Родители гневни след снимка на обяд в училище

Според тях децата получават храна, чието количество и качество не отговаря на цената
24 сеп 2020 21:18, Красимир Ангелов
12

Снимка на обяд в столично училище разбунтува социалните мрежи. Според родителите децата им получават храна, чието количество и качество не отговарят на цената, която плащат.

Двете деца на Милена учат в столичното 126 ОУ. Снимка на обяда на двете деца предизвиква вълна от недоволство сред родителите.

"Смятам, че качеството на храната е изключително ниско, количеството също е изключително малко. За голяма порция 4,50, както коментирах във Facebook, наистина не си заслужава", разказа Милена Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Фирмата, осигуряваща храната в училището, е избрана чрез публичен конкурс. Документите ѝ са изрядни, но според кмета на района е задължително да се следи как изпълнява задълженията си на практика.

"Няма съществено отклонение в грамажа на храната, но по отношение на качество, начин на сервиране, на доставка и на разнасяне по стаите, органите издават предписания, така че да постигнем едно максимално съотношение между сигурност, експедитивност и безопасност на всички участници в процедурата", обясни кметът на "Триадица".

След оплакванията на родителите е била извършена проверка.

"Бях човекът, който изрази мнение, че не иска да работи с тази фирма. Предишната фирма работеше добре и хората бяха доволни, децата бяха доволни, както и родителите им. Никога не сме имали проблеми. Няма да позволя някой да си прави експерименти със здравето на децата", каза директорът Росен Димитров.

Родителите настояват да се върне предишната фирма за кетъринг, подписка тя бъде запазена е инициирана и от ръководството на училището, но въпреки това тя е била сменена. Фирмата изпълнител поема ангажимента да ремонтира стола, а дотогава храната се раздава по класните стаи.

"Осъществява се храненето в това училище с опаковки, с кетъринг от 3 дена. Днес е третият ден. В своя защита по въпроса със снимката, мога да кажа, че този снимков материал не доказва нищо за грамажа на порцията, защото кутиите, в които беше сипано, бяха доставени във фирмата с размер 750 гр.", заяви от своя страна Силвия Симеонова от кетъринг фирмата.

При нередности родителите могат да подават сигнали по официалните канали на общината.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Силистра от Габрово им доставят закуските. Близко и финансово изгодно за фирмата и училището слючило договорите за доставка.
10
3
 
10
 
! Отговори
Me преди 1 месец
Гласувайте за баце и на следващите избори :))
9
3
 
8
 
! Отговори
Мама Росо преди 1 месец
Айде глупости пак


На Запад децата мечтаят за мечти , а не за храна!!!!
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пак са краднали от герб! !!
7
2
 
9
 
! Отговори
Зла свекърва преди 1 месец
А, и още нещо. Не може кутиите да са с размер в грамове. Те имат обем и трябва да са в литри или милилитри. Така, както е снимката, пюрето е на дъното, т.е. едва ли има обем повече от 150 мл.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Айде глупости пак

За обяд детето ми в Швейцария в училще получава:

пъро ( супа или салата ) ,

второ ( риба или месо със задушени зеленчуци,ориз ,картофки или спагети )

и десерт ( кекс,парче тортичка,мъфин , пресен плод или сладолед ).

Цената е 11 франка , като напитките и допълнително/втора порция са включени.

Децата тук имат обикновено един час обедна почивка и си обядват вкъщи.
5
3
 
13
 
! Отговори
Зла свекърва преди 1 месец
Всеки ден в България се генерират стотици хиляди пластмасови опаковки от обядите на учениците. Говорим за замърсяване от пластмаса в огромни количества. Какво предлагам - всеки да си носи храна от къщи. Има опаковки, които могат да се ползват многократно.

И да, храната на снимката изглежда гадно. Даже не може да се разбере какво е това, което е топнато в картофеното пюре.
4
13
 
3
 
! Отговори
Айде глупости пак преди 1 месец
Че като не искате храната , която си е напълно ок , направо много добра, айде като на запад им давайте кутии със *** и сандвичи . Децата там могат само да си мечтаят за нещо друго от сандвич за обед. А количеството е перфектно - децата ни са достатъчно затлъстели.
3
7
 
2
 
! Отговори
Село преди 1 месец
Селянка ..за 4,50 кутия цигари може да купиш ,нищо др
2
2
 
14
 
! Отговори
Нагла Симеонова преди 1 месец
Ти твоите внуци с това ли ги храниш?
1
4
 
14
 
! Отговори
Бахти преди 1 месец
Ликвидацията на децата.Погнаха и тях ***.

Спонсорирани публикации