Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март

Обсъждат различни варианти за вдигането на пенсиите
145
Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март
Снимка: БГНЕС

Мярката с допълнителните 50 лева към пенсиите вероятно ще продължи до март 2021 г. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред депутатите от парламентарната социална комисия.

Около 56 лева средно на месец дават пенсионерите за лекарства, според статистиката. С тази мярка от допълнителни 50 лева към пенсиите възрастните хора ще бъдат подкрепени както за купуването на лекарства, така и по отношение на профилактиката във връзка с коронавируса, посочи министърът.

Още по темата
Сачева заяви, че желанието на правителството е да бъдат подкрепени всички пенсионери, като същевременно се запази солидарният и справедлив модел на пенсионната система.

По думите на министъра, обсъждат се различни варианти, като най-благоприятният е минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната - 1400 лева. Това означава и вдигане на максималния осигурителен доход, възможно е да стане 3200 лева. Минималната заплата ще стане 650 лева. От думите на министъра стана ясно, че по-скоро подкрепя предложението на КНСБ за увеличаване на всички пенсии, предаде БТА.

Не е взето още решението дали увеличението ще е от 1 януари или от 1 юли, но принципът ще бъде всички пенсионери да получат такова. Обсъжда се дали то да е през увеличаване на тежестта на година осигурителен стаж или през диференцирано увеличение чрез "швейцарското правило", но при всички случаи ще има и осъвременяване през швейцарското правило.

Минималният разход за промените е около милиард и двеста милиона до три милиарда и осемстотин милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
12
 
! Отговори
коко преди 3 години
До До 62 ТРУДНО Е ДА СЕ ОБЯСНЯВА НА ЧУГУНЕНИ ГЕРБЕРСКИ ТИКВИ. ГЕРБЕРАСТЧЕ, ПРОВЕРИ ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА ХОРАТА С ОНЕЗИ И ТЕЗИ ДОХОДИ, ВИЖ КАК СА СЕ ВДИГНАЛИ РАЗХОДИТЕ ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ НА ГРАЖДАНИТЕ И ТОГАВА РАЗВИВАЙ ТЪПИТЕ СИ ГЕРБЕРСКИ ОПОРКИ. КАЖИ, ЩОМ ТОЛКОВА БОГАТО ЖИВЕЕМ И ВСИЧКО НИЕ НАРЕД, ЗАЩО ХОРАТА НЕ СПИРАТ ДА СЕ СПАСЯВАТ КАТО НАПУСКАТ РОДНИТЕ СИ МЕСТА И ДЪРЖАВАТА? ПРОСТИЧЪК ВЪПРОС, НО НЕУДОБЕН ЗА МУТРЕНСКАТА ВЛАСТ.
93
3
 
5
 
! Отговори
До Чебурашката преди 3 години
Тука си прав - работещи хора над 60 години, включително и работещи пенсионери - щото пенсиите са им много големи.
92
1
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... . В Холандия получавам 23,75 евро на час... *** в Русия, там ще взимаш повече според форумните русоиди,не се мъчи в ЕС. Там няма ценности и морал???!!!!
91
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако протестите се усилят - може и по 100 лв да им дадат ! със сигурност - докато има протести - ще има и надбавки, само и само да останат на власт
90
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майтапа настрана, но благодарение на на-аканото трио, корнела, и всички и-диоти по кръстовищата в последните 2 месеца, Бойко ще закове 30%+ на изборите като нищо.
89
2
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До Чебурашката..... тези Гербави пенсии питаш - ми тези които посрещат Боко в градове, села и паланки -все пак редовно го дават по телевизията - не съм видял ни един под 60 д.. Ами и аз гледам по телевизията, не са пенсии тия които го посрещат, 99%са работещи хора. Ти сигурно гледаш някоя друга телевизия, или не си добре с главата та ги виждаш над 60 години.
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 евро, това е смешно,но повечето дърти *** са доволни и благословяват Борисов. В Холандия получавам 23,75 евро на час. Незнам как може да има такива овце да се радват и примирява с мизерията.
87
1
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Чeбурашка.. До До Чебурашката безработен на 42, но като се погледна в огледалото съм на поне 58..... Ами като ти е по лесно да тролиш по форумите ще станеш професионален безработен.
86
1
 
