Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19

Генералът получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на ВВМУ
19 сеп 2020 17:26, Анисия Иванова
132
Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19
Снимка: ВМА

Началникът на Военномедицинската академия генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски получи почетното звание "Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето воемнноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, съобщиха от ВМА.

На церемонията присъства и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

След церемонията ген. Мутафчийски каза, че за него е висока чест да получи това звание, а специалността „военен лекар” вече се утвърждава и има перспективно бъдеще.

По думите му и в момента специалистите от ВМА са на мисии зад граница.

В момента те са три - в Африка, Азия и на Балканите, обясни Мутафчийски. И допълни, че за военните лекари, участващи в мисиите, се изискват качества, които трудно се изграждат в цивилните университети - да бъдат силни, волеви, устойчиви офицери, които могат да вземат бързо решения и да остават непоклатими, независимо от предизвикателствата.

Генералът коментира и ситуацията с COVID-19.

Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира - да спазваме социална дистанция  и да носим маски, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
Моряк преди 3 години
Яяяя наш Годжи май се научил да кара водно колело, пляс пляс *** ръиш ли, щом е хонорис кауза, "мнохо яко" ще да е пляскал
117
2
 
5
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Какво щяхме да правим без генерал майтапчийски кой ще ще да ни говори за катафалки ковчези трупове и прочие неща за щастие които не се случиха и не благодарение на неговата некомпетентност а на това че вирус има ама той служи за крадене на пари от еврофондовете съд за набедени генерали като него
116
9
 
4
 
! Отговори
Безумните реакции преди 3 години
срещу Мутафчийски само доказват, че българите неизлечимо са поразени от синдрома на Дънинг-Крюгер. Или казано по нашенски, на всяко гърне мерудия и на всяко шише тапа.
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя клоун още ли го пробиват...
114
2
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Мутафчия, призовавам те да се бием до смърт. Дори ще имаш право на две ками. Аз с голи ръце. Ако ти победиш-ше бъдат твоите мерки. Ако аз победя-мерките отпадат и се спира говоренето за тази настинка.
113
0
 
1
 
! Отговори
Брао бе Генераглисти преди 3 години
Gлистерал Аналовичи Презервативнетсон,Ако нямахме такива бойци и командири които о-време се хванаха дружно с курана вируса и по този начин серьознп нарушиха конспиративната теория за ликвидиране на пенсионерите в България за да може с останалите пенсионерски пари в бюджета да се използват за маски, ръкавици предпазители от курана вируса
112
6
 
3
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Добре, че беше генарал Мутафчийски да ми каже да си мия ръцете след акане.Дано стане президент и да забрани на тъпите българи да излизат навън завинаги.
111
0
 
7
 
! Отговори
Леле преди 3 години
До Минка:Браво, много точно казано за проклетата ваксина! Изчадия, които са срещу човечеството и дано си го получат подобаващо!
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из род...
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпa_ мутра ченгеджииска
108
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съседната статия за ефекта Дънинг-Крюгер много добре обяснява болшинството коментари тук.
107
2
 
7
 
! Отговори
Др. Охо Бохо преди 3 години
Баце май нарочно събира такива около него. Казват му фрейминг в психологията.
106
2
 
15
 
! Отговори
Бай Кор преди 3 години
Генерал, майор,доктор, моктор, хонорис, монорис, хирирг, мирург...на баба ми хвърчилото.....плешив ***
105
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха предпазните мерки, за които настояваше ген. Мутафчийски, щяха да умрат много българи, за радост на Мардаров.
104
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
94Защото епидемиологат Мардаров, искаше да умори нацията, за да създаде стаден имунитет.
103
7
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Тука пишещите са от" академик"нагоре - как да се мери генерала с тях . смяяяяяяях
102
6
 
12
 
! Отговори
бг преди 3 години
Ген. Мутафчийски много добре знае, че в училищата нито дистанция може да се спазва, нито маски се носят, а и никой не си прави труда да мери температурата при влизане в школото. Дори дезинфекция не се прави между първа и втора смяна. Няма контрол, пълна пародия!!
101
6
 
17
 
! Отговори
Идиотт преди 3 години
Тоя му хлопа дъската.
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я, ама генерал - изпълзял - паникьора
99
4
 
14
 
! Отговори
до 94 ти преди 3 години
Специално за теб, ще ти обясня.Епидемиологичните мерки са по скоро организационно методологични, и нямат пряка връзка с върхови открития в областа на микробиологията и вирусологията. Главния лекар на армията, е всред най опитните в прилагането на тези мерки, в предвид това, че не трябва да се допуска разпространение на епидемии, които могат да доведат до невъзможност за изпълнение на основни функции. При 30% не боеспособност на личния състав, формированието е безполезно.