Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса

Темата за затягането на мерките се политизира, смята той
28 сеп 2020 09:12, Нели Христова
239
Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях се приемат като нарочно практикувани, за да изземват права. Това на практика не е така, виждаме, че Испания, Италия, Великобритания предприемат мерки за ограничаване. Това заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Още по темата
"Притеснително за България е, че много хора вярват на субективни твърдения за коронавируса. Проблемът отнема човешки животи. Още от началото на пандемията се опитваме да кажем, че всички твърдения трябва да са въз основата на научни доказателства", допълни Околийски.

По думите му в България специалисти са си позволявали мнения, които са диаметрално противоположни на научните изследвания.

"БЛС направи много категорична декларация, тя може да е леко закъсняла, но е много адекватна, защото в такъв момент, в който всички трябва да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да приключи час по-скоро", заяви доц. Околийски.

Специалистът оцени като адекватна комуникация връщането на редовните брифинги на оперативния щаб за борба с коронавируса у нас, за да могат хората да получат практическа информация.

Според доц. Околийски всички трябва да имат равен достъп до ваксина срещу коронавируса, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации ваксината да бъде безплатно достъпна в Европейския съюз. Във вторник предстои разговор по темата с Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа сртахлива мишка си. Нищо повече не си.
119
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който носи маска, Вгз се праска!
118
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандата на мафията се засилва. Скоро ще обявят "втора вълна", която ще отнесе главите им.
117
5
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Аз не искам да се заразявам с Ковид. Всяка година карам грип и е много гадно. НО НЕ ИСКАМ ДА МЕ ЗАТВАРЯТЕ, ДА МИ ПРАВИТЕ КПП, ДА МИ СЪСИПВАТЕ ДОХОДИТЕ И ЖИВОТА. ДОЛУ МЕДИЦИНСКАТА ДИКТАТУРА.
116
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, ай да те заведа в инфекциозна клиника да ги видиш тези с Ковид на респираторите------Това, че са с респиратори, не означава, че са болни от ковид. Има хиляди хора, които са с рак на бял дроб, астма, туберкулоза, вероятно и от обикновен грип стават сакатлъци.
115
5
 
2
 
! Отговори
СЗО преди 3 години
Който носи маскатя към гроба го повеждаНо добро не вижда също,който вируси отглежда
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравите да гледате утре дебата между Тръмп и лудия дъртак.
113
3
 
2
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Дотсенте, кое мнение не е субективно??Например твоето мнение субективно ли е или не е субективно? Може би сте изкуствен интелект?
112
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички служители на мафията СЗО- на трибунал!
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коспираторчето аре докажи с личният си пример, като идеш в изолирано нфекциозно за ковид19. Не ми се измъквай с празни приказки от 1001 нощ. Доказваш и после съдим държавата и СЗО и медиите за масово всяване на паника и разпространение на лъжи с цел ограничаване личните свободи. но не ти стиска щот си страхливец подаващ от дупката си и създаващ конспиративни теорийки.
110
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Мутафчийски преди всичко е *** от морална гледна точкс и следователно не може да бъде добър лекар.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактите са такива, че няма, как при пандемия да няма и мерки. Има ли скок на заразени ще има и скок при мерките.Кой каквото прави в крайна сметка ще се отрази на всички, защото мерките са за цялото общество в държавата. Кого ще порази вируса е божа работа.
108
2
 
9
 
! Отговори
Бау до Б 107 преди 3 години
Фен съм да! Прочети малко коментари във времето преди коронакризата, щото сега всеки говори каквото си иска. за койото си иска. По лоши стечения ми се наложи миналата зима да търся хирург и името което тогава беше най-напред в списъка е Мутафчийски, за жалост опашката там е дълга. Добър лекър и човек. Коментарите в сайтове като бгмама, бестдок и супердок започват от преди години а не преди 6 месеца! Плюенето и пикaнето срещу вятъра не носи много позитиви
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, ай да те заведа в инфекциозна клиника да ги видиш тези с Ковид на респираторите, даже ако искаш да откаче един пациент за 30 секунди ти да подишаш в това дето той издишва, а? Искаш ли?
106
6
 
13
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Вирус има,опасен е,но толкова,колкото да стане повод за случващото се.Това е сравнимо с 11.09.2001г-обявяването на Войната за Новия Свтовен Ред.След като 20 години не успяха да го наложат,сега минават на биологическа война,прикриваща икономическа и политическа.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях евреин като този щях да се кръстя Държавнически или Галактически и щях да съм по висш ***.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МяуДа, умират, но никога не са умирали от респираторна инфекция лятото, нали? Ако въобще знаеш какво е респираторна инфекция.
103
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
престъпник от престъпна организация е тоя, за затвора!!
102
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До БауНяма да е лошо да си измишлиш име :D Мило е така, но изглеждаш като фен :D
101
10
 
7
 
! Отговори
Колега лекар преди 3 години
Мангъров не е епидемиолог и е всъщност детски лекар. Не вярвайте на глупостите на този човек, защото той е заинтересован политически.Има си център по контрол на заболяванията в София, това са компетентните хора. Останалите се изказват за да си напишат някакъв актив и да г вземат в партиите на изборите.Стигна се дотам, че кардиолози като Иво Петров дето никога не са работили инфекции говорят за Ковид 19 все едно са му минали хиляди такива пациенти.