Ден 81 на протести: Музика на Орлов мост вместо скандирания пред МС

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество
27 сеп 2020 20:54, Нели Христова
342

Снимки: БГНЕС

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени.

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите.

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти.

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас, цитират от Bulgaria ON AIR.

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България.

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг" и др. Краят на събитието е в 22:00ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
6
 
5
 
! Отговори
До 276 преди 3 години
Посланието на Кръпката беше -гласуеайте за приятеля на Маджо Христо Иванов.Какво паде.Иначе за Манолова Слави и Корнелия съм съгласен
237
4
 
11
 
! Отговори
Ради преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назадБСП събори правителството на СДС и за това прехода в България продължава ощеЖельо Желев ги остави непокътнати и сега пак с добродано да го разберат
236
4
 
10
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце, и да прекратим безсмисленият протест който се подклажда от злите сили
235
4
 
7
 
! Отговори
Посланието на Васко преди 3 години
Посланието на Васко Кръпката на концерта протест беше знаково и той каза:" Мечтая си да имаме честни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, да не се казват Румен Радев, да не се казват Мая Манолова, да не се казват Корнелия Нинова, да не се казват Слави Трифонов, а да са честни хора. И никога не забравяйте кой създаде мутрите - БКП! "
234
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1280ARD е немската държавна телевизия. Казаното там означава, че Меркел не е натиснала да се мълчи. Това е важното. А иначе Euronews, BBC, Guardian, Die Welt, Spiegel и т.н. всички ги знаем какви продажници са. Да си четем Нидялку. Сал той е журналист от класа и казва истината.
233
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АРМАН БАБИКЯН - ХАДЖИ ГЕНОВ И ДРУГИЯ трима овчари и малко стадо овце, викат беееееГлавен овчар на протеста
232
4
 
9
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
разгромна победаа на ГЕРБ на местните избори.язъйк за барута на т.н. протестиращи. тоест софийската гаменория
231
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян се вози на метрото и ходи до Бургас на магистрала ТРАКИЯЗащо тримата реват срещу Българското правителство???-----ЗА ПАРИ-----ЗАЩОТО ИМ СЕ ПЛАЩА---- МНОГО ПАРИЧКИ
230
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАРОДА ИСКА БОРИСОВмного направи за БългарияПремиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.
229
3
 
5
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До Защо били малко...DW и ARD бяха първите, които приветстваха мигрантите в Кьолн, първите, които подкрепяха изнасилванията им посред бял ден, с обяснението, че на тези хора това им е културата и това е нормално и първите, които обясняваха как гей-парадите са най-нормалното нещо на света, а истанбулската конвенция е най-доброто за Европа. Не , мерси, благодарим, ДАНКЕ Шьойн Мнението им не ни интересува.
228
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това отдавна не е протест, а пречене.Мутри с мутренски методи не се гонят, а се подменят !
227
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян да ходи в Армения да си управи държавата.те тяхната не могат да оправят тръгнали да развалят БЪлгария
226
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
274,Ами, докъм 100000 и нагоре. Колкото един контрапротест на Стъки, както се вика.Никой не се засяга. Колкото са ни свободни медиите, толкова се отразява. Виж, на запад се продават и затова показват някакви си снимки от въздуха на огромно множество. Ама това защото не са правилно кафяви...
225
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа се е събудил- :))))))))). Той не е заспивал, ама дрогираните ви мозъци не можете да разберете, че тия "протести" са на група хора- нищо повече. ТЕ НЕ СА НАРОДА.Сега като стане студено- да ви видим тогава:)))))))))) смешници
224
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей почнаха и да се засягат че били малко на протестите. Много, много, колко да сте много:))))))))))))))Малки злобни човечета!
223
13
 
1
 
! Отговори
Защо били малко... преди 3 години
Защото не пускат снимките от след 20ч- от Орлов мост почти до Плиска е пълно с народ. Ама то и другите вечери с от Раковска от ЦУМ пълно никой почти не ги показва. А защо така? Защото вождът е казал да се говори, че не са повече от 200-300 човека. Интересното е, че международните медии показват снимките с много хора. Днес е ред на DW, вчера ARD имаха репортаж "ЕС защо мълчите?"...
222
3
 
9
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Браво - концерт, групи, рок музика, евала... Обаче два въпроса назряват.1. Защо на концерт без билети няма и публика? Какъв е този концерт без публика?2. Защо на Орлов мост? Ами ако Хелоуин през Ноември поискат концерта им да е на бул. България, ще спрем целия град ли?
221
3
 
2
 
! Отговори
Дон Боци преди 3 години
У коя селска паланка ще ходи да вика, че е жена.
220
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Заформя се нещо като протестфест
219
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите показват,че народа се е събудил и краят на герберасткото робство наближава...