Криза ли? 20% ръст на туристи на места по Южното Черноморие

Министър Николова се срещна с турстически сдружение от Бургас
Обновена: 28 сеп 2020 16:31 | 28 сеп 2020 16:00, Анисия Иванова
48
Криза ли? 20% ръст на туристи на места по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Близо 550 хил. са българите, посетили черноморските ни курорти през лятото, и това е безспорен успех, който се дължи на професионализма на бизнеса и стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при среща с представители на Сдружение "Рафаел-инфо-култура&туризъм" - Бургас, съобщиха от министерството.

Министър Николова поздрави събеседниците си за положените усилия от членовете на сдружението през летния сезон, белязан от изключително тежката световна криза от COVID-19. Редица представители на бизнеса продължиха да работят и проявиха гъвкавост въпреки предизвикателствата.

В някои курортни зони по Южното Черноморие дори бяха регистрирани 20 на сто ръстове на туристи, посочи вицепремиерът.

Тя обърна внимание на факта, че много българи избраха да почиват у нас въпреки пандемичната обстановка. Над 2,5 млн. наши сънародници са пътували в България от началото на годината, а  чуждестранните туристи са около 1,1 млн.

Ще разчитаме българите да изберат зимните курорти и да подкрепят сектора в следващите месеци, както и да подготвят по-добър летен сезон 2021 г., добави тя.

България трябва да се утвърди като целогодишна дестинация, която предлага не само море и ски ваканции, но и много интересни маршрути за балнео-, СПА, културно-исторически, зелен планински, гурме и др. видове туризъм, подчерта още министърът. Тя приветства идеята на сдружението да се създаде професионално предаване за туризъм, което ще се реализира във видеоплатформа и ще обхваща теми от цялата страна.

Според представителите на сдружението България отдавна е дестинация за четири сезона, но светът все още няма достатъчно информация за това. Рекламата трябва да е комплексна и да се насочи към конкретните райони. Организацията работи и по други проекти за промотиране на страната, сред които и "Странджански села".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Bastuna преди 3 години
Уникално! Браво! Само дето хотелиерите ореваха ортаклъка. Истината е, че малките семейни хотели най-накрая направиха добри печалби, което е радостно. Големите вериги да бяха намислили цените си, т.й. нямаше никакви клиенти от Запада. Пропуснаха шанса да спечелят народа на своя страна. Но те все пак и перат пари.
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43, Ами той глюкозно-фруктозния сироп е по-полезен от меда. Меда е мног, ама много надценяван. Аз лично избягвам да го консумирам. Плюнка от пчели. :-)
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година по Българското черноморие беше клане!Нямаше къде да стъпиш. Аз толкова хора не съм виждал. Дори на северното черноморие беше бъкано с народ. И то не само Българи, а и Румънци, Молдовци, Украинци, Белоруси..Явно хората доста са забогатели последната година.
41
1
 
7
 
! Отговори
tonyt преди 3 години
Ще видим какъв ще е ръста като отворят границата с Гърция!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди българи това лято пробваха българското черноморие с надежда да се е подобрило и с отвращение установиха, че все пак догодина ще си почиват в Гърция. Вместо мед на мен на закуска ми сервираха "Сладък букет" Порция за чай. Състав: глюкозо-фруктозен сироп, натурално идентичен аромат, оцветител карамел Е150д. Производител Булмед 2002 ЕООД. За какво ми е закуска, ако ще е от имитации на храна?
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво .Всяка година така да е
38
2
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Вярно е това,за добрата печалба на Юг.В градчето нощувка беше 25лв.+8лв. за паркинг на денонощие.На Юг, нощувка+закуска+вечеря=35лв.+паркинг 0(нула) лева.Шапка им свалям на хотелиерите на Юг.Със здраве да си харчат печалбата !!
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете, как се напъват да храчат. Късно е чедааа... Къснооооо свърши лятото... И никой не ви обърна внимание на плюенето по България. ХахахахахахаДа ви сменят... Неставате... Малки са ви мозъчетата
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професионализъм??? Мерки??? Тия май не са стъпвали там, защото иначе едва ли щяха да говорят така.
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BG e gnus
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ***-орт не стъпиням по две причини: - нямам излишни пари - повечето пари, които трябва да с е дадат на ***-орт нямат необходимото покритие насреща. С две думи - не си заслужава
33
2
 
14
 
! Отговори
ааа преди 3 години
И кои са тези места с 20% увеличение защо не се споменава? Иначе много ясно, че все някъде трябва да отидат хората да почиват. При условие, че полетите са много проблемни, а за Гърция и Турция имаше доста голям риск от провал на почивката. Да не говорим за проблемите по границите. От моите познати повечето които почиват в чужбина тази година или никъде не ходиха или отидоха за 1-2 седмици на бг морето.
32
2
 
25
 
! Отговори
daa преди 3 години
Твърдението, че увелич. поток към нашето черноморие да се дължи на "професионализма на бизнеса" е меко казано просташко. "Черноморските ни бизнесмени" досега живееха на принципа "ден година храни" и за два месеца активен сезон,не само да си изкарат прехраната за цяла година,а да има за мерцедеси,бентлита и т.н.Това се състоеше в кожодерство на българина-чадър с шезлонг за двама-40-60 лв,цените по заведнията с 300-400% нагоре.Това не се усещаше от чужденците,но като ги нямаше тази г.всичко надолу
31
12
 
13
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До 29, ти какво искаш като ходиш на бунгала за 5 лева , бе бедн.няк ???????????? Да ти сервират стриди на кристални чинии и да се къпеш в мляко с рози и злато....получаваш това, за което си платил...няма как да получиш качество за жълти стотинки и да ходиш на море с пленясал хляб, преоценени краставици и домати и туби бира от ЛИДЛ-а....стой си на село и се къпи с маркуча по-добре !
30
0
 
10
 
! Отговори
до Ох преди 3 години
е ми що си отишъл в мизерията, ясно че за без пари лукс няма
29
1
 
13
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
бе ква камчия бе, там комунизма не си е тръгнал.
28
5
 
3
 
! Отговори
коко преди 3 години
До Анонимен.. понеже е много "шик" на нашето море, затова порция цаца е 45 лв.
27
10
 
8
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Ходих на бунгала в Ахтопол,строени в началото на 60те.Вътре змии,гущери,буболечки.Мирише на плесен.Хванах треска.Общ санитарен възел.От заразената вода ,понеже Ахтопол няма канализация,получих чревно- вирусна инфекция.От тоалетните които ми напомниха за казармата не можах да излеза цяла седмица.Евтиното море ми излезна през носа.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавата пожертва северното черноморие, вкараха го умишлено в червения списък в европа. Три месеца умишлено на Бургаска област се обявяваха от един до 4 случая дневно заразени с вируса. В същото време Варна и Добрич обираха не обявените бургаски бройки и бяха все над 20. Така че мутро туризма на юг направи *** това лято и без рашки и мамалиги.Пукаха се по шевовете всички курортни селца на юг ит Бс.
25
1
 
17
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Направо лудница. Реват само мутрите с инкузива.