Д-р Кунчев: COVID-19 прави каквото си иска, прогнозите ни не се сбъднаха

Това накарало здравните власти да спрат да предполагат какво ще се случи
Обновена: 18 сеп 2020 13:38 | 18 сеп 2020 13:21, Нели Христова
75
Д-р Кунчев: COVID-19 прави каквото си иска, прогнозите ни не се сбъднаха
Снимка: БГНЕС

Нито една от прогнозите за развитието на пандемията от COVID-19 до момента не се сбъдна. Това е причината в последните 5-6 месеца здравните власти у нас да не правят прогнози. Това съобщи д-р Ангел Кунчев, главен здравен инспектор в началото на дискусията „COVID-19 – предизвикателства и решения пред лечебните заведения за болнична помощ“, организирана от Инициативата „Индекс на болниците“.

Още по темата

"И то не само нашите, но и прогнозите на Световната здравна организация, Европейския център за контрол на заболяванията в Стокхолм, Американския център за контрол на заболяванията в Атланта", обобщи Кунчев.

По думите на здравния експерт "вирусът прави каквото си иска". "Никой не може да каже в първа вълна ли сме или във втора. Къде започва, къде свършва, кой на кого го предава", изтъкна д-р Кунчев.

По думите му важен сега е въпросът това, което се наблюдава в страните в Южна Европа - Франция, Португалия, Испания, дали е следствие на преливане на балканската вълна, с която ние се срещнахме сравнително леко в България, или това, което започва при тях, е нова вълна, която ще очакваме да дойде и при нас.

"Ако е вторият вариант, е много лошо. Защото ще съвпадне и с началото на учебната година, със започване на циркулацията на други респираторни вируси, след което ще започнат грипните вируси, и до януари, когато неминуемо ще се сблъскаме с грипна епидемия", обясни Ангел Кунчев.

"В момента нещата изглеждат добре за България. Имаме 2,7% намаление, не е много, но е показателно, че след платото през август успяхме да постигнем две-три седмици с намаляване на случаите", посочи той.
 


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
6
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 1 месец
А защо нормалните хора трябва да живеем като концлагеристи в концлагер, заради короназомбитата, които ги е страх и от сянката си!? Маска те ''пази'' толкова, колкото рибарската мрежа те ''пази'' от вятъра! Всяко короназомби трябва да си стои в дупката със скафандър, да пие по три пъти на ден белина за вътрешна дезинфекция и да не поглежда през прозореца, за да не се зарази!
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо нормалните хора трябва да се разболяваме и умираме заради ковидиoтите без капка мозък, отказващи да носят маска и да спазват елементарни правила за безопасност? Щом ковидиoтите не разбират от дума, редно е закона да се намеси и да им налее малко ум в кyхите крaтуни.
65
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Предавани с/чрез/от кърлежи! Как е правилно да се напише?
64
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
"Проучване върху епидемиологията на най-разпространените предавани с кърлежи инфекции в България"
Кой придоби научна степен "Доктор" с тази тема!
Имате ли нужда от жокер колеги?
63
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена....! КЪДЕ СТЕ! КОМЕНТАРА БЕЗ ВАС Е СТРАННО СПОКОЕН! ЛИПСВА МИ НЯКОЯ ОТ ВАС ДА МЕ ПРАТИ ПАК В ОТДЕЛЕНИЕТО С БОЛНИ ОТ УЖАСЯВАЩИЯ ВИРУС!
62
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Цитат от анонимен коментатор:
"Във всеки от нас по всяко време има милиони вируси и бактерии. Но не се разболяваме заради имунитета който имаме към тях. А вируса се нарича Covid-19 и за пръв път е определен като отделен вид грип около 1960-та година. Което означва че досега вече много зими е имало грипни епидемии от този вирус... без въобще някой да го е грижа. Грип през зимата и толкова..."
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“Вирусът си прави каквото си иска”
Кунчев ще спечели Нобел по медицина
Как може да вярвате на тоя”доцент” пък и да искате да ме глобяват десетки хиляди,защото не му се връзвам на лъжите. Айде малко по/сериозно,бе.Направо ме срах,че утре ако един нов кунчо предложи да убиваме всеки болен,вие ще сте съгласни.Затова сте ***.
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който го е страх да не се зарази да си стои вкъщи.Аз няма да се поддавам на манията на хопихондрици.А на предложилия петцифрени те глоби ще му кажа-внимавай какво си пожелаваш, за разлика от тебе нормалните хора не харесват диктатурите Ако толкова те кефи,знаеш къде ги има...
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако всички си стят вкъщи,кои ще са околните,бе?
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще почнат да ви се сбъдват прогнозите. Тепърва почва тестването на класове с болни по училища и контактни. Скоро ще се види картинката. 55-то София, Стара Загора, СМГ. Навсякъде ще пламне едно по едно. Тотално безсмислени мерки срещу подобна зараза са предприети.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките ги взима правителството на мутрите, а не Кунчев или онзи щаб. Контролът за изпълнението на мерките също трябва да го извършват мутрите, а те не го правят. Какъв е смисъла нормалните хора да сме с маски в трамвая, когато онези от малцинството и някой и друг ковидиoт са без маски?
56
0
 
2
 
! Отговори
100 преди 1 месец
Това само доказва,че е изкуствено създаден...дано по-скоро се намери адекватно лечение или пък вирусът да изчезне.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките, които трябва да ги има в сегашната ситуация са ясни и не са трудни за изпълнение, но даже и да ги има, правителството на мутрите не контролира спазването им. Примерно носенето на маска - трябва ковидиoтите неносещи маска или носещи я под носа си да се глобяват за всяко нарушение. При първо нарушение глоба от 50 лева, при всяко следващо глобата да се удвоява до някакъв максимум, примерно 3000, 5000 или 10000 лева. Не може заради няколко ковидиoта, масово да се заразяваме.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То поне едно е ясно - трябва да се справим с ковидиoтите неносещи маски и разпространяващи вируса.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39 Руската ваксина е като москвич. За кво ти е ?
52
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Т.Шак 51 Ти ако знаеш какво да правим кажи.Недей да пазиш само себе си.
51
4
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 месец
Тоя с чиста съвест си признава, че не знае какво прави, но иначе изисква от нас да му спазваме изгъзените мерки.

***!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До #StayAtHome

Гледай си работата! ***!
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не коронавирусът си прави каквото си иска,а вие си правите с него каквото ви наредят
48
5
 
8
 
! Отговори
Нагъл вирус преди 1 месец
Толкова чували и ковчези купихме да задоволим търсенето и никой не умря!Заем теглихме.
Пратете полицията да застреля един милион и ги пишете COVID 19 ,трябва да се продадът,милиони струват и за това нема пари за пенсии и заплати!
Дано поне с ваксините оправим бюджета!