 септември.
32
3
 
31
 
! Отговори
Решението преди 3 години
Съд и затвор за всички активни организатори на измамата наречена КОВИД19
31
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Трябва ли да вярваме на предмет, който е на щат в ГлаксоСмитКлайн и Новартис?
30
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това", заяви доц. Кунчев.България! Кое от това не беше вярно на 13.03.2020г., когато въведоха извънредно положение!!! Вече нямам каквото и да било доверие на тази държава и този щаб. До последно не можех да повярвам че може държавата да блокира икономиката и да създаде криза, сега вече очаквам всичко лошо възможно.
29
4
 
35
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Кунчо... Кунчо!За доверието на хората трябваше да се замислите, когато ни заливахте с глоби, КПП-та, декларации, заплахи за ковчези и чували с трупове през пролетта.Сляд цялата тая лъжлива смрад, която произведохте, как очаквате хорета да ви вярват!Това е ефекта на Лъжливото овчарче. Вече имате нужда от доверието на хората, но то няма скоро да се върне.
28
14
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ф.С.В...... ВАШАТА 'ОПРАВИЯ' Е САМО С ПРОТЕСТИ-САМО ОТ ТЯХ ВИ Е СТРАХ!!!!!.... Живееш в някакъв свой ирюзопен свят. Истината е съвсем различна, не виждам властта да се страхува от тия клоуни на площада.