НСО с позиция: Няма да допуснем да бъдем употребени за политически цели

Службата с позиция по повод извеждането на протестиращи от НС
16 сеп 2020 20:15, Красимир Ангелов
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната служба за охрана няма да допусне да бъде употребявана за политически цели, се чете в позиция на НСО, разпространено до медиите.

На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове, категорични са от службата.

Още по темата
НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока, се чете още в позицията.

Както е известно, малко след 18 часа тази вечер НСО и полицията започнаха да извеждат принудително и със сила протестиращи от "Системата ни убива", които по-рано днес влязоха в парламента и отказваха да напуснат сградата. Протестиращите настояваха за оставки и декларация от 240-те депутати.

По време на акцията пред сградата на Народното събрание имаше протест, който продължава и до този момент.

"Забраниха на един човек с увреждане да ползва от 10 ч. днес тоалетна", коментира отношението на НСО Мая Манолова след изкарването на барикадиралите се майки и момчето, което е с увреждане.

"Освен полицейско насилие, беше нечовешко отношението. Караянчева и НСО го държаха цял без без тоалетна в парламента. Караянчева се държи така все едно сградата е нейна. Протестиращите бяха изритани и изблъскани от сградата", каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Целта е била да вкарат полицията в груби действия спрямо тях. Но станала груба грешка и вкарали НСО НА РЕЗИДЕНТА В КАПАНА НА МАЯ. НЕ ЗНАЕЛИ, ЧЕ ЗА ВЪТРЕШНИЯ РЕД ОТГОВАРЯ НСО, А НЕ ПОЛИЦИЯТА.
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да викнат фигуранта за обяснения
63
1
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вапцаров бееее:):):)Малкият Вапцаров:):):)Революционер като дядо си:):):)*** и половина:):):)Утре като си разхождам Алабая нарочно ше го накарам да се из *** пак пред неговата врата:):):)Шубе го е обаче да излезне и да ми направи забележка:):):)Гледа през прозореца зад пердетата като нанаакан:):):)
62
17
 
4
 
! Отговори
Андреева преди 3 години
Някой трябва да запознае ЕС как в България властимащите се държат с хората с увреждания. Народното събрание не е бащиния на ГЕРБ! Всеки български гражданин има право да осъществи контакт с "народните избраници"! Те за кого се мислят!? Ние сме техния работодател!
61
4
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ДипломатНе надувай толкова балоните - ще се спукат, значи! Днес ще излъжете Европа, утре няма да вярва не само на вас , а на България...А може би вие точно това искате - нов леш за България, значи...Няма никакво престъпление срещу българския народ! Има нахлуване в Парламента с неговите последствия...Знаеш ли колко оръжие може да се скрие в една инвалидна количка?...
60
4
 
12
 
! Отговори
999 преди 3 години
Караянчева може да каже нещо, но лицата от НСО СА ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗБЛЪСКАЛИ МАЙКИТЕ. НЕ ДРУГИ, А ПОДЧИНЕНИТЕ НА РАДЕВ. ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ КАКВО ППЕДСТОИ, АКО РАДЕВ КОМАНДВА И ПОЛИЦШЯТА, НЕ САМО НСО.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, изкараха ли ги, изкараха ги...:)Имаше даже пишман наемен убиец от НСО, после ми приказвайте че Радев ги е контролирал :))Има комисия, която преценява кой да влезе в службата, от там си е божа работа :)
58
7
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Какви са тия полицаи с мутренски физиономии!?!?!? Мязат на башибозук !!! Отидете в някоя цивилизована държава да видите как изглеждат истинските полицаи !!!
57
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена се е хвърлила днес под влака София-Бургас.Наоколо намерили листове с кредитни задължения.А БОКИЧ КОГА ЩЕ СЕ ХВЪРЛИ ЗАРАДИ КРЕДИТА ОТ 5 МЛРД.,КОЙТО ВЗЕ ДНЕС?
56
4
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Кой от НСО още не е таковал Деси Атанасова.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подчинените на Радев първо изхвърлиха лодкарят от росенец, после мед сестрите , а сега майките
54
3
 
20
 
! Отговори
x преди 3 години
Готино се получи като ги извлачиха. Накефих се. Това им беше целта. Да стане цирк и да събудят състрадание, да го заснемат с телефон и сега да го въртят по медиите и на протеста за да се впечатляват нискоинтелигентните хора и да викат "Ууууу". Със сигурност са ги помолили първо да излезнат без насилие, но са отказали за да се получи шоу.
53
16
 
8
 
! Отговори
Дипломат преди 3 години
Това, което се случи днес в НС с жестоките насилия над майките с деца и самите инвалиди в последната си част - тяхното изхвърляне от парламента от НСО може да обърне протеста срещу президента ако той още утре не уволни новоназначения от него нов шеф на НСО и всички участници в това престъпление срещу българския народ. Очевадно е, че в НСО бъка от хора на Мутрата и мафията, които искат да вкарат в капан Румен Радев. Сега е моментът да покаже, че няма да търпи подобни провокации срещу себе си...
52
4
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
По-весело щеше да бъде вътре в НС да се беше вкарал Костя Възрожденеца с няколко от неговите папагали с тениски на Сталин:):):):)
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев докога нсо ще правят така
50
6
 
23
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Защо не са ги арестували? Внесли са си декларациите, да си ходят, както е редът...Утре някой терорист ще влезе в парламента при такава организация на сигурността...Взимат им документите и им правят акт, ако нямат документи - в полицията! Никакво дърпане и блъскане - тук има закони и ред...Ако в Парламента не може да има ред, какво остава за друго място? Който отказва да излезе - изнася се на количка защото явно не му е добре на човека, значи...Ще ги обвиняват във всичко като няма ред...
49
7
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тази вечер на протеста около 1000 човека:):):)
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ , защо подчинените насилват майки на деца с увреждания
47
2
 
6
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Снимките - в ЕС...
46
10
 
5
 
! Отговори
Верно е преди 3 години
До истинаАми караянчева не ги пуска в ***.Казва,че го е оплескала в челвено,но всъщност е в климактериум.