Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса

Темата за затягането на мерките се политизира, смята той
28 сеп 2020 09:12, Нели Христова
239
Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях се приемат като нарочно практикувани, за да изземват права. Това на практика не е така, виждаме, че Испания, Италия, Великобритания предприемат мерки за ограничаване. Това заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Още по темата
"Притеснително за България е, че много хора вярват на субективни твърдения за коронавируса. Проблемът отнема човешки животи. Още от началото на пандемията се опитваме да кажем, че всички твърдения трябва да са въз основата на научни доказателства", допълни Околийски.

По думите му в България специалисти са си позволявали мнения, които са диаметрално противоположни на научните изследвания.

"БЛС направи много категорична декларация, тя може да е леко закъсняла, но е много адекватна, защото в такъв момент, в който всички трябва да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да приключи час по-скоро", заяви доц. Околийски.

Специалистът оцени като адекватна комуникация връщането на редовните брифинги на оперативния щаб за борба с коронавируса у нас, за да могат хората да получат практическа информация.

Според доц. Околийски всички трябва да имат равен достъп до ваксина срещу коронавируса, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации ваксината да бъде безплатно достъпна в Европейския съюз. Във вторник предстои разговор по темата с Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "нямаш право да заразяваш останалите" Защо не слагат ограничения за болните а за здравите. ЗДРАВИТЕ ДА ПАЗЯТ ПРИМЕРНО ДЕБЕЛИТЕ щото били рискови.Не ми обяснявай за безсимптомните случаи защото прим. КИТАЙ отдавна ги игнорира, не ги брои и не смята че имат значение защото нямат.Нали вируса е респираторен. Китай се оправиха но в Европа явно политкоректността е по важна от хората.
179
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Забулени, но здрави, а не открити и умрели."Дългосрочните последствия от забулването тепърва ще се проявяват. На поне половината Т.П. дерматолозите им ще са много щастливи.
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Забулени но....*** що искаш да са умрели бе ти наред ли си...Моля ти се не ми се обяснявай защото аргументи нямаш. Важното е че си жив.
177
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма неограничени права и нямаш право да заразяваш останалите, ако ти си толкова невеж за да го правиш!
176
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотТъжно е че има невежи като теб, които разпространяват заразата. Дай доказателства че няма Ковид, нещо конкретно.
175
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Красиви, но прости забулени..Това е най интересното че една част от хората не се притесняват че им отнемат правата. Също както в комунизма задължително се ходеше на манифестации и сега задължителни парцали по човешките лица но няма адекватна реакция.
174
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забулени, но здрави, а не открити и умрели.
173
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Vako"Някой забелязя ли снимката на статията само красиви женуря явно е имало кастинг за тоз автобус"Красиви, но прости забулени П. Колежките им в Арабския свят ги забулват под заплаха със смъртно наказание, а тия нашите сами си се забулиха.
172
5
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Пандемията е толкова истинска колкото ,оръжията за масово поразяване на Садам,официалната история за 9/11,лохненското чудовище,и руските шпиони!Колко прости и лесно манипулируеми хора има от мейстрийм пропагандата направо е тъжно !
171
3
 
9
 
! Отговори
9988 преди 3 години
Околийски, първата мярка е затегнем твоята вратовръзка и на безполезните прости чиновничета като теб! Навит ли си отворко?
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че до момента друго, освен субективни твърдения, за тоявирус няма. Дори учените не са на едно мнение по който и да било въпрос. За СЗО да не говорим - всеки ден - на различно мнение. А статиите за вируса са вече досадни от месеци - като количество и като нищоказване из тях. Можете да ги понамалите. Хората ви четат от месеци заглавията само.
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен То чуждото мнение...Но май не правиш разлика между коронавирус и ковидеветнайсе. Антония никога не е твърдяла че няма вирус.
168
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То чуждото мнение, ако е от компетентни хора да, но виждаме мнения на хора, които не са виждали инфекциозно болен през живота си камо ли болен с Ковид 19.Оная вечер Антония Първанова стана смешна като я питаха за смъртта на тримата лекари в Благоевград, тя нищо не можа да отговори на жураналистката. Преди това твърдеше, че Ковид нямало
167
2
 
11
 
! Отговори
срамувам се от вас преди 3 години
"БЛС направи много категорична декларация"Добре бе *** щом се смятат за прави защо се страхуват от чуждото мнение. Хората да не са глупави. Те ще разберат кое е верно и кое не. Не ви ли е неудобно да анатемосвате чуждите мнения. Ми то това и в най тежките години на фашизма и на комунизма не е имало такава цензура но виж на холокоста никой не посмял да се противопостави. Че и вие с ковитодеветнайсе така не разрешавате друга истина освен вашата. Дори при колективизацията е имало извесна процедура
166
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново някакви платени мнения по медиите....Срам нямате.
165
4
 
15
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
По-младите не знаят, но едно време борихме един "Проблем 2000" по компютрите.Като им казах на шефовете, че кампютрите са ни нови и няма нужда да правим групи за такива борби, знаете ли какво ми казаха!? - "Тихо бе, знаеш ли колко пари има за това. Пък и тъкмо на края ще отчетем голям успех и ще вземем и премия." - След което ме включиха и мен в групата за борба и добри парички си взехме! Та така, айде със здраве!
164
0
 
2
 
! Отговори
До временен 159 преди 3 години
Ето едно лаишко обяснение:Брой нещо на единица обем/вместимост/маса и т.н., според зависи-то. По някаква методика е изчислено и прието, че ако концентрацията на въпросното нещо е под еди-каква-си бройка, може да се приеме, че то е безопасно и безвредно, с минимален риск от някакви последици за изследвания/наблюдавания обект или организъм. Въпросното число е определено, доказано и потвърдено на база експерименти и опити, извършени в различни лаборатории по света, независимо една от друга. И т.н.
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак шменти капели
162
2
 
14
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Като им намалеятг паричките в касичките на тези в СЗО и се появява пяндемия. Първо птичи грип, после Свински грип, Сега Ковид. Очаквайте след няколко години Мерсиански грип, Вселенски грип и т.н. Всички са много опасни и трябва да се дават много пари на СЗО, за да се пребори с тях. Когато парите станат достатъчно и пандемията се насища и изчезва. :))))
161
3
 
15
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
СЗО :)))))Тези като кажат: Добро утро! - гледам къде е слънцето.Досега всички техни твърдения се оказват диаметрално противоположни на реалната ситуация. А после се чудят защо хората смятат тези неща за политически обосновани!