Д-р Кунчев: COVID-19 прави каквото си иска, прогнозите ни не се сбъднаха

Това накарало здравните власти да спрат да предполагат какво ще се случи
Обновена: 18 сеп 2020 13:38 | 18 сеп 2020 13:21, Нели Христова
75
Д-р Кунчев: COVID-19 прави каквото си иска, прогнозите ни не се сбъднаха
Снимка: БГНЕС

Нито една от прогнозите за развитието на пандемията от COVID-19 до момента не се сбъдна. Това е причината в последните 5-6 месеца здравните власти у нас да не правят прогнози. Това съобщи д-р Ангел Кунчев, главен здравен инспектор в началото на дискусията „COVID-19 – предизвикателства и решения пред лечебните заведения за болнична помощ“, организирана от Инициативата „Индекс на болниците“.

Още по темата

"И то не само нашите, но и прогнозите на Световната здравна организация, Европейския център за контрол на заболяванията в Стокхолм, Американския център за контрол на заболяванията в Атланта", обобщи Кунчев.

По думите на здравния експерт "вирусът прави каквото си иска". "Никой не може да каже в първа вълна ли сме или във втора. Къде започва, къде свършва, кой на кого го предава", изтъкна д-р Кунчев.

По думите му важен сега е въпросът това, което се наблюдава в страните в Южна Европа - Франция, Португалия, Испания, дали е следствие на преливане на балканската вълна, с която ние се срещнахме сравнително леко в България, или това, което започва при тях, е нова вълна, която ще очакваме да дойде и при нас.

"Ако е вторият вариант, е много лошо. Защото ще съвпадне и с началото на учебната година, със започване на циркулацията на други респираторни вируси, след което ще започнат грипните вируси, и до януари, когато неминуемо ще се сблъскаме с грипна епидемия", обясни Ангел Кунчев.

"В момента нещата изглеждат добре за България. Имаме 2,7% намаление, не е много, но е показателно, че след платото през август успяхме да постигнем две-три седмици с намаляване на случаите", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
правете масово безплатни тестове и изолирайте..сега нищо не правите.
26
10
 
28
 
! Отговори
м,да преди 3 години
МАНГЪРОВ ,обаче позна! Нямаше пълна вълна, няма да има и втора!!!
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор за такива доктори!
24
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Швеция защо нищо не прави вирусът?
23
4
 
29
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Не, господин Кунчев (доктор някакси не мога да ви кажа), не вирусът прави каквото си поиска, а вие си можете толкова. От обслужване на политически деградати не ви остава време да видите Швеция която не пропускахте да оклеветите във ваша и на патрона ви угода, как се справи.
22
3
 
6
 
! Отговори
селянин преди 3 години
само мойте прогнози се сбъдватего вчера прогнозата ми беше кило ракийка а оде кило и половина значи се е сбъднала на 150%
21
7
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ТОЗИ ГОСПОДИН В ЕДНА ДРУГА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ ИСКА УДЪЛЖАВАНЕ НА ЕПИДИМИОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА ОЩЕ ДВА МЕСЕЦА КАТО ЗА НАЧАЛО А ПОСЛЕ МОЖЕ И ДО СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО. СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА КППТ. ТИЯ НЯМАТ СПИРАЧКИ САМО И САМО ДА УГОДЯТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ ЗА ЕДНИТЕ ПАРИ.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЖОРДЖ СОРОС СТОИ ЗАД ВСИЧКО
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай как мизерниците ми трият коментарите само!! ПОВТАРЯМ: МАСКИТЕ ЗАРАЗЯВАТ С КОРОНАВИРУС, ЗНАМ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ! ДЖОРДЖ СОРОС МРАЗИ БЕЛИТЕ И АЗИАТЦИТЕ! ТОЙ КРАДЕ ИЗРАБОТЕНИ ПАРИ ОТ ТЯХ И ГИ ДАВА НА АФРИКАНСКИТЕ АБОРИГЕНИ! ТОЙ НАРУШАВА МЕЖДУНАРОДНИТЕ КОНСТИТУЦИОНАЛНИ ЗАКОНИ И НИКОЙ НЕ ГО НАКАЗВА ЗА ОГРОМНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО ИЗВЪРШВА КАТО ГЛУПОСТИТЕ С КОРОНАВИРУС! ЛАБОРАТНОРНА БОЛЕСТ ИЗРАБОТЕНА С ЦЯЛ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, ПАРИ, ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ПАРИ И НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нито вълни, нито пикове, нито плата, това са някакви празни думи без съдържание. Вирусът е сред нас и ще се разпространява от държава в държава, тъй като има сериозно движение на хора, кога повече, кога по-малко, докато няма лекарство и ваксина!Неприятно, но това е действителността. Укрепвайте имунитета, пазете се, а другото е Божа работа!
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев ,ако не беше трагичен експерт щеше да си смешен..!
16
9
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
"филмът' е както го Предсказа Киро Брейка -накрая и деца и родители и учители ще бъдат заключени!! ДА ЖИВЕЕ ТЪМНИЦАТА (КАРЦЕРА) !! ДА ЖИВЕЕ И ТЪМНИЧАРЯТ (БОЙКО ДОЛАПЪТ)
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не могат да прогнозират, ше чакат да видят кво ще стане. Кво ни душат с тези маски.
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Се въртят, сучат и крайния резултат е че ни се отнемат права.
13
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото на пандемията ни плашиха колко страшен е тоя вирус и да очакваме звяр да се появи зад ъгъла, а то се появи мини пинчер. Та каак да Ви взимам на сериозно?
12
8
 
9
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Върнете генерал Годжи!Този е продукт на Фармацевтичната Мафия!
11
2
 
7
 
! Отговори
Папанчо преди 3 години
Пътувам из Астрала!
10
7
 
9
 
! Отговори
Ф. С.В. преди 3 години
Чувам гласове
9
15
 
29
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Незнам ковида кви щети е нанесъл.. Ама мутафокунчевщината, нанесе и ще нанесе огромни щети на България!
8
13
 
35
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Глупостите на Кунчев нямат край. Този човек и компания трябва да бъдат съдени и в затвора за престъпления срещу човечеството!