Спад на чужденците в България с цели 68% през август

НСИ отчита и драстично намаляване на българите, пътували зад граница
Обновена: 29 сеп 2020 18:26 | 29 сеп 2020 18:25, Камелия Цветанова
8
Спад на чужденците в България с цели 68% през август
Снимка: Pixabay

През август 2020 г. по време на продължаващата епидемична обстановка в страната пътуванията на български граждани в чужбина са 470.9 хил., или с 37.7% под регистрираните през август 2019 година, съобщиха от НСИ.

Още по темата

През август 2020 г. посещенията на чужденци в България са 747.1 хил. или с 67.9% по-малко в сравнение с август 2019 година.

Срив е регистриран при пътуванията по всички наблюдавани цели: „почивка и екскурзия“ - с 81.6%, „служебна“ - с 60.6%, и „други“ (вкл. гостувания и транзитни преминавания) - с 47.6%. Транзитните преминавания през страната са 50.4% (376.4 хил.) от всички посещения на чужденци в България.

От общия брой чужденци, посетили България през август 2020 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 63.1%, или с 67.4% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Регистриран е спад в посещенията на граждани от всички наблюдавани страни.

Посещенията на граждани от страните в Европа, които не са част от ЕС, намаляват с 64.1%.

През август 2020 г. относителният дял на посещенията по цели е, както следва: с други цели - 58.4%, с цел почивка и екскурзия - 32.5%, и със служебна цел – 9.1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бетономорието никой не иска да идва вече.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой луд ще дойде да го рекетират наще мутри.Ние сме много зле и навън хората го знаят.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко чужденци все пак се минаха да дойдат в БГ.Догодина и тях няма да ги има заради щураците с хотели и плажове тук.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧастникНе е необходимо да изброяваш всички партии - все пак са клонинги на БКП. БКП навремето си назначи опозиция - сега ги гледаме некадърниците какви ги вършат.За поне 10 години БГ трябва да се управлява прозрачно за всички, съдебната власт да се отърве от корумпираните (съдели по убеждение, а май с малко ги убеждават...) и партиите да не се издържат от нашите пари, а от 10% глоби при съдействие за разкриване на престъпления от властимащите.
3
0
 
5
 
! Отговори
Частник преди 3 години
По принцип съм неистов привърженик на частната собственост и инициатива,но...в БГ ситуацията е друга. Бившите и настоящи ченгета и престъпниците на бившата ДС овладяха икономиката, законодателната и изпълнителната власт. Така,че фалитът на мутрагените е победа за народът на България. Колкото по зле са мутрагените и техният рупор партиите на статуквото...ГЕРБ,БСП,ДПС,Атака,ВМРО,В.Симеонов,Купейкин,АБВ и сие...толкова по добре.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова пък беше пълно с народ в Гърция.Но там:- няма такса Интернет- няма задължителни дини на плажа по 20 лева парчето - дават ги като комплимент- не се разкарват мутрагенно-изменени да дебнат на кого да вземат пари- не хранят по безотпадъчната технология като тук- много са възпитани по хотелите и ресторантите- по-евтино излиза оттук- морето е изключително чисто, плажовете - също... и т.н.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалирват ... всичките