9
 
! Отговори
До Чебурашката преди 3 години
И вземи си намери работа, да може да се изнесеш от панелката на родителите си. Знам, че 50 лева отгоре на пенсиите им ще ти дойде добре, *** 42 години си е пределна възраст вече за тази сериозна стъпка в живота.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Около 56 лева средно на месец дават пенсионерите за лекарства, според статистиката..."Това не е вярно - разходите на пенсионерите и лицата с хронически заболявания достигат до 150-800 лева на месец, когато си купуват лекарства, които лекуват!!!"Даа..лаверата" във "фармацията" е по-голяма отколкото цените на "енергото", газ, бензин, топлофикация, ВиК и поддържката на парламент и правителство!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малийй паднахДо март 50 лвпосле ярак.Демек до изборите само.(редовните)
83
3
 
5
 
! Отговори
До Чебурашката преди 3 години
Какви са тези Гербави пенсии питаш - ми тези които посрещат Боко в градове, села и паланки - все пак редовно го дават по телевизията - не съм видял ни един под 60 дето да е там. Какво да правим, връстниците си го обичат - все пак ще им дава по 25 евра до изборите.
82
7
 
4
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
ама вие наистина си заслужавате 50-те лева пенсия, щом сте седнали да обеснявате колко яко било, явно свикнахте в каафевото да живеете, за вас това е нормално. Четем ви от Сидней Австралияя и как да ви кажем че надницата ми, повтарям НАДНИЦАТА ми е 400 долара, на доказал се специалист с професия в разцвета на силите си и още има да разте заплатата ми. Зимам 6 цифри годишно долари чисто.Тук в Австралия минималната работна заплата е 2900 долара на месец, зимат я чистачи и непрокопсали бачкатори
81
1
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Хърватия,Словения,Словакия,Унгария стартираха от съвсем различен геополитически статус пътя си към Европа.Те и преди1989 бяха с единия крак там.Тук беше дивия комунизъм,който така ни занули,че в момента сме учудващо напред.Сърбия е два пъти по-зле от нас, Румъния са точно като нас !!!
80
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Върнете и ги тези подаяния, та тази джендърка, да затлъстее още повече!
79
2
 
4
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
До До Чебурашкатабезработен на 42, но като се погледна в огледалото съм на поне 58
78
8
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пореден грандиозен успех на правитеслтвото на господин Борисов ! Постоянен ръст на доходите има във всички отрасли и някой трябва да е безграничен де.бил за да не го признае ! Медец ми капе като гледам ФИГУРАНТА и слуга на Черепа - Рундю как се гърчи от злоба и безсилие ! Пълна подкрепа за ГЕРБ ! Не е хбаво някой да си прави илюзии- ГЕРБ ще спечели изборите през март с рекордна разлика !
77
4
 
4
 
! Отговори
До иван преди 3 години
Ами какви изводи да си правим ? Дават до изборите,защото до тогава могат да гарантират,че ще дават.След изборите може да не са те.Ако кажат,че ще дават до юли,ще наскачате да блеете,че предварително знаят,че ще спечелят.Вие нямате угодия ! Колко искате ??? Кажете ?? По 50 хиляди да ви преведат ли ? Аман от неблагодарници !Заслужавате да дойдат истинските мутри,ЕС да се отдръпне и да втасате якооо !
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 70За Украйна, Грузия и Армения не може естествено да говориме. Азерите пък са далеч напред но те имат петрол и газ.Говоря за Хърватия, Сърбия, Румъния, Унгария, Словения, Чехия, Словакия - с тях трябва да се сравняваме. Нали сме Европейци уж - не азиатци ?
75
2
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Търсят арапи с бели бради, или потенциални избиратели за гроб. Голяма шпатула, видите ли какво ви даваме, отчетете се и вие !