Епидемиолог: COVID-19 не се разпространява както грипа, иска "събития"

Можем да се заразим и през очите, обясни Савина Стоицова
145
Епидемиолог: COVID-19 не се разпространява както грипа, иска "събития"
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът не се разпространява равномерно по градовете, както грипът. Вирусът зависи от събитията, които се наричат "свръх-разпространители", заяви епидемиологът Савина Стоицова в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Ако в даден град има масово събитие, то там ще имаме скок на заразените след това", изрази мнение тя.

Още по темата
Стоицова подчерта, че през последната седмица има покачване на броя на заразените.

"В момента болните са 37 на 100 000, тоест още е не сме стигнали стойностите, които имахме юли, но вървим нагоре. Това важи за цяла Европа. Какво ще се случи от тук насетне зависи от нас", подчерта експертът.

Тя уточни, че е важен въпросът дали ще се спазват мерките. По думите й Европа се опитва да се научи да живее с вируса.

Стоицова обясни още, че е възможно да се заразим с COVID-19 дори през очите.

"Това не е нова информация и се среща и при други вируси. Затова не трябва да пипаме лицето си с ръце. В болниците неслучайно се носят и маски, и шлемове", заключи лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Китай не се учи да живее с вируса ами го игнорира и пак си живеят живота. Може би защото там няма промити мозъци като в Европа дето се учи да живее с вируса егати...
105
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
104
5
 
16
 
! Отговори
А преди 3 години
Всяко училище=събитие.Резултатът ще е скоро.
103
9
 
11
 
! Отговори
Hamster преди 3 години
Ха ха ха ха. Тая по проста и от баце Боко.
102
14
 
13
 
! Отговори
rogo преди 3 години
Що се смеете на жената и не и вярвате бе. Жената е фелдшер,учила е. На протестите в София няма заразени, защото протестите не се броят, там други хора участват, дето не вярват на лекарите и фелдшерите. На финала за купата в София, пак нямаше заразени,защото феновете са друга категория и също не слушат лечителите.
101
6
 
9
 
! Отговори
Oppa преди 3 години
И тази е епидемиолог? Тва да не е да говорим за мерките на моделите
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102 Браво МИСЪЛ
99
4
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Ковид билийвърТи нормален ли си?! Заради такива комунистически мерки ти знаеш ли, че не само няма от ковид да се оправим, но и по страшни ще ни връхлетят. Щом можеш да национализираш парите в банките, оздравяване няма да има.
98
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През пролетта и началото на лятото много българи, живеещи постоянно в чужбина, пристигнаха в България и вкараха зараза, пръскайки я дори по най-забутаните села. Същите тези сега заминаха за чужбина и до декември броят на заразените постепенно ще спада. По коледните и новогодишни празници същите тези екскурзианти ще се върнат в България и отново ще има бум на заразени.
97
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Тръмп и той така. Сигурно са му платили, че да влезе чак в болница. А допреди 3-4 дена и той се подиграваше на мерките и омаловажаваше ввируса. Ама за пари какво ли не прави човек? Че и жена му, че и личният мъ сътрудник...
96
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак, нормалните хора не излиза на площада, за да крещят за оставка, подкрепяйки престъпници и национални предатели, като Черепа и Румен Радев.Широко отворените уста пръскат аерозол, достатацен да пренесе заеазата.
95
9
 
20
 
! Отговори
Ковид иска събития преди 3 години
Точно така. Ковид иска Медийни събития. Вирусът К-19 се разпространява по медийно информационен път!
94
10
 
22
 
! Отговори
Точно така преди 3 години
Може да се заразите само през очите и ушите!Короната идва от агенциите за публична пропаганда, влиза през очите и през ушите, загнездва се в мозъка и започва да човърка там и да се размножава докато не доведе човека до пълна лудост и изглупяване.Вече виждаме резултатите навсякъде около нас. Тази година сте полуолигофренни а догодина ще сте пълни олигофренни.
93
1
 
21
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Новият вирус се разпространява капковидно, както и грипа - няма нужда да го канят на "специални събития" за тази цел. Грипът също не се разпределя равномерно, а в зависимост от контактите - предаване на грипни инфекции през седмото измерение няма.
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 94 Така ли ? Заради това ли бониците са празн
91
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свръх-разпространителите в момента са главно в Столицата.Това са учителите и учениците от горните класове набутани по 30 парчета в задушни и тесни класни стаи, които освен това пътуват и по два пъти на ден в пикови часове с градски транспорт.
90
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за септември от катастрофи са починали 59 души, колко са от ковид?
89
14
 
24
 
! Отговори
$$$$$$$ преди 3 години
Улиците са пълни, ресторантите и парковете също. Хората интуитивно усещат че ги лъжат. Хората си искат свободата, а за нея хората дават живота си. Ковида е измама с цел заробване на хората и подчиняването им от скритите пcихопати които управляват света. Не може някой да казва на хората дали да излизат навън и какво да носят. Който го е страх да си се пази, кой му пречи? Скоро ще излезе и "ваксината". Който иска да отива да се "ваксинира" и да е спокоен.
88
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това който си сложи псевдоним Бау има явен психически проблем. Или те е хапало куче когато си пасял офците на село, или се мислиш, че си куче и трябва да хапеш хората. Във всеки случай си псе
87
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не обръщайте внимание на Бау. Него не го слуша главата

Спонсорирани публикации