Ден 81 на протести: Музика на Орлов мост вместо скандирания пред МС

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество
27 сеп 2020 20:54, Нели Христова
342

Снимки: БГНЕС

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени.

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите.

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти.

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас, цитират от Bulgaria ON AIR.

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България.

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг" и др. Краят на събитието е в 22:00ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Неудачниците на България се кефят на музикални дрънканици по площадите и се надяват следващия парламент да се напълни с хомосоциалисти и лесбократи . И ако българският народ позволи това с гласуване или негласуване , значе ненапразно са ни държали в робство толкова векове !!! Ще си заслужим поредната национална катастрофа, изработена от самите нас !
217
4
 
9
 
! Отговори
До Гошо тъпото преди 3 години
Фсичките...седесарчета и герберчета ги стяга...чепика,че Корнелия Нинова ще вземе власта и ще #########Наистина си ***. Щом не знаеш кога се пише Ф и кога В.
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 19 години, откакто слезе последното демократично правителство управлявало държавата - това са нещата, това е реалността. Тия сега се сетили да протестират, смех, смех, смех. Досега търпяха, сега изведнъж прозрение!!! Събрали се там разни музикални групи които от всяко протестиране било то разумно или не, са винаги на мобилните сцени и се прави нещо между хепънинг и Слави-Трифоновщина, турлю-гювеч.
215
20
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Фсичките...седесарчета и герберчета ги стяга...чепика,че Корнелия Нинова ще вземе власта и ще има разкаже...играта на крадливата нагла...***.Ще ги разкара веднъж за винаги...кърлежите изсмукващи последните сили и...ресурси на българския народ.
214
2
 
29
 
! Отговори
ОТРОВНО ТРИО и БСП преди 3 години
Ти си мързелив ! Ти си лентяй ! Ти нямаш доходи ! Ти крещиш силно ! Ти мразиш и завиждаш на нормалните хора ! Ако всичко това си ТИ , значи си достоен да бъдеш протестър и БОЕЦ под мъдрото ръководство на Президента и Щаба ръководен и финансиран лично от другарите Божков и Цв. Василев. НЕ СЕ КОЛЕБАЙ !!! Каквото и хулиганство или престъпление извършиш, нашият справедлив съд начело с другаря Лозан Панов ще те оправдае !!! Пиенето и дрогата са безплатни и гарантирани. ЧАКАМЕ ТЕ !!!
213
2
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Как мина заключителния концерт за протестиращите ? Най после тишина и ред.Сборището се разтури.
212
3
 
20
 
! Отговори
До Васко Кръпката преди 3 години
Да БКП създадоха мутрите,но и Иван Костов (който на практика работеше за БСП) помагаше активно в този процес.А ти сега какво правиш-подкрепяш прекия наследник на Иван Костов,който е Христо Иванов (на Маджо приятелчето).Или не си в час или си се продал.Искрено се надяяам да не си в час,но се съмнявам.Най-добре бягай да свириш със Слави Трифонов.На едно ниво сте.
211
2
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Посланието на Васко Кръпката беше знаково и не знам защо не е отразено. Той каза:""Мечтая си да имаме честни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, да не се казват Румен Радев, да не се казват Мая Манолова, да не се казват Корнелия Нинова, да не се казват Слави Трифонов, а да са честни хора. И никога не забравяйте кой създаде мутрите - БКП!"
210
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с музиката ,пак не бяха повече от 500-600 човека.И те ми тръгнали да правят преврат.Излагате се другари и то много.Вече никой нормален не ви се връзва.Дори кака Корни ви отсвири .А това говори,че сте прекалено зле.
209
3
 
27
 
! Отговори
Братята на Тунберг преди 3 години
На протеста останаха само Аспергерите! Няма и лекарства за девиациите! Да бъдем снизходителни към хората със специални потребности и психични особености! Те не са виновни, че приемт личните си объркани представи за света като план-график валиден за всички. А е грозно да пребиеш болен човек! Няма лошо обаче да изкараш някой лев на негов гръб, както прави Триото.
208
1
 
7
 
! Отговори
ЦециКлизмата преди 3 години
Заявява че иска оставка ВЕДНАГА. Това затапване на властта не се търпи вече. Припарва й на входа на антрето. Ще има демонстрация на различните техники за промивка на аналлла и полезни съвети за какво да се ползва полученият дестилат :)))))
207
6
 
30
 
! Отговори
смях преди 3 години
Че то площада е празен, това протести ли са?
206
5
 
12
 
! Отговори
В знак на солидарнос преди 3 години
Към протеста, цеци клиззматта ще прави демонстрация на различните техники за рекктално прочистване на сцената на протеста. Поканени са отровените трима барбарона да участват и те
205
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клизмени протести
204
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички кому нета си пратиха децата да учат в чужбина. Обаче там не се приобщиха и се връщат тук. Тук смятат да живеят на гърба ни
203
4
 
31
 
! Отговори
Вел.Нар. Излагане преди 3 години
Сега ново двайсет, пак ще се излагат на 3 октомври, палячовците нямат умора!
202
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,, бъдеще за България,, е лозунг на БСП
201
1
 
21
 
! Отговори
Позлатеното Трио преди 3 години
На Триото му се плаща на ден!Вече стават смешни с алчността си да съживяват нещо умряло, само да вземат някой лев повече. Само на Бабуина алчността му е оправдана, там не ми еш да избягаш генетиката си - всяка дума и почесване по ГЗ трябва да носи пари.
200
5
 
8
 
! Отговори
Бойко и Стъки преди 3 години
Ше карат джипки в знак на протест срещу кумунняягите.
199
1
 
12
 
! Отговори
ГретаТумнерг преди 3 години
Ще протестирва като пали гуми и парцали. Ше дими и ще обръща кофи, ше прави и шамански заклинания за дъжд.Нар.к.о.мани