Полицията се опитва да избута протестиращите, напрежението ескалира

Две линейки пристигнаха в района
Обновена: 22 сеп 2020 23:43 | 22 сеп 2020 23:12, Анисия Иванова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 260 преди 3 години
Иронията е, че този див капитализъм е дело на бивши комунисти и то от високите ешалони на БКП - те бяха първите капиталисти. Понеже бяха и са некадърни усвоиха откраднатото по най-бездарния начин и изнесоха парите в офшор. За пръв път от 30 години насам на някой (главният прокурор) започва да им търси отговорност. От там този метеж - опит са се върнат в старото лоно на Русия за да не ги пипат. Аут от Европа към Евразия е пътят към който дърпа този метеж.
193
0
 
7
 
! Отговори
Свракус Мандалакус преди 3 години
Сега като позахладня ПКПто дали надява вече *** ,или още си развява тарлъка да се проветрява.
192
23
 
9
 
! Отговори
бойко хителер путин преди 3 години
Колко трябва да продължи насилието от страна на бандитскич режим преди нчкой прокурор да арестува даете мутри ?
191
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки острата и целенасочена пропаганда срещу протеста на кадрите които видях тази вечер се виждат млади образовани и интелигентни хора които са готови да отстояват каузата си не просто оставките на управниците но и отговорност за престъпното управление.
190
14
 
3
 
! Отговори
Свракус Мандалакус преди 3 години
Не. Протестите почнаха,когато го вкараха на теб)
189
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГражданинЖивея в западна Европа,посетих и други държави в Европа и извън Европа и трябва да ти кажа,че в България е див капитализъм,много по-див и варварски и от западна Европа,та като ви чуя да говорите за комунисти и ме напушва на смях! В Русия пък е още по-зверски капитализъм.
188
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГражданинЖивея в западна Европа,посетих и други държави в Европа и извън Европа и трябва да ти кажа,че в България е див капитализъм,много по-див и варварски и от запдана Европа,та като ви чуя да говорите за комунисти и ме напушва на смях! В Русия пък е още по-зверски капитализъм.
187
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да България, не е про руска партия, а дясна и про европейска.
186
1
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 3 години
България и територията, която заема е много важна.НЕ Е ИМАЛО ПЕРИОД, в който територията, на която се намираме да не е била от основна важност. Това не е било никога, от 3000 години насам.Не е и сега... България заема едни от най-важните политико-икономически територии на тази планета, бидейки на кръстопът.Ако има индекс на значимостта на определени световни територии, то България ще влезе в ТОП 30, ако не и по-високо.Ние не сме прости българи. Ние сме на много важно парче земя! ФАКТ!
185
5
 
25
 
! Отговори
Полицията преди 3 години
Бой ,по тая пасмина бре,те от друго не разбират!Да видиш,как се бяга към магистралата,та чак до Варна!
184
24
 
3
 
! Отговори
Цирк... преди 3 години
Цирка е, че докато ние протестираме против мутрата Бойко, който е на първа линия, има един Гешев, който седи в полу-покой на втора линия, има един Пеевски, който седи в покой на 3-та линия, има и един Доган, който седи в ПЪЛЕН ПОКОЙ на 4-та линия. А дори гражданите да излязат много умни и упорити (изкарвайки тези 4 линии), те ТЕПЪРВА ЩЕ ТРЯБВА да се изправят срещу истинските въпроси и проблеми пред нашата България, която е толкова важна и на кръстопът. Пресечна точка на толкова важни събития..
183
25
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
ГЕРБ е еманация на СИК и милиционеритеВИС е еманация на ДС и генерали със съответните службиИлия Павлов и Пеевски са еманация на Главното ДС, дадено на ДоганА цялата таззи каша е подвластна на други структури.Как успяват да изпълняват заповеди на СССР, под ръководството на САЩ... Убийте ме.. това е мистерия за мен. Тези хора са ФАКИРИ. Или просто много послушни?
182
25
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
ГЕРБ не е партия.ГЕРБ е политико-икономически концерн, който има за цел да монополицира финансовия сектор в България.ГЕРБ даже нямат за цел да създадат индустрии или да осигурят върховенство на закона...ГЕРБ и ДПС са еманацията на СИК и ВИС, които към днешна дата са обединили силите си, за да монополизират ВСИЧКО де, що има в тая държава и да я върнат в комунизма.Много странни разбирания за едни политици, които се очаква да са демократи и капиталисти.Грешен Прочит... Направо е ЛЕШ!
181
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите били фалшифицирани !?В всяка секция има хора на много партии който оформят крайните протоколи как така ГЕРБ си добавят гласове които ги нямат ,като хора на други партии участват в броенето ?
180
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни прости сметки пред няколко дена се споменават бройка на протества от 50 000 до 100 000 човека във всички градове е значи ,ако направят партия ще влязат в парламента,но както каза Каракачанов там са хора на няколко политически партии а не обикновения човек
179
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека питат 1000 човека от протеста за кого ще гласуват и без изненада ще се установи ,че ще гласуват главно за партии свързани с Русия + Да българия и Мая Манолова това ли е бъдещето ?
178
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Не знам какви политически и мутро-милиционерски игри играете...Знам само, че ще отида да си подам гласа на изборите и ще следя за легитимността на изборния процес.Това са ми амбициите относно политическите въпроси. Другото важно, което ми е на фокус е, да БАЧКАМ и да си цъкам данъците, които даже мисля, че държавата не заслужава на този етап.Ама няма бягане. От ПАРНОТО и данъците няма бягане, дори да ти ги надпишат... ХАХАХААХХАВажното е да сме живи и здрави ;P
177
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус хората протестират и излизат 150 000 - 200 00 човека ама наистина толкова Тука се събират 5000 човека от най различни партии от опозицията и в ФБ пишат 50 000
176
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират и се трепят по площадите помежду си и взаимно с полицаите,за да могат да вземат олигарсите властта и да си разпределят едни 60 милиарда между себе си,а вие си мислете,че се борите за права!Честито на баламите!
175
8
 
0
 
! Отговори
Достатъчно тихо ли е преди 3 години
До Тих те искамТи си мижитурка. Това е много точно определение за теб.Лека вечер, все пак